Death Stranding, PC'de 27 Milyon Dolar Gelir Elde Etti

Death Stranding, PC'de 27 Milyon Dolar Gelir Elde Etti

Death Stranding ilk olarak PS4 platformunda oldukça önemli başarılara imza attı, ancak oyun açıkça PC'de çok daha iyi başarılar elde etti. Publisher 505 Games'in ana kuruluşu olan Digital Bros, en son yayınlanan mali raporunda oyunun etkileyici gelir rakamlarını paylaştı ve şirketin diğer oyunlarını gölgede bıraktı.

Açıklanan mali raporlara göre Death Stranding, 27 milyon doların üzerinde gelir elde etti. Bu, oyunun yalnızca 2020 yılının Temmuz ayında piyasaya sürülmesine rağmen, Control ve Ghostrunner gibi şirketin diğer önemli oyunlarını geride bırakmıştır.

Bununla birlikte, Control aslında 2019'da PC'ye geldiğinde biraz daha iyi performans gösterdi ve daha kısa sürede çok daha fazla gelir elde etti. Aradaki fark, Control'ün diğer platformlarla aynı anca PC'de piyasaya sürülmesidir. 

PC, Digital Bros'un 2020'deli en büyük dijital platformuydu. O yılki toplam dijital gelirinin %66'sından fazlasından sorumluydu. PlayStation, Xbox ve Nintendo platformları toplamda yalnızca %28 gelir elde etti.