Doom Eternal, The Ancient Gods Adlı Bir Genişleme Alacak

Doom Eternal, The Ancient Gods Adlı Bir Genişleme Alacak

Geçtiğimiz Mart ayında piyasaya sürülmesine rağmen muhteşem bir oyuncu kitlesine sahip olan Doom Eternal, oyuncu kitlesini geliştirmek adına ilk büyük genişleme paketini alacak.

Bethesda ve id Software, 27 Ağustos'taki Gamescom Açılış Gecesi Canlı etkinliğinde Doom Eternal – The Ancient Gods Part One adlı genişlemelyi açıklamayı planladıklarını belirttiler. Gösteri ile ilgili pek fazla ayrıntı açıklamadılar, ancak genişlemenin ilk resmi fragmanını o gün içerisinde yayınlayacaklarını söylediler.

Doom Eternal'ın yönetici yapımcısı Marty Stratton ve oyun yönetmeni Hugo Martin, oyuncuların nelerle karşılacağı hakkında biraz daha ayrıntı vermek için geçtiğimiz Cuma günü başlayan QuakeCon 2020'de bir araya geldiler.

Martin, QuakeCon canlı yayını sırasında “Cehennem parçalandı, cennet parçalandı ve Avcı'nın efsanesi büyüdü” dedi. “Yıkımın öfkesi insanlığı yok olmaktan kurtardı, ama bunun bir bedeli vardı. Şimdi göklerde bir güç dengesizliği var ve Doom evreninin gerçek yöneticisi işleri düzeltmek için ayağa kalkmalı” cümlelerine yer verdi.

Martin yeni yayınlanacak DLC'yi “çok havalı” olarak nitelendirdi ve bir “çizgi roman” gibi hissetireceğini belirtti.

Doom Eternal, geçtiğimiz Mart ayında konsol, PC ve Google Stadia platformları için piyasaya sürülmüştü. Oyun, Doom'un doğrudan devamı ve cehennem iblislerinin insanları öldürmek için Dünya'yı istila etmelerinin hikayesini anlatıyor. The Ancient Gods, ana hikaye tamamlandıktan sonra oyuna gelecek.