Detroit: Become Human Steam'de Piyasaya Sürüldükten Sonra Yeni Satış Rekoruna Ulaştı

Detroit: Become Human Steam'de Piyasaya Sürüldükten Sonra Yeni Satış Rekoruna Ulaştı

Quantic Dream'in son oyunu olan Detroit: Become Human yeni bir satış rekoruna imza attı. Fransız geliştirici, yayınlanan bir haber bülteninde oyunun Steam'de yayınlanmasının ardından tüm platformlarda şu ana kadar 5 milyon satış rakamını geçtiğini belirtti.. Oyun daha önce PC'de Epic Games Store aracılığıyla da piyasaya sürülmüştü.

Detroit PS4'e özel olarakta piyasaya sürülmüştü, ancak Quantic Dream, Sony ile olan yayıncılık anlaşmasını sona erdirdi ve şimdi çok platformlu bir oyun geliştiricisi ve yayıncı olmayı planlıyor.

Quantic Dream, Detroit'in Twitch uzantısının Topluluk Oyunu'nun büyük bir başarı olduğunu da açıkladı. Yaklaşık 500 yayıncı, Twitch aracılığıyla oyunculara, oyunda nelerin değişmesine yönelik başlatılan oy verme sürecine destek verdi. Toplamda ise 1,5 milyondan fazla oy kullanıldı.

Quantic Dream'in CEO'su Guillaume de Fondaumiere tarafından yapılan basın açıklamasında Detroit'in genel olarak “inanılmaz derecede olumlu” geri dönüşler aldığını, ancak Asya piyasaları için özel bir önem arz ettiğini belirtti.

Geliştiricinin henüz gelecek için resmi bir proje açıklaması bulunmuyor, ancak şirketin bir sonraki oyunu gelecek nesil konsollar için olacağı düşünülüyor. Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız.