Command & Conquer Remaster EA Tarafından Açıklandı

Command & Conquer Remaster EA Tarafından Açıklandı

Command & Conquer Remaster

Command & Conquer Remaster

EA, bazı Command & Conquer oyunlarının bir PC remasterını düşündüğünü açıkladı. Command & Conquer Rivals hala mobil platformlar için planlanmış, ancak EA PC’de orijinal oyunları oynayan serinin uzun süreli hayranlarına saygı duymak istiyor.

EA yapımcısı Jim Vessella bir Reddit yazısında, “Rivals’ın ortaya çıkmasını takiben, sizi yüksek sesle ve net olarak duyduk: Command & Conquer topluluğu da serinin PC’ye dönüşünü görmek istiyor. Ve 20 yılı aşkın bir süredir C&C hayranı olarak, buna katılıyorum. Bu düşünceyle, klasik PC oyunlarının remasterı ile ilgili heyecan verici fikirler keşfetmeye başladık ve şimdiden 25. Yıldönümünü kutlamak için ilk çabamızın üzerinde durduk.” dedi.

Orijinal Command & Conquer ilk kez 1995’te PC’de yayınlandı ve 2020’de 25. yıldönümünü kutlayacak. Vessella’nın yazısında, EA’nın yıl dönümü için planlanmış bir şeyleri olduğuna dair ipuçları var. Ama orijinal oyunun bir remasterı olup olmayacağı net değil. Vessella’nın orijinal yazısı, Command & Conquer PC oyunlarından birden fazlasının yeniden üretileceğini ima ediyor, ancak her oyunun ayrı ayrı mı veya tek bir koleksiyonda mı yayınlanacağı belli değil.

1995’ten 2012’deki MMO Command & Conquer: Tiberium Alliances’a kadar her Command & Conquer oyunu PC’de oynanabilir. Spin-off’lar sayılmasa bile, neredeyse bir düzine oyun vardır.