Cyberpunk 2077 Oynanış: Videonun Yayınlanmasından Sonra 15 Önemli Unsur

Cyberpunk 2077 Oynanış: Videonun Yayınlanmasından Sonra 15 Önemli Unsur

Cyberpunk 2077 Dikkat Çeken Noktalar

Cyberpunk 2077 Dikkat Çeken Noktalar

Cyberpunk 2077‘nin çarpıcı E3 2018 fragmanından sonra, insanlar yaklaşmakta olan bilimkurgu RPG’sinin oyununu görmek için meraklanıyorlardı. Geliştirici CD Projekt Red, nihayet herkese savaşın, kişiselleştirmenin, diyalog seçeneklerinin ve daha fazlasının sergilenmesiyle oyunun neye benzeyeceğine dair bir fikir veren bir canlı yayına ev sahipliği yaptı. Söylemek yeterli, Cyberpunk 2077 bir RPG canavarı olmak için şekilleniyor.

Karakterinizin büyütme oranlarını yükseltebilir (diğer adıyla siber yazılım) ve takip etmek istediğiniz oyun tarzına göre uyarlamak için silahları ve ekipmanları değiştirebilirsiniz. Örneğin, manevra kabiliyetinizi arttıran yükseltmeleri üstlenebilir, böylece çift atlayış ve duvarlardan çıkma yeteneği elde edebilirsiniz. Oyunun yüksek seviyedeki becerilerinde çok daha fazla sayıda mağaza var, bu da bir çatışma sırasında bazı heyecan verici ve beklenmedik anlara izin veriyor gibi görünüyor.

Yeteneklerinizin dışında, dünyanın kendisi yani Night City etkileşime girecek farklı grupların ve sakinlerin bir hayli şaşırtıcı bir ayrıntı seviyesini sergiliyor. Sadece bu değil, dünya tamamen kesintisiz olacak; etrafta koşmanıza ve haritasından kesintisiz geçmenize izin veriyor. Oyunun görevlerinde aldığınız herhangi bir rotaya büyük bir seçenek ve olasılık var gibi görünüyor.

İlk sahneler mekanik ve anlatı konuşmasıyla doluydu, bu yüzden şovda bir şeyler kaçırıp kaçırmadığınızı düşünmeniz anlaşılır bir durum. Gösterilen ve tartışılan her şeyden haberdar olmanıza yardımcı olması için Cyberpunk 2077’de demoda yapabileceğiniz tüm ilginç şeyleri içeren bu konuyu derledik. Cyberpunk 2077 oynanış videosunu izlemediyseniz veya yeniden izlemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Cyberpunk 2077’nin PS4, Xbox One ve PC’de çıkması bekleniyor. Piyasaya çıkış tarihi açıklanmadı, ancak kısa bir röportajda, yapımcı Richard Borzymowski, Cyberpunk 2077’nin baştan sona oynanabilir olduğunu söyledi. Bu nedenle yakında çıkış tarihinin de açıklanması beklenebilir.

Cyberpunk 2077 oyununun en çok neyini beğendiğinizi yorumlarda bize bildirebilirsiniz.

Yeni Bir Sen Oluşturmak

Yeni Bir Sen Oluşturmak

Cyberpunk 2077’de, oyuncular merkezi kahraman V’yi kendilerine alıp başrollerini özelleştirebiliyorlar. Erkek/kadın seçenekleri, etnik arka plan, dövmeler ve saç rengi dahil olmak üzere stilistik seçeneklere ek olarak, V sürümünüz için belirli bir arka planı da seçebilirsiniz. Bu arka planlardan bazıları Night City’e yeni gelenlerden veya uzun süreli ikamet edenlerden olmak gibi hepsi karakterinize daha fazla lezzet katıyor.

Suç Ortağı

Suç Ortağı

Cyberpunk 2077’nin E3 2018 fragmanından gelen daha hassas bir oyuncu aslında oyundaki AI partneriniz. Onun adı Jackie; bazı görevler sırasında size yardım edecek, bir silahlı çatışmada ateş etmenizi ve etrafta sert bir adam olmanızı sağlayacaktır.

