Dubai Uçan Taksi Hizmeti için Drone Testi Yapıyor

Dubai Uçan Taksi Hizmeti için Drone Testi Yapıyor

Uçan Taksi

Uçan Taksi

Dubai, uçan bir taksi hizmeti sunmak için dünyada ilk olmak istiyor ve iş ciddileşti. Bu nedenle Pazartesi günü, potansiyel taksitlerinden birinde bir ilk araştırma testi gerçekleştirdi: Alman firması Volocopter tarafından üretilen, iki kişilik, 18 rotorlu insansız uçan araç, Alman şirketi Daimler tarafından desteklenmektedir. Dikey bir helikopter gibi kalkıp inen otomatik araç, Dubai Kraliyet Prensi Şeyh Hamdan bin Muhammed‘i kum yamacından 200 metre yukarıda beş dakikalık bir uçuş için uzaklaştırdı. 

Kısa bir gösteriydi, ama Dubai ve Volocopter sonuçta 30 dakikaya kadar süren uzun sürüşler sunabilmek istiyorlar. Bir Uber gibi uçan bir taksiyle karşılaşmak için bir uygulama vasıtasıyla yakınlardaki bir “voloport” da bekleyecekleri bir geleceği düşünüyorlar. Ve yeni bir şeyler sunacaklarından dolayı, her uçan taksiye yedek piller, rotorlar ve birkaç paraşüt koyarak yolcuların kendilerini güvende hissetmelerini istiyorlar. 

Volocopter şefi Florian Reuter, mevcut modelin “GPS izlerine dayalı olarak uçabildiğini” ancak şirketin gelecekte “tam anlamıyla duyu yeteneği” uygulamayı planladığını söyledi. Bu, makinenin engellerden kaçınmasını ve yolda diğer uçan taksilerle çarpışmamasını sağlayacaktır. Her şey yolunda giderse, önümüzdeki beş yıl içinde Dubai’de bir Volocopter gezisi yakalayabilirsin.

Kaynak: 1
Kaynak: 2