Command & Conquer Orijinal Geliştiricilerin Yardımıyla Yeniden Hazırlanıyor

Command & Conquer Orijinal Geliştiricilerin Yardımıyla Yeniden Hazırlanıyor

Yeni Command & Conquer

Yeni Command & Conquer

Ekim ayında Command & Conquer remaster‘larının PC’ye gelebileceği haberini duyuran EA, klasik gerçek zamanlı strateji (RTS) oyunlarını yeniden canlandırma planları hakkında daha fazla bilgi verdi. Orijinal Command & Conquer geliştirme ekibinin üyeleriyle çalıştığını bildiren heyecan verici bir duyuru da dahil.

Duyuru EA yapımcısı Jim Vessella’dan Reddit’te geldi ve burada EA’nın Command & Conquer remastered oyunlarını geliştirmek için Petroglyph Games ile ortak olduğunu doğruladı. Vessella’ya göre, “Petroglyph Games, Westwood Studios’un orijinal geliştiricilerinin birçoğunu ve 1995’ten itibaren orijinal Command & Conquer geliştirme ekibinin en etkili üyelerinden bazılarını içeriyor.”

Bu takım, Command & Conquer‘un ortak yaratıcısı olarak tanınan ve Tiberian Dawn ve Red Alert’ta lider programcı olan Joe Bostic’ı içeriyor.

Steve Tall, Ted Morris ve Mike Legg, Remaster’da da çalışacak olan Command & Conquer emektarlarıdır. Bu, yeni çıkan 4K grafikleriyle yeni sürümleri güncellerken, remastered oyunların mümkün olduğunca orijinallerin ruhuyla doğru olacağı anlamına geldiği için, bu teşvik edici bir haberdir.

Orijinal geliştirici Westwood Studios’tan Command & Conquer lisansını satın alan EA, yeni Command & Conquer oyunları ile büyüleyiciliğin eksik olacağı tepkilerile suçlanmıştı.

Vessella’nın açıkladığı gibi, “Joe’yla beyin fırtınası yapabildim, Mike’la müzik kutusunu hatırladım ve Steve’le birlikte, Tib Dawn Harvester AI’yı düzeltmemiz gerekip gerekmediğini anladım. C & C’yi orijinal geliştiricilerle sohbet etmek, benim oyun yolculuğumun en önemli özelliklerinden biri olmuştur.”