Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077, CD Projekt Red tarafından geliştirilen ve CD Projekt tarafından yayınlanacak yaklaşmakta olan bir rol yapma oyunu.

Cyberpunk 2077, birinci şahıs veya üçüncü şahıs perspektifinden oynanan bir role-playing (RPG) video oyunudur. Night City (Gece Şehri) adlı açık bir dünya metropolünde yer almaktadır. Oyun, İngilizce konuşmayan karakterler içeriyor. Dilleri konuşmayan oyuncular, bunları daha iyi anlamak için çevirmen implantları satın alabilirler; İmplantların ilerlemesine bağlı olarak, tercüme kalitesi değişir; daha pahalı implantlar daha doğru tercüme yapar. Doğrudan beyne akan dijital bir kayıt cihazı olan “Braindance”, oyuncu karakterinin bir başkasının duygularını, beyin süreçlerini ve kas hareketlerini sanki kendi gibi hissetmesini sağlar.

Tek kişilik oyun hikayesi ile birlikte Cyberpunk 2077’de çok oyunculu bir bileşen yer alacak.

Prodüksiyon öncesi yaklaşık elli kişi Cyberpunk 2077 üzerinde çalışıyordu. Daha sonra geliştirici CD Projekt Red, önceki oyun The Witcher 3: Wild Hunt‘tan daha büyük bir takıma ayrıldı. CD Projekt Red, REDengine 3 oyun motorunu, Witcher 3: Wild Hunt’ın piyasaya sürüldüğü sırada yükseltmeye başladı. Orijinal masaüstü oyunu Cyberpunk 2020‘yi oluşturan Mike Pondsmith ise, projeyle ilgili danışmanlık yapıyor. Marcin Przybyłowicz de oyunun müzikleri için seçildi.

Polonya hükümeti için CD Projekt Red’in 7 milyon ABD Doları tutarında bir finansman başvurusunda bulunması, piyasaya sürülmesinin 2019’da potansiyel olarak gerçekleşebileceğini ve REDengine 4’ün istihdam edildiğinin doğrulandığı belirtildi.

Cyberpunk 2077 Mayıs 2012’de ilan edildi. 10 Ocak 2013 tarihinde, fragmanı online olarak yayınlandı. 2013 FITC Ödülleri’nde En İyi Animasyon için People’s Choice ödülünü, 2013 Machinima Oyun Ödülleri’nde En İyi Fragman ödülünü aldı. 2013 Altın Fragman Ödülleri’nde En İyi Video Oyun Fragmanı dalına aday gösterildi. Oyun Microsoft Windows için onaylandı, PlayStation 4 ve Xbox One muhtemel platformlar olarak gösterildi.

Cyberpunk 2077 Fragman