CS GO Ucuz Skinler

CS GO Ucuz Skinler

CS GO Nedir?

Counter-Strike: Global Offensive, daha çok bilinen adı ile CS GO isimli bu popüler oyun, en çok bilinen oyun firmalarından biri olan Valve Corporation ve Hidden Path Entertainment isimli iki firma tarafından geliştirilip yayınlanmıştır. Önceki serileri gibi CS GO, çevrim içi olarak diğer gerçek bilgisayar kullanıcılarıyla oynanabilen birinci şahıs&aksiyon oyunudur. Oyun ilk çıktığında hızla popülerleşmişti çünkü Counter-Strike yani CS 1.6 gibi diğer popüler serileri oynayan oyuncuların kitlesi bir hayli fazlaydı. Bu seride CS GO gibi güncel bir oyun çıkmış olmasına rağmen CS 1.6&1.5 ve CSS (Counter-Strike: Source) gibi oyunlar hala çok fazla oyuncu kitlesine sahip. Nedeni ise bu oyunların etkisi halen bitmemiş olması ve biteceğini de düşünmüyorum. Halen bu eski oyunları oynayan oyuncular fazlasıyla bulunuyor. CS 1.6 konusunda haklı olduklarını söyleyebilirim çünkü ben de oynuyorum ve gerçekten eğleniyorum. 1.6’da bulunan modlar sayesinde CS GO benzeri oyun bile oynayabiliyoruz. CS 1.6’da bulunan CS GO modlu sunucular dışında PUBG modlu sunucuları bile var, şaşırtıcı değil mi?

CS GO isimli oyunumuz ilk olarak Valve Corporation isimli firma tarafından 2010 yılında Mart ayında geliştirilmeye başlanmıştır. Oyunun desteklediği platformlara gelirsek bunlar:

Microsoft Windows, PlayStation 3, Mac OS X, Linux ve Xbox gibi platformlardır. Eğer imkanınız var ise değişiklik ve eğlence olsun diye farklı platformlarda oynamayı deneyin derim.

Valve Corporation isimli firmanın en çok popüler oyun firmaları arasında olduğunu söylemiştik. Peki, neden diye soracak olursanız aklınıza Counter-Strike serilerini getirebilirsiniz fakat koca firma sadece bu Counter-Strike isimli oyun serisiyle ünlenmedi. Daha önce geliştirdiği oyunlarında faydası oldukça büyük. Bu oyunlar ise:

İnternet kafelerinin olmazsa olmazı Half-Life serisi. Half-Life serisiyle kalmayalım isterseniz. Diğer oyunlara gelecek olursak:

Left 4 Dead isimli zombi serisi, Portal isimli muhteşem seri, Team Fortress 2 isimli bir zamanlar Steam’de en popüler oyun, diğer oyunlar gibi etkisini yitirmeyen Dota 2 isimli oyun… 

Peki, bu saydığımız oyunların hepsi bitti mi, unutuldu mu? Hayır, halen devam ediyor ve birçok oyuncu tarafından oynanıyor. İşte bu yüzden Valve Corporation popüler bir oyun firması. Bu yukarıdaki oyunları saydık ama diğer Counter-Strike oyunlarını biliyor musunuz? Muhtemelen biliyorsunuzdur ama ben yine de söylemek istiyorum. Kim bilir, belki bazılarını bilmiyorsunuzdur.

Counter-Strike Global Offensive, Counter-Strike: Source, Counter-Strike: Condition Zero ve “yıkılmadım ayaktayım!” diyen Counter-Strike 1.6 oyunu.

CS GO’da Amaç Nedir?

Evet, gelelim fasulyenin faydalarına! Oyunu az çok tanıttık ama bu oyun nasıl oynanıyor, amacı ne ki? Hemen bunu da anlatalım.

Aynı önceki Counter-Strike serileri gibi CS GO, görev tabanlı bir oyundur. Maç esnasında bir takımın kazanması için ilk önce her iki takıma göre verilen görevleri tamamlamaları gerekir. Bu görevler ise bakkaldan bir ekmek al falan değil. Az önce söylediğimiz gibi bu görevler iki takıma göre değişiyor. Teröristler (Terrorist) adı verilen takıma göre bombayı belirlenmiş yerlere kurmaları gerekiyor. Bu bomba ise tur başlangıcında rastgele bir takım üyesine veriliyor. Eğer bomba verilen takım üyesi ölürse diğer takım arkadaşları o bombayı alıp belirlenmiş yerlere kurmaları gerekiyor. 

Terörle Mücadele (Counter-Terrorist) adı verilen takımda burada devreye gidiyor. Eğer bombaya sahip çıkan düşmanı öldürürlerse bombanın etrafında durup alınmasını engellemeleri gerekiyor. Eğer Teröristlerden biri bombayı alırsa başka bir yere kurmak için kaçabilir. Eğer bomba kurulursa Terörle Mücadele takımı o bombanın yerini tespit edip imha etmeleri gerekiyor. Ama şu var ki bombanın belirli bir süresi var. Bu ise Terörle Mücadele takımının hızlı olmasını gerektiriyor. Eğer imha kiti almadan bombayı çözmeye kalkışırsanız, bombanın çözülme süresi artar. Ama imha kitini tur başlangıcında aldıysanız bombayı çözmeye kalktığınızda çözülme süresinin azaldığını fark edeceksinizdir. 

