Discord'da Botlar Nasıl Eklenir? Kullanıcı Kılavuzu

Discord'da Botlar Nasıl Eklenir? Kullanıcı Kılavuzu

Discord'a başlamak kolaydır. Bir web platformu veya masaüstü platformu kullanarak seçenekler elde edersiniz.

Masaüstü sürümü birçok özellik sunarken, birincil eylem popüler sunucular ve moderatörleri etrafında döner . Üyeleri ve rollerini Discord'un sağ tarafında bulabileceksiniz.

Yine de, onu kullanmanın en anlaşılır kısmı, alt başlık adlarını değiştirme ve her şeyi isteklerinize göre özelleştirme yeteneğidir .

Herhangi bir Discord sunucusunu kullanmanın en iyi yanı , üyeleri değil, moderatörleri değil botlarıdır. Botlar, sunucunuzu özelleştirmek ve abonenin bundan ve akışınızdan sonuna kadar keyif almasını kolaylaştırmak için çok yardımcı olabilir.

Her botun özellikleri ve işlevleriyle ilgili ayrıntılar, sahip sayfasında belirtilmiştir. Bir sunucuda kullanılan bot sayısını belirlemek ve öğrenmek için, bölümlere ulaşmak için sağ taraftaki bilgileri aşağı kaydırmanız yeterlidir.

Çoğu bot, Discord tarafından sunulan geliştirme araçlarının bilgi birikimi hakkında adil bir fikri olan Discord geliştiricileri tarafından programlanır.

Discord sunucusu oluşturma

Botlar, bir Discord sunucusunda farklı işlevleri özelleştirmenin ve gerçekleştirmenin bir yoludur. 

Botlar sunucu olmadan işe yaramaz , ancak onlarla birlikte botlar, bu VoIP'den en iyi şekilde yararlanmak isteyen herhangi bir kullanıcı için sahip olması gereken bir eklenti haline gelir.

Discord'da bir sunucu oluşturmayı öğrenelim.

  • Discord hesabınıza giriş yaptıktan sonra, bir sunucu eklemek için sol taraftaki artı işaretine tıklayın.

  • Sunucu Ekle seçeneğine tıkladıktan sonra, bir sunucu seçme veya kendiniz için bir tane oluşturma seçeneklerine sahip olacaksınız. Davetiniz varsa, sunuculara katılabileceksiniz. Ancak sunucunuzu oluşturmaya daha meyilli olmanız durumunda, özel ayarları seçebilir veya oyun, eğitim ve diğer çeşitli önceden tasarlanmış şablonları seçebilirsiniz.

  • Sunucunuzu oluşturduktan sonra, artık arkadaşlarınızı ona davet edebilirsiniz. Ayrıca sunucunuzdaki ayarları, tasarımları ve grafikleri özelleştirebilirsiniz. Sunucu güvenliğini sağlamak ve düşmanca devralmaları caydırmak için kontrol edilmesi gereken birçok ayar vardır. Bunu Discord'dan okuyun.
  • Sunucuyu kurduktan sonra, ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi karşılayan herhangi bir bot ekleyebilirsiniz. Bilinen web sitelerinden çıkan bir sürü Discord botu varken, kullanıcılar tarafından her gün yenileri piyasaya sürülüyor.

Discord Bot: En İyisi ve Nasıl Kullanılır?

Discord botu, görevleri otomatik olarak yürütmenizi sağlamak için kullanıcılar ve diğer botlarla etkileşime girme yeteneğine sahip sezgisel bir bilgisayar programıdır. Örneğin, bir karşılama notu göndermek veya bir dizi programlanabilir olay dahil olmak üzere kullanıcı istatistiklerini görüntülemek, vb.

Çoğu Discord botu, daha karmaşık olay ve eylem dizilerini gerçekleştirebilen botlar olmasına rağmen, önceden tanımlanmış görevleri üstlenecek şekilde tasarlanmıştır.

Discord botları bir dizi web sitesinde mevcuttur ve bunlardan birkaçı popülerdir.

Discord'a bot ekledikten sonra yaptığınız şey bir tercih durumudur. Ya yardımcı olabilirler ya da sunucunuza eğlenceli bir bölüm ekleyebilirler. Discord'da oyun ve etkileşim deneyimini benzersiz bir deneyim ve kullanıcılar için popüler bir eğlence haline getiren çok sayıda yeni bottur.

Yine de Discord, sunucularına doğrudan bot ekleme seçeneği konusunda pek rahat değil ve bu tür botlara erişime izin verirken birkaç kez uyarıda bulunuyor.

Botlar tarafından tasarlandıkları görevleri tamamlamak için sorulan çok sayıda erişilebilirlik sorusu var. Botlardan bazıları, üçüncü taraf tarafından geliştirilen bir uygulamaya erişime izin verme konusundaki düşüncelerinizle bağlantılı olabilir.

Discord, botların aşırı erişim yeteneklerine karşı da temkinli. Bu nedenle yetkilendirme kodlarının kullanımını zorlayarak kazara erişime izin verilmemesi için aktif önlemler almıştır.

Discord Sunucusuna Botlar Nasıl Eklenir

Bir sunucu oluşturduktan ve botları öğrendikten sonra, Discord'a nasıl bot ekleyeceğimizi inceleyelim. Süreç göründüğü kadar karmaşık değil. Birkaç bot ekledikten sonra, çok daha basit ve takibi daha kolay hale gelecektir.

