Commander Keen Mobil’de Oynaması Ücretsiz Olarak Geri Dönüyor

Commander Keen Mobil’de Oynaması Ücretsiz Olarak Geri Dönüyor

Commander Keen Mobile

Commander Keen Mobile

Bethesda‘nın E3 konferansında bu yıl birkaç şaşırtıcı yeni açıklama yapıldı. Bunlardan biri Tango Gameworks’in Ghostwire Tokyo’su, diğeri ise Arkane Lyon’un Deathloop’u idi. Üçüncüsü ise, klasik platform serisi Commander Keen‘in yeniden canlandırmasıydı. Bu 90’lı yılların başlarında PC’lerde shareware oyunlar oynayarak büyüyen birisinin ilgisini muhakkak çekecektir.

Creative Yönetmen Kira Schlitt, Commander Keen’in iOS ve Android cihazlar için ücretsiz bir mobil oyun olarak geri dönüşünü duyurmak için sahne aldı. Çizgi filmlerden ilham alan, orijinal Commander Keen’in çocukları olarak oynayacak gibi görünüyorsunuz.

Billy ve Billie adlı ikiz çocuklar, drag-and-drop 2D taktikleri oyunu olarak tanımlanan şeyde çeşitli ev yapımı araçlar ve güçler kullanacaktır. Tek oyunculu bir hikaye modu ve gerçek zamanlı PvP savaşı olacak.

Orijinal Commander Keen, ID Software tarafından 1990 ve 1991 yılları arasında yaratılan dört 2D platform serisinden oluşuyordu. Grand Intellect, Dopefish ve daha fazlası dahil olmak üzere orijinal oyun serisinden klasik düşmanlar, yeni oyunda fragmanda yer aldı. Commander Keen bu yaz soft lansman yapacak.