Cyberpunk 2077: İstenilen 9 Şey

Cyberpunk 2077: İstenilen 9 Şey

Karanlık Geleceğe Bakmak

Karanlık Geleceğe Bakmak

Uzun bir bekleyişten sonra, E3 2018’de Cyberpunk 2077 hakkında çok daha fazla şey öğrendik. Geliştirici CD Projekt Red, Microsoft’un basın toplantısında bir fragman gösterdi. Şimdi, 2077‘nin düzeni, Night City‘nin nasıl olduğu ve çatışmaların nasıl çalışacağı, artı sibernetik geliştirmeler ve romantik ilişkiler hakkında biraz daha iyi bir fikrimiz var. Ama hala bilmediğimiz çok şey var, bu da hayallerimizin vahşi olduğunu gösteriyor.

Cyberpunk 2077’de karakter sınıflarından hoş kıyafetlere kadar görmek istediğimiz şeylerin bir listesini hazırladık. Bu Cyberpunk 2020 öğelerini içerir.

Cyberpunk 2077’ye aşina değilseniz, bazı nişancı tekniklerini içeren birinci şahıs oyunudur, ancak bu bir nişancı değildir. Dinamik karar verme ve güçlü görev serilerine odaklanan bir RPG’dir. Kendi karakterinizi oluşturun. Bir paralı asker olarak adlandırın. Cinsiyet ve etnik kökenlerini ve arka planlarını, Night City’e getirenleri veya bir yerel iseniz de dahil olmak üzere seçebilirsiniz. Tasarım direktörü Kyle Rowley’e göre, “Yaşam biçiminizde tanımladığınız şeyler, arka planda, oyunda oynadığınız gibi şeyleri değiştirebilir veya kilidini açabilir.”

Cyberpunk 2077 hakkında daha fazla bilgi için, şimdiye kadar bildiğimiz herşeyin bir araya geldiğinden emin olun. Ayrıca Night City semtlerini de inceleyebilirsiniz ve 2077 neden fark edebileceğinizden daha iddialı bir oyun olduğunu okuyabilirsiniz; “Cyberpunk 2077 Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Her Görevde Çeşitli Mücadele Yolları

Her Görevde Çeşitli Mücadele Yolları

CD Projekt Red, her göreve gelmenin birden çok yolu olacağını söyledi, ancak bu esnekliği ne kadar istediğimizi vurgulamak zorundayız. Beceri sahibi olmamız ya da olayları şiddetsiz bir şekilde ele almanın bir yolunu bulmak kaydıyla kendimizi bir durumdan soyutlamayı istiyoruz. Ve bu kararların ağırlığı olmalıdır. Şimdiye kadar bildiğimiz kadarıyla durum böyle görünüyor.

Cyberpunk 2020’nin Karakter Sınıfları Uyarlanmalı

Cyberpunk 2020'nin Karakter Sınıfları Uyarlanmalı

Kalem-ve-kağıt RPG Cyberpunk 2020’nin dokuz temel karakter sınıfı vardır. CD Projekt Red’e göre, karakter oluşturma sırasında bir sınıf seçmeyeceksiniz, çünkü oyun oynarken esnekliğe izin vermiyor. Biz özelleştirme seçeneklerinin (bir beceri ağacı gibi) gerçekten, isyancı Rockerboys ve Mad Max-vari Nomads gibi Cyberpunk 2020’nin sınıflarının ruhunu yakalayacağını ve size tam olarak istediğiniz sınıfı verebilme özgürlüğü vereceğini umuyoruz.

Derinlik ve Çeşitlilik ile Bir Romantik Sistem

Derinlik ve Çeşitlilik ile Bir Romantik Sistem

Cyberpunk 2077’de romantizm ve sex olduğunu biliyoruz ve bu bir RPG için yeni olmasa da, bunun daha nüanslı olmasını umuyoruz. Birisini baştan çıkarmak için “doğru” diyalog seçeneklerini seçmek yerine, reddedilme olasılığıyla birlikte daha acil bir şey istiyoruz. Herkesin sizin içinize girmesi gerekmiyor ve sizler, tüm doğru şeyleri söylemenin ötesinde bir sebepten ötürü bu şekilde hissetmeniz gerekir.