Aramalar için Bir Yer

Aramalar için Bir Yer

Night City’de, kendi aramalarınız için bir yer olacak. V’in evinde iken, oyuncular diğer karakterlerden e-postaları ve mesajları inceleyebilir, ayrıca görünümlerini özelleştirebilir ve yüklerini cephaneden alabilirler. Dolabınız ceketlerle dolu, Night City’nin bazı bölgeleriyle etkileşimde bulunmak için gereken deneyim olarak hareket eden benzersiz stat destekleri ve ek Street Cred kazanabilirsiniz. Pad’iniz, büyük şehir hayatının koşuşturmacasından uzaklaşmak ve eğlenmek için harika bir yer, hatta Cyberpunk 2020’den dönen bir karakter olan Rockerboy Johnny Silverhand’in müziğini içeren oyunun orijinal şarkılarının bazılarını dinlemenize izin veriyor.

Kesintisiz ve Sofistike Açık Dünya

Kesintisiz ve Sofistike Açık Dünya

Witcher 3’ün Northern Kingdoms’ın aksine, Cyberpunk 2077’nin Night City’si, yükleme ekranları olmadan kesintisiz bir açık dünya. Karşılaştığınız tüm karakterlerin, dünya hiyerarşik yapısında (Corpo Rat, Slacker, Dirtgirl, Dirtboy, Street Vendor, vb.) belirli bir unvanı ve rolü olduğu için kalabalıklar ve AI sistemleri yükseltildi. Karakterler ayrıca gün boyunca değişen kendi programlanmış rutinlerine sahiptir.

Night City’nin Hizipleri

Night City'nin Hizipleri

Night City boyunca birkaç farklı hizip var. Videoda özel olarak adlandırılan birkaç kişi Maelstrom Gang, Militech, Scavengers ve daha fazlasıydı. Maelstrom Gang, neon ışıklı gulyabaniler olarak ortaya çıktı ve doğrudan aşağıya indirilmesi zor olan bir güç gibi görünüyorlardı. Görünüşe bakılırsa mevzu söz konusu olduğunda, oyunda etkileşime girerek ve belirli hizipler ile kendinizi hizalayarak endişelenmeye başlayacaksınız.

Bazı Yükseltmeler için Ripper Doc Ziyareti

Bazı Yükseltmeler için Ripper Doc Ziyareti

Night City’de, karakterinizin bazı yeni donanımlar edinebileceği veya oyunun buna uygun olarak çağrıldığı birkaç yer vardır: cyberware. Silahlar oldukça bol olsa da, sonuçta yeni cybernetic yükseltmeleri uygulamak için bir Ripper Doc’u ziyaret etmeniz gerekecek ve bu da bazı yeni ilginç oyun fırsatlarını açabilir. Bu değişikliklerden bazıları, silahların ele geçirilmesi ve görülebilmesi için yapılan geliştirmeleri içerirken, NPC’lerden gelen istatistikleri görüntülemenize ve hedefleri taramanıza olanak verirken, bazı yükseltmeler çok daha önemli ve sizi karaborsa bölgesine götürüyor.

Çekici Araçlar

Çekici Araçlar

Büyük Night City’nin ne kadar büyük olduğunu düşünürsek, etrafta dolaşmanın güvenilir bir yoluna ihtiyacınız olacak. Öncelikle Jackie’nin arabasına, etkileyici bir sürüş ve hıza sahip bir spor araca erişebilecek olsanız da, bir tur atmak için diğer araçları da bulabilirsiniz. Diğer arabaların yanı sıra hızlı motorlara da binebilirsiniz.

Kararlarınızdan Etkilenen Rastgele Karşılaşmalar

Kararlarınızdan Etkilenen Rastgele Karşılaşmalar

Bir RPG’den beklediğiniz gibi, eylemlerinizin yankıları vardır. Cyberpunk 2077’de bu, oyunun anlatımında yaptığınız kararlarda ortaya çıkıyor, ancak kendilerini açık dünyada rastgele karşılaşmalar olarak da gösterebilirler. Örneğin, V ve Jackie’nin ortalığı dağıtması sonucu ortaya çıkan Scavengers, yüksek hızlı bir araba takibinde onlarla savaşmak için geri döndü.

Düşmanlarınıza Hack

Düşmanlarınıza Hack

Düşmanlarınızı hackleyebilir ve üssün iç ağına bağlanabilirsiniz. Bir arka kapıyı kendi sistemlerine yerleştirerek, düşman silahlarına ve diğer cihazlara girebilirsiniz. Açıkça, düşman silahlarını hackleyip, onları işe yaramaz hale getirirsiniz. Bu özelliğin hala çalışmalarda olduğu açıkça görülse de, düşmanları manipüle etme ve hack yapma olasılıklarını denemek oldukça heyecanlı olacaktır.

