E3 2020 Yerine Bu Yaz Düzenlenecek Büyük Video Oyun Etkinlikleri

E3 2020 Yerine Bu Yaz Düzenlenecek Büyük Video Oyun Etkinlikleri

COVID-19 pandemisi nedeniyle ertelenen etkinliklere E3 2020'de eklenmişti. Ancka E3'ün yokluğunda yayıncılar, medya kuruluşları ve etkinlik organizatörleri oluşan bu boşluğu kendi etkinlikleriyle doldurmayı planlıyorlar. Bu etkinlik yaz boyunca düzenlenecek, E3 2020'nin gerçekleşmesi gereken hafta boyunca da birçok etkinlik düzenlenecek. Ağustos ayının sonuna kadar dijital ortamda gerçekleşecek olan birçok etkinlik planlanıyor.

Microsoft ve Sony gibi büyük şirketler, Xbox Series X ve PlayStation 5'in lansmanlarını hızlandırmak için yaz boyunca (ve sonbaharda) çok sayıda etkinlik alternatifleri olduğu biliniyor. Xbox, Temmuz ayında büyük bir tanıtım etkiliği düzenlemeyi planlarken, Sony'nin ise Haziran ayında PS5 oyunlarındaki sır perdesini kaldıracağı bildirildi.

İşte 2020 yazı boyunca düzenlenecek olan oyun etkinliklerine, canlı yayınlara ve dijital vitrinlere genel bir bakış.

HAZİRAN

PC GAMING SHOW – 6 HAZİRAN

E3 ile zamanlanmış (ancak resmi olarak onaylanmamış) PC Gamer'in yıllık şovu 2020'de geri dönüyor. 6 Haziran Cumartesi PC Gaming Show, GamesRadar ve Paradox'un ortaklığıyla gün boyunca canlı bir etkinlik düzenlenecek.

EA PLAY LIVE  – 11 HAZİRAN

Electronic Arts her sene E3'e yakın tarihlerde düzenlediği etkinliğini dijital platformda düzenleyecek. The EA Play Live broadcast özelliği oyun, güncellemeleri, topluluk içeriğini ve daha fazlasını ortaya koyacak.  İzleyiciler 11 Haziran Perşembe Günü EA'nın web sitesinden etkinliğe katılabilirler.

CYBERPUNK 2077 NIGHT CITY WIRE – 11 HAZİRAN

Uzun zamandır merakla beklenen Cyberpunk 2077, CD Projekt Red tarafından düzenlenecek olan bu etkinliğin şüphesiz odak noktası olacak. Şu an için etkinlikle alakalı ayrıntılar verilmedi ancak geliştiricinin 17 Eylül'den önce oyunla alakalaı önemli detayları açıklamasını bekliyoruz.

DAY OF THE DEVS – 22 HAZİRAN / 20 TEMMUZ

Double Fine Productions, iam8bit ve The Game Awards'ın yaratıcısı Geoff Keighley, biri 22 Haziran'da diğeri 20 Temmuz'da olmak üzere iki ayrı geliştirici etkinliği düzenleyecek. Her iki etkinlik de canlı olarak izlenebilecek ve oyun, haber ve müzik performanslarını bulunduracak. Akupara Games, Annapurna Interactive, Behemoth, Finji, Kowloon Nights, Longhand Electric, MWM Interactive, Panic, Sabotage Studio, Skybound Games, Team17, thatgamecompany, Tribute Games ve ustwo oyunlarının yer aldığı geliltiriciler ve yayıncılarda etkinlikte yer alacak.

NEW GAME PLUS EXPO – 23 HAZİRAN

New Game Plus Expo, 23 Haziran'da Twitch üzernden canlı olarak gerçekleştirilecek. Birçoğu Japon olan 14 geliştirici ve yayıncıyı bir araya getirececk. Sega, Koei Tecmo, Arc System Works, NIS America, SNK ve Spike Chunsoft gibi şirketler de bu etkinlikte yer alacak.

BITSUMMIT GAIDEN – 27-28 HAZİRAN

2013'ten bu yana, Japon indie geliştiricileri yapımlarını sergilemek için Kyoto'da BitSummit'te katılıyorlar. Bu yıl BitSummit iptal ediliği için, organizatörler 80 geliştiricinin yapacağı canlı yayın ve demolarla etkinliği düzenleyecekler.

TEMMUZ

XBOX GAