CrazyLabs Mayıs Ayının Mobil Oyun Trendleri Raporunu Yayınladı

CrazyLabs Mayıs Ayının Mobil Oyun Trendleri Raporunu Yayınladı

Mobil oyun sektörünün en bilinen mobil oyun yayıncılarından biri olan CrazyLabs, Mayıs 2021 için hazırladığı mobil oyun trendleri hakkındaki raporunu yayınladı. En popüler mobil oyun temalarından en sevilen oyun mekaniklerine, en çok oynanan alt kategorilerden en popüler mobil oyun kamera açılarına kadar birçok trendi bu raporda inceleyebilirsiniz.

Mobil oyunlarda en çok hangi temalar ve alt kategoriler beğeniliyor?

crazylabs-mayis-ayinin-mobil-oyun-trendleri-raporunu-yayinladi-1

Aylık Oyun Pazarı Trend Raporu – Mayıs

CrazyLabs’in geçtiğimiz Mayıs ayı için yayınladığı mobil oyun trendleri raporuna göre en çok sevilen 5 mobil oyun teması şöyle sıralanıyor: Yemek, Arabalar, Dövüş, Hayvanlar ve Spor. Yemek temasının açık ara önde götürmesi mobil oyun yapımcılarına sektörde neyin sevilip neyin sevilmediği hakkında bir takım fikirler verebilir ve gelecekte geliştirecekleri oyunlar için bir ilham kaynağı olabilir.

crazylabs-mayis-ayinin-mobil-oyun-trendleri-raporunu-yayinladi-2

Aylık Oyun Pazarı Trend Raporu – Mayıs

Bunun yanı sıra, mobil oyun sektöründeki en popüler alt kategoriler ise sırasıyla şöyle: Runner, Arcade, Aksiyon, Bulmaca, Simülasyon ve Yarış. En popüler temalar ve alt kategoriler göz önüne alındığında, doğru noktaları bir araya getirerek ve doğru bir oyun yayıncısı şirketiyle oyunu sektöre entegre ederek listelerin üst sıralarında yer almak her zaman mümkündür.

Mobil oyuncular hangi oyun mekaniklerini tercih ediyor?

crazylabs-mayis-ayinin-mobil-oyun-trendleri-raporunu-yayinladi-3

Aylık Oyun Pazarı Trend Raporu – Mayıs

Raporda, mobil oyuncuların en çok tercih ettikleri oyun mekanikleri şu şekilde sıralanmış: sürükleme, döndürme, hafifçe dokunma, nişan alma, çizme, zamanlama, birleştirme, yükseltme/alçaltma ve büyütme.

Mobil oyuncuların en çok sürükleme mekaniğini oyunlarda tercih ediyor olması, mekaniğin bir hayli rahat ve kolay uygulanabilir olduğunun da bir göstergesidir. Mobil oyuncuların bir oyundan zevk alabilmesi için önce oyunun mekaniğine alışması gerektiğinden, bir oyun geliştirme süreci için geliştiricilerin dikkate alması gereken en önemli konulardan biri oyun mekaniğidir.

CrazyLabs raporundaki en popüler kamera açıları

crazylabs-mayis-ayinin-mobil-oyun-trendleri-raporunu-yayinladi-4

Aylık Oyun Pazarı Trend Raporu – Mayıs

Mobil oyuncular %31 oran ile en çok arkadan görünüm kamera açısını tercih ediyor. Ardından %27.7 ile önden görünüm, %20.4 ile izometrik, %14.7 ile üstten bakış, %3.5 ile dinamik ve %2.9 ile de yandan görünüm kamera açıları bu sıralamaya eşlik ediyor.

crazylabs-mayis-ayinin-mobil-oyun-trendleri-raporunu-yayinladi-5

Aylık Oyun Pazarı Trend Raporu – Mayıs

Bunun yanı sıra, kamera açılarına bağlı olarak değerlendirilen perspektif dağılımında ise üçüncü şahıs kamera açısının %74.1 gibi yüksek bir oran ile en çok tercih edilen perspektif olduğunu görmekteyiz. Ardından %25.9 ile birinci şahıs kamera açısı onu takip ediyor.

crazylabs-mayis-ayinin-mobil-oyun-trendleri-raporunu-yayinladi-6

Aylık Oyun Pazarı Trend Raporu – Mayıs

Her gün biraz daha gelişen mobil oyun teknolojisi sayesinde mobil oyun grafiklerinin de PC ve konsol oyunları grafikleri gibi daha gerçekçi bir hal almaya başladı. Bu nedenle, artık oyuncuların iki boyutlu (2D) oyunları üç boyutlu (3D) oyunlar kadar tercih etmediğini de açık bir şekilde görmekteyiz. Mobil oyuncuların %92.7’si üç boyutlu mobil oyunları tercih ederken, yalnızca %7.3’ü iki boyutlu oyunları tercih ediyor.