Siz de Hacklenebilirsiniz

Siz de Hacklenebilirsiniz

Düşmanları hackleyebilirsiniz, ama onlar da sistemlerinizi hackleyebilir. Açıklamada, bir şirket temsilcisi yalan söyleyip söylemediğini görmek için V’nin kafasını hackledi. Bu, aldatmacanızı görebilmeleri mümkün olduğundan, diyalog tercihlerine ekstra bir gerilim katmanı sağladı. Hacklenmenin diğer yolları görülmeye devam ediyor. Ama parmaklarımızla, düşmanlarımızın Ghost in the Shell 2: Innocence’ten Batou markalı alışveriş sahnesiyle uğraştığını görebiliyor gibiyiz.

Daha Kişisel Bir Yaklaşım

Daha Kişisel Bir Yaklaşım

Seçimlerinize dayanarak, görevler için ölümcül ve ölümcül olmayan seçenekleri açabilirsiniz. Örneğin, Maelstrom çetesiyle karşılaşmalarında, diplomatik rotayı seçebilir ve üslerine girebilir ve şirket temsilcisi tarafından size verilen parayla askeri dereceli bir spiderbot satın alabilirsiniz. Ancak, çarpıcı silahlara girip, spiderbot çalmanız ve şirket kredilerini kendiniz için saklamanız tamamen mümkün. CD Projekt Red, bir sürü olasılık vaat ediyor, bu yüzden başka hangi yaklaşımları kullanabileceğimizi görmek için sabırsızlanıyoruz.

Daha Yakından İnceleme

Daha Yakından İnceleme

The Witcher 3’ten farklı olarak, Cyberpunk 2077’deki öğeleri daha yakından inceleyebilirsiniz. Göze çarpan güzel 3D varlıklardan daha fazlası, öğeleri incelemek, onlar hakkında daha fazla şey öğrenmenize ve görevleri yerine getirmenize yardımcı olacak ipuçları bulmanızı sağlar.

Caddelerde Bulunan Ciddi Donanım

Caddelerde Bulunan Ciddi Donanım

V, görevleri tamamladıktan veya yerel silah üreticilerinin mallarını satın aldıktan sonra her türlü donanımı bulabilir ve sahaya girerken belirli eşyalar bulunabilir. Standart bir otomatik tabanca ile başlayarak, sonunda av tüfeği ve makineli tüfek gibi silahlara geçeceksiniz. Bunların hepsinde çeşitli modifiye ediciler ve yükseltmeler var. Duvarlara ateş açabilen bir av tüfeği içeren sokak seviyesindeki silahlara ek olarak, kahraman aynı zamanda kendi tuhaf modifikasyonlarına sahip özel Teknik ve Kurumsal silahlar da kazanabilir. Bunlar arasında mermiler de vardır.

Müthiş Üst Düzey Yükseltmeler ve Modlar

Müthiş Üst Düzey Yükseltmeler ve Modlar

Açıklamanın sonunda, alabileceğiniz üst düzey yükseltmelerden ve değişikliklerden bazılarına dair bir bakış vardı. Göze çarpan bir silah yükseltmesi, kapak arkasına saklanan köşelerin etrafındaki düşmanları çekmenize izin veren zıplayan hedefleme sistemiydi. Ama bunların en havalı olanı Mantis Blades idi. Bunlar, düşmanlarınızı dilimlemek ya da şiddet içermemek için kullanabileceğiniz kollarınızdan çıkmış gerçek bıçaklardır. Herhangi bir şüpheli gardiyanın üzerine atlamada kullanabileceğiniz geçici bir levrek için onları duvarlara bile saplayabilirsiniz. Bunlar, daha sonra devam edebileceğiniz yükseltmelerden iki tanesiydi. Daha fazlasını duymak için sabırsızlanıyoruz.

Şehir için Yaşamak

Şehir için Yaşamak

CD Projekt Red’in çalışmasının soyağacına benzeyen Cyberpunk 2077, çekirdeğinde bir RPG ve en güçlü sütunlarından biri de oyuncu seçimine odaklanacak. Dexter Deshawn, Maelstrom lideri Royce ve gizemli Corporate Ajan gibi karakterlerle yaptığınız işlerde, talep ettikleri görevlerle en iyi şekilde nasıl başa çıkılacağına dair önemli kararlar alacaksınız. Sadece istediklerini yapabilmenize rağmen, bazen kendinize dikkat etmek ve arkalarından bazı anlaşmalar yapmak en iyisi olabilir. Bu kesinlikle büyük yollarla para kazandırabilir olsa da, aynı zamanda çizgide daha da ciddi sonuçlara yol açabilir. Ama tabi ki, bu Night City’de normal gibi görünüyor.