Denuvo Anti-cheat, PlayStation 5'in Araçlarına ve Ara Yazılımına Geliyor

Denuvo Anti-cheat, PlayStation 5'in Araçlarına ve Ara Yazılımına Geliyor

Denuvo hile önleme yazılımı, PlayStation 5 araçları ve ara yazılım kitaplığına eklendi. Bu, geliştiricilere her yerde bulunan hile önleme yazılımını oyunlarına eklemek için daha fazla erişim fırsatı sağlıyor, bu da korsanlığın önüne geçmek için önemli bir adım olacaktır. Ancak bazı kullanıcıların Denuvo ile ilgili bazı endişeleri var.

Aracın iki ana amacı vardır. Birincisi, bir oyunun korsan hale gelmesini önlemek, ikincisi ise bilgisayar korsanlarının ve dolandırıcılarının çevrimiçi oyunlara müdahele etmesini önlemektir. PlayStation 5'in kendi bünyesinde barındırdığı program yalnızca hile önleme işlevine sahiptir. Denuvo tarafından yapılan duyuruda, Bir takım PlayStation 5 lansman oyunlarının Denuvo'yu kullandığını açıkladı, ancak bunların hangi oyunların olduğuna dair herhangi bir bilgi vermedi.

Ancak Denuvo ile ilgili çeşitli tartışamalar geçtiğimiz yıl yaşanmıştı. Mayıs 2020'de id Software, Denuvo anti-hile sistemini oyuna ekledikten kısa bir süre sonra Doom Eternal'dan kaldırdı ve bazı kullanıcılar bu duruma oldukça tepki gösterdi. Ayrıca oyuncular, Denuvo'nun bilgisayarlarına erişiminden ve tek oyunculu modlardaki çeşitli müdahalelerinden endişe duydular. Riot Games tarafından geliştirilen Valorant'ın hile karşıtı yazılımında da çeşitli sorunlar ortaya çıktı ve kullanıcıların tepkisine yol açtı.