Ama illa bombayı kuracaksınız ya da bombayı çözeceksiniz diye bir şey yok. Eğer bomba kurulmadan Terörist takımının tüm üyeleri öldürülürse Terörle Mücadele ekibi kazanır. Aynı şey Terörle Mücadele ekibi içinde geçerli. Oyun içindeki para konusuna azcık değinirsek; paranızı tasarruflu kullanmanız gerekiyor. Eğer paranızı direkt olarak harcar iseniz ve o turu kaybederseniz sonraki tur için silah alacak paranız olamayabilir.

CS GO’da Ucuz Skinler

Evet, oyunda silahınızın görünüşünü değiştiren özelliklerde var. Oyun içinde bunlara skin deniyor. Skin alma konusuna gelirsek; eğer güvenli bir şekilde skin almak istiyorsanız Steam’deki Pazarı kullanabilirsiniz. Elbet internette bu skinleri daha ucuza satan siteler mevcut ama neredeyse her gün birçok oyuncu bu siteler yüzünden dolandırılıyor. Bir siteden skin almadan önce o siteyi iyice araştırmanızı öneriyorum. Eğer Steam’den skin almayı bilmiyorsanız buraya tıklayıp bir önceki konuma gidebilirsiniz. Önceki konumda Steam’den skin almayı detaylı bir şekilde göstermiştim. O konuma bakarak bilgi alabilirsiniz.

Steam’da skinler bir hayli pahalı olabilir ama aşağıda yazacağım listede size ucuz ve güzel skinleri derledim. Bunlar ise:

  • AK-47 | Seçkin Yapım 
  • AWP | Phobos 
  • Glock-18 | Savaş Şahini 
  • M4A4 | Çöl Fırtınası 
  • M4A1-S | Kuzey Ormanı 
  • Desert Eagle | Gece Yarısı Fırtınası 
  • USP-S | Tork 

Evet, buraya direkt baktığınızda ne tür bir şey olduğunu anlamamış olabilirsiniz. O zaman daha detayına inelim! Ama unutmayın, fiyatlar en ucuzuna göre yazılmıştır.

AK-47 | Seçkin Yapım

Bu AK-47 skini benim bir hayli hoşuma gitti. Fiyatı da ideal gibi gözüküyor. Tasarımına bakacak olursak bize kara bir AK-47 skini sunuyor.

Fiyat: 12 TL+

AWP | Phobos

AWP skinleri diğer silahların skinlerine göre biraz daha pahalı oluyor. Ama şu gördüğünüz skin, fiyatına gerçekten değiyor. Ucuz skinlerin en iyilerinden! Tasarımına bakarsak sarı çizgileri içimizi aydınlatıyor. Sanki trafiği andırıyor değil mi? Evet bu biraz komik gelmiş olabilir…

Fiyat: 12 TL+

Glock-18 | Savaş Şahini

Gelelim bir diğer hoşlandığım skine! Bu Glock skini adının hakkını veriyor gibi. Tabancada bulunan dişler bunu kanıtlıyor! Fiyatına göre en iyilerinden.

Fiyat: 2 TL+

M4A4 | Çöl Fırtınası

Bu skinde isminin hakkını veren skinlerden gibi! Bir bakışta az da olsa bize çölü andırıyor. Fiyatına göre en iyi M4A4 skinlerinden!

Fiyat: 8 TL+

M4A1-S | Kuzey Ormanı

Her ormanı hem de askeri temayı andıran bir skin! Ama daha çok askeri temaya göre yapılmış diyebilirim. Eğer sizde askeri temayı seviyorsanız bu skini almanızı öneririm! Yine fiyatına göre iyi skinlerden.

Fiyat: 9 TL+

USP-S | Tork

İstisnasız en iyi USP-S skinlerinden olduğunu söyleyebilirim! Tasarımına bakarsak sarı, beyaz ve siyah karışımı olan bir skin. Almanızı öneriyorum!

Fiyat: 7 TL+ 

Desert Eagle | Gece Yarısı Fırtınası

Bu hazırladığım liste arasında en beğendim skin olduğunu söyleyebilirim. İsminin hakkını veren bir diğer skin! Bir bakışta bize gece temalı olduğunu iyi bir şekilde anlatıyor. Bu skini kesinlikle almanızı öneririm!

Fiyat: 5 TL+

Yukarıdaki hazırladığım listede en çok kullanıldığını düşündüğüm silahların skinleri mevcut. Sizin zevkleriniz, beğendiğiniz şeyler farklı olabilir elbet. Bu listede ise hem ucuz hem de güzel skinleri toplamaya çalıştım. CS GO oyununda o kadar çok skin var ki hepsini bir araya getirmek bir hayli zor olabilir hem de ucuz olanları. O yüzden listeyi biraz kısa tuttum. Fiyatlar konusuna gelirsek yazılan fiyatlar aynı olmama ihtimali çok yüksek. Bu fiyatlar sonradan düşebilir veya artabilir. Yani burada benim yapabileceğim bir şey yok. Fiyatlar ise en son ki hallerine göre yazıldı.

Bir konunun daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yorumlarınızı eksik etmeyin, başka konularda görüşmek üzere!