Kozmetik Seçeneklerinin Tonları

Kozmetik Seçeneklerinin Tonları

Cyberpunk 2020 kılavuzu, “Yaptığınız şey iyi göründüğü müddetçe, bir şeyleri ne kadar iyi yaptığınız önemli değil” diyor. Stil, Cyberpunk dünyasında büyük bir anlaşmadır ve cehennem kadar havalı görünmeye gelince, bunlarda bir çok ezici seçenek görmek istiyoruz. Bu bir birinci şahıs oyunu olabilir, ama gerçekten bu şeyin ilkesidir. Tatlı deri ceketini takdir etmek için karakterinize her zaman bakmak zorunda değilsiniz.

Dairenizi Özelleştirme (Veya Yeni Bir Yer Almak)

Dairenizi Özelleştirme (Veya Yeni Bir Yer Almak)

E3 2018’deki demoda, kahramanın dairesine bir göz attık. GTA Online’da olduğu gibi uyum gösterilmesini ya da yeni bir mülk satın alınmasını istiyoruz. Belki de büyük yaşamak istersiniz, ya da belki bir ramen dükkanının üzerinde yaşamak ve düşük kalmak istersiniz.

Oyun İçinde Oyun (Netrunner, Belki?)

Oyun İçinde Oyun (Netrunner, Belki?)

Witcher 3’te Gwent vardı. Cyberpunk evreninin ise, Magic: The Gathering’in yaratıcısı tarafından tasarlanan, artık çıkarılamaz bir koleksiyon kart oyunu olan Netrunner’ı vardır. Cyberpunk 2077, Netrunner’a oyunda ikinci bir yaşam verebilir ve tıpkı The Witcher 3’teki Gwent gibi, görevler arasındaki kısa bir dikkat dağılmasından daha fazlası olabilir.

Ve Çeşitli Yan Aktiviteler

Ve Çeşitli Yan Aktiviteler

Cyberpunk 2077’nin romantizmi olacak, bu yüzden önemli bir gece hayatı için umut vaat etmeyecek. Barlara, kulüplere ve belki de “karanlık gelecek” ortamına gerçekten uymak için biraz daha trajik veya daha tehlikeli yerler istiyoruz. Belki bir NPC Rockerboy konserine gidebilirsiniz. Belki havalı görünmek için sigara içebilirsiniz… İmkanlar sonsuzdur.

Bizi Ay’a Götürün

Bizi Ay'a Götürün

E3 2018’de, dünyanın atmosferi üzerinde, bir şekilde bir mekikte yolcu taşıyan bir sahne gördük. Cyberpunk 2020’de iki ay kolonisi var ve The Witcher 3’te iki açık dünya alanı bulunduğunu düşünürsek, Cyberpunk 2077’deki Night City’e ek olarak ay’a gidebilseydiniz, mantıklı olurdu.

Cyberpunk Tarzı Kinayeler

Cyberpunk Tarzı Kinayeler

Cyberpunk 2077’nin, cyberpunk türü Blade Runner’ın sütunlarından esinlenen bir masa üstü RPG’ye dayanıyor olsa da, türün bazılarının daha yorucu kinayeleri altüst edeceğini umuyoruz. Birçok cyberpunk hikayesi örneğin; rıza ve seks işçiliği gibi konuların üzerinde dururken, Yapay Zeka’nın insanlığını incelemiştir. CD Projekt Red, RPG görev serileri boyunca çeşitli anlamlı hikayeler anlatmayı kesinlikle kanıtlamıştır ve bu türün 2077 ile öne geçme şansı vardır.