Yönetici Erişimine İzin Verme

Sunucunun sahibiyseniz, mevcut Discord botlarının havuzuna atlayabilirsiniz. Bir tanıdık veya arkadaşa aitse, herhangi bir şey eklemeden önce aynı şeyi arkadaşınızla görüşmenizi öneririz.

Yöneticilere gerekli erişimi sağlamak için bu adım adım süreci izleyin.

Yönetim erişimine sahip üyeler, sunucuya özgü tüm sınırlamaları aşabileceğinden, bu izni kime verdiğinize karşı dikkatli olun. Temelde onlara mutlak erişim sağlar. Bunu kesinlikle kendinize saklamanızı öneririz.

Ancak, yine de yönetici erişimi vermeniz gerekiyorsa, aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir –

  • Yönetici Erişimi eklemek veya başka birine bu erişimi vermek istediğiniz sunucuyu seçin
  • Ayarlara erişmek ve sunucu ayarlarını seçmek için açılır oka tıklayın
  • Sol tarafta Roller seçeneğini seçin . Burada, belirli üyelere veya herkese yönetici işlevleri verebilecek bir konumda olacaksınız.
  • Kaydırma sizi Genel İzinlere götürür . Burada, Yönetici'yi ilk seçenek olarak bulacaksınız, sadece anahtara tıklayın ve Yeşil olduğundan emin olun.
  • Yönetici Erişimine izin verdikten sonra, sonraki adım Değişiklikleri Kaydet'e tıklamaktır (3. resimde gösterildiği gibi). Kaydedildikten sonra ayarlardan çıkıp istediğiniz botları ekleyebilirsiniz

Discord sunucusundaki izinler hakkında rehberlik için yardım sayfasına gidin.

Discord Botu nasıl eklenir?

Dyno , Discord kullanıcıları tarafından sıkça ziyaret edilen bilinen bir bot web sitesidir. Bu web sitesini kaynak olarak kabul edeceğiz ve Discord'a bot eklemek için izlemeniz gereken adımlarda size yardımcı olacağız.

Discord sunucusuna bot eklemek için birini seçmeniz gerekir . Farklı işlevlere ve özelliklere sahip çok sayıda bot var. Bir bot seçtiğinizde, hesabınıza erişim ve temel bilgiler isteyecektir.

Temel bilgiler paylaşıldıktan sonra, görevini üstlenmek ve atanan rolü tamamlamak için bir izin listesi isteyecektir. Bu botu sunucunuza eklemek için yetki vermeniz gerekecektir.

Dyno, 2016'dan beri hizmette olan popüler bir bottur. Sunucu süreçlerini otomatikleştirmek ve değişikliklere ve özelleştirmelere yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Sunucu üzerinden sahip olduğu erişim miktarı ile Dyno, google aramaları yapabilir ve müzik çalabilir.

Discord sunucusu için popüler botlar 

Birçok web sitesinde kullanılabilen tonlarca sunucu botu var. Her bot, özelleştirme ve kontrollerin benzersiz bir yönünü sunsa da, bunlar, başlamanıza yardımcı olacak en iyi 3 seçimimizdir.

1. MEE6

Şüphesiz, bu Discord'da en popüler olarak kullanılan denetleme botudur. MEE6'yı yanlış dil, istenmeyen bağlantılar, istenmeyen postalar, vb. Gibi ihlalleri otomatik olarak kontrol edecek şekilde yapılandırabilirsiniz. Hatta MEE6'nın bir kullanıcıyı susturmasına, atmasına veya yasaklamasına izin verecek başka işlevler de ekleyebilirsiniz.

2. Dank memer

Dank memer, sunucunuzun diğer kullanıcılar arasında reklamını yapmak için çok sayıda ilgi çekici meme sağlar. Bu bot, meme dozunu Reddit'teki en son eklemelerden alıyor. Hatta premium sunuculara otomatik olarak gönderme yapabilir.

3. Nuggetbot

NuggetBot, özellikle memler, resimler ve heyecan verici içerikler sunan eğlenceli bir bottur. Bu botun NuggetBot premium adında Müzik, Bypass ve üstün destek hizmetleri sunan premium bir sürümü de var. 15 adede kadar otomatik komut çalıştırabilir ve 100'lerin üzerinde komut envanteriyle birlikte gelir.

4. Rythm

Müzik severler için özel olarak oluşturulan Rythm, doğrudan sunucunuzdaki çok sayıda portaldan yüksek kaliteli ses çalma sağlayan müzik özellikleriyle birlikte gelir. YouTube, Soundcloud, Twitch ve diğer birçok yerden müzik alma yeteneğine sahiptir. 

Sonuç

Botlar, Discord sunucunuzu renklendirebilir. Özelleştirmeleri ve eğlenceyi kolaylaştırırken, botlar esasen Discord sunucunuzu kişiselleştirmenize ve markalaştırmanıza yardımcı olabilir. Güçlü bir ses arka planı oluşturmak, özel görselleri sergilemek, sunucuya mini oyunlar eklemek, anketleri yönlendirmek, ödüller vermek vb. İçin botları kullanın. Artık sunucunuza Discord botlarını nasıl ekleyeceğinizi bildiğinize göre ilerleyebilir ve kendinizi kurabilirsiniz. En iyi Discord hesap sahibi olarak. Daha fazla abone alın ve Discord imparatorluğunuzu bugün başlatın.