Dr. Mario World Temmuzda Çıkıyor; Oyundan İlk İzlenimler

Dr. Mario World Temmuzda Çıkıyor; Oyundan İlk İzlenimler

Dr. Mario World

Dr. Mario World

Dr. Mario World, Nintendo’nun 10 temmuzda yayınlanacak yeni mobil oyunu. Nintendo, bugün yayın tarihini duyurdu ayrıca ilk ekran görüntülerini ve ilk izlenimleri paylaştı.

Puzzle oyununda, çeşitli virüsleri ortadan kaldırmak için kapsülleri kullanacaksınız. Aşağıdaki video ilk izlenimi gösteriyor ve oyunun nasıl oynandığını açıklıyor. Ayrıca videoda Nintendo oyun içi dükkandan alabileceğiniz elmaslar hakkında konuşuyor. Bunlar 20’den başlayıp, 1,050 taneye kadar çıkan elmas paketleri. Elmaslar oyuna devam etmek, itemleri toplamak ve enerjiyi yenilemek için kullanılabilir. Daha fazlasını öğrenmek için aşağıdaki videoyu izleyin.

Oyunun tek kahramanı sadece Dr. Mario değil. Oyun içi dükkandan Dr. PeachDr. Yoshi ve Dr. Toad‘u alabilirsiniz (bu doktorların gerçek para karşılığında satılıp satılmadığı belli değil). Her doktor oyuncuların hepsini almak isteyeceği kendine özel benzersiz bir yeteneğe sahip.

Dr. Mario World’ü, geçtiğimiz Şubat ayında Nintendo duyurmuştu. Firma oyunun çıkacağını doğrulamış ama hakkında başka bir bilgi vermemişti.

Nintendo’nun Dr. Mario World’den sonraki mobil oyunu şuan dünyanın çeşitli yerlerinde beta-testi yapılan  Mario Kart Tour.

Nintendo, uzun bir süre mobil cihazlara mega popüler franchiselarını taşımayı reddetti. Ancak bu durum Nintendo’nun akıllı telefonlar ve tabletler için oyunlar geliştireceğini duyurduğu 2015 yılında değişti. Bunlardan ilki Miitomo sonrasında onu takip eden Super Mario Run,  Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp ve diğerleri.