CS:GO’da Hilecilerden İntikam Almak Hiç Bu Kadar İyi Hissettirmemişti

CS:GO’da Hilecilerden İntikam Almak Hiç Bu Kadar İyi Hissettirmemişti

Bir oyuncu Counter-Strike: Global Offensive'de hilecilerden intikam almak için toplam 610 dolar harcadı. Kullanıcı ScriptKid, hilecilerin oynamasını çeşitli şekillerde zorlaştıran bir yazılım oluşturdu ve ölümlerinin kaydedilmiş tekrarlarını program aracılığıyla kendisine gönderiyor. Uygulamayı hile programı olarak internete yükleyen ScriptKid, Google'da hile arayanların web sitesine ulaşmalarından emin olmak için arama optimizasyonu için de ödeme yapmış.

Söz konusu hilenin, başkalarının eğlencesini bozan insanları cezalandırmak için orijinal fikirlere sahip olduğunu kabul etmeliyiz. Bu fikirlerin bazıları otomatik olarak çalışıyor ve bazıları savaştaki belirli noktalarda veya hileli yazılımda işaretlenmiş bir noktaya ulaştığında etkinleştiriliyor.

Peki hileciler için ne tür “cezalar” hazırlandı? Oldukça fazla ceza var. Mesela bunlardan biri bombayı çözerken son saniyede bombanın çözülmesinin iptal olmasını sağlıyor.

Her maçın başlangıcında bu hileyi kullanan hileciler otomatik olarak en kötü silahlara para harcamaya zorlanırlar ve tam otomatik ateş ederken %50 şans ile silahlarının tamamını yere atma cezasına çarptırılırlar.

Bir keskin nişancı tüfeği kullanırken, hileciler ters fare ayarlarıyla uğraşmak zorunda kalıyor. Bazı durumlarda, yazılım aynı zamanda fare hassasiyetini aniden önemli ölçüde arttırıyor ve bu da nişan almayı çok zorlaştırıyor. Ek olarak bu yazılım, el bombasını yere atarak otomatik olarak hilecinin kendine zarar vermesini sağlıyor.

Bir başka ceza ise, takım arkadaşına otomatik olarak ateş edilmesine neden oluyor. Tabii ki bu da genellikle diğer takım üyeleri tarafından oyundan atılmaya yol açıyor. Hileciler de ne olduğundan habersiz bir şekilde oyundan atılıyorlar ve hatta ban yiyorlar.

Hilecilerin böylesine trollenmesi gerçekten görenlerin içine su serpiyordur. Şayet CS:GO’da artan hileci sayısı oyuncuların oyundan zevk almamasına ve hatta oyunu bırakmalarına neden oluyor. Bu yazılım sayesinde hile kullanan birçok insan egolarını tatmin etmek yerine oyundan soğuyabilir.