Diablo GOG’da Yayınlandı

Diablo GOG’da Yayınlandı

Diablo

Diablo

Şirketler, Blizzard‘ın GOG ortaklığıyla kütüphanesinde klasik oyunları yeniden piyasaya süreceğini açıkladı. İlk sürüm, bir seri başlatan ve rol yapma ortamını değiştiren yağma tabanlı aksiyon RPG‘si 1996’nın Diablo‘su.

Diablo artık GOG.com üzerinden 10 dolar karşılığında satışta. Oyuna buradan ulaşabilirsiniz. Bunu satın almak, oyunun iki versiyonundan birine erişebilmenizi sağlar: 20 FPS SVGA’da çalışan ve Battle.net’in klasik bir sürümüyle eşleştirme işini yapan orijinal; veya hata düzeltmeleri olan güncellenmiş bir Windows 10 uyumlu sürüm.

Blizzard ve GOG, Blizzard’ın eski katalogundan hizmete daha fazla oyun getirmek için işbirliği yapmayı planladıklarını söyledi. Planlanan yeniden sürümler arasında Warcraft: Orcs & Humans ve Warcraft 2 bulunuyor. Bu oyunların çıkış tarihleri ve fiyatlandırmaları açıklanmadı.

GOG SVP Oleg Klapovski açıklamasında, “Orijinal Diablo’nun zindanlarını taramak, Blizzard ile birlikte, saf bir heyecan duygusu oluşturuyor. Birçoğumuz için kişisel bir şey ve toplumumuzda en çok rağbet gören oyun. Tristram Katedrali’nin altındaki ilk birkaç adımı atıp, Cain the Elder’ın rehberliğini dinliyor. Eski kurtlar ve yeni gelenler için her şey geri geliyor.” dedi.

Bizzard, kendi yolunda da tarihine saygı duyuyor. MOBA türünü kurmaya yardımcı olan klasik strateji oyununun yenilenmiş bir versiyonu olan Warcraft 3 Reforged üzerinde çalışıyor. Bu arada, Blizzard’ın çalışmalarında birden fazla Diablo oyunu var. Bunlardan biri, BlizzCon’da yaptığı duyuru ile heyecan uyandıran mobil oyun Diablo Immortal. Yine de, şirket için ileriye giden bir yol gibi görünüyor, çünkü tüm serileri için geliştirilmekte olan mobil oyunları var.