Control’ün Yapımcısı İsimsiz Bir Oyun Üzerinde Çalışıyor

Control’ün Yapımcısı İsimsiz Bir Oyun Üzerinde Çalışıyor

Take-Two Interactive, Capcom ve Sony gibi büyük şirketlerin mali özetlerini çoktan duyduk. Remedy Entertainment de finansal sonuçlarını sunmaya karar verdi. Ocak-Aralık 2019 döneminde şirket, gelirini %57 artırmayı başardı. Bu veriler ile geliştirici son on iki ayın çok başarılı olduğunu düşünüyor.

Stüdyonun böyle iyi bir sonucu esas olarak Control’dan kaynaklanıyor. Şirketin CEO’su Tero Virtal’a göre, altı ay önce yayınlanan oyun en büyük pazarlama bütçesine sahip olmamasına ve bu nedenle ilk satışlarının iyi gitmemiş olmasına rağmen, endüstrinin oyunu takdir etmesi sayesinde oyun yeni alıcılar bulmaya devam ediyor. Oyuncular, bu yıl içinde piyasaya çıkacak olan iki ücretli DLC ile oynama teşviki bulabilir. Virtala, Control’ün muhtemelen dokuzuncu nesil konsollar anlamına geldiği yeni platformlara taşınması olasılığından da bahsetti. PlayStation 4 ve Xbox One’daki oyunla ilgili sorunlar göz önüne alındığında, bu mantıklı bir hareket gibi görünüyor.

Tabii ki, stüdyo planları Control’ün daha da geliştirilmesi üzerine kurmuyor. Control, Remedy Entertainment tarafından son yıllarda geliştirilen dört projeden sadece birincisi. İkincisi, çevrimiçi shooter oyunun devamı olan ve Smilegate’in orijinal oyununun geliştiricileriyle iş birliği içinde geliştirilen CrossFire X. Tero Virtala’nın ekibi tek oyunculu oyunun yapımından sorumlu ve oyun bu yıl Xbox One’da yayınlanacak. Şimdiye kadar oyunun ilk sunumunu gördük.

Diğer iki proje hakkında çok daha az şey biliyoruz. 2018’de ilkini duyduk. Stüdyonun resmi web sitesi, geliştiricilerin bir kez daha Unreal Engine 4’ü kullanacağını onaylarken, dördüncü ve son oyun tam bir gizem. Geliştiriciler bize ne olacağını bile söylemediler. Hiç şüphe yok ki hem Vanguard hem de açıklanmayan proje üretim öncesi aşamaya bile girmedi. Yani oyun hakkında uzun süre bilgi alamayacağız. Şimdilik, bu iki oyundan hangisinin Sam Lake’in çalıştığını merak ediyoruz, çünkü geliştiriciler Kasım ayında yeni bir senaryo yazdığını belirtti.