Dragon Ball Z: Kakarot Bir Haftada Bir Milyondan Fazla Satıldı

Dragon Ball Z: Kakarot Bir Haftada Bir Milyondan Fazla Satıldı

Bandai Namco Entertainment’ın tatmin olması için nedenleri var. Yayıncı, Dragon Ball Z: Kakarot’un lansmandan sonraki ilk hafta 1.5 milyondan fazla kopya satmasıyla övünüyor.

Oyun 17 Ocak’ta eşzamanlı olarak PC, Xbox One ve PlayStation 4’te piyasaya sürüldü. Yayınlanmasından bu yana üç haftadan fazla oldu, bu yüzden şüphesiz satışlar Bandai Namco Entertainment’ın basın bülteninden bile daha yüksek.

Yayıncı, münferit platformlarda satışların dağıtılması hakkında herhangi bir bilgi sağlamadı. Elimizdeki tek veri, Dragon Ball Z: Kakarot’un şimdiye kadar 321 bin PC alıcısı bulduğu SteamSpy’nin ücretli sürümünün tahmini sonuçlarından ibaret.

Oyun sadece ticari bir başarı sağlamakla kalmadı, aynı zamanda endüstri medyasından oldukça sıcak bir şekilde karşılandı. Metacritic’te Xbox One sürümü ortalama %74, PC ve PlayStation 4 sürümleri ise %72 olarak değerlendirildi.

Dragon Ball Z: Kakarot da açıkça PC oyuncularına hitap ediyor. Steam’de, kullanıcı derecelendirmelerinin %92’si olumlu incelemelerden oluşuyor.

Sonuç olarak bu oyunun Bandai Namco Entertainment tarafından serinin bir başka başarılı uyarlaması olduğunu belirtelim. Ocak 2018’de piyasaya sürülen dövüş oyunu Dragon Ball FighterZ, lansmandan sonraki ilk haftada 2 milyondan fazla kopya sattı. Ve 2016’da, Dragon Ball: Xenoverse 2’nin çıkışından birkaç gün sonra, oyunun 1,4 milyon kopyası mağazalara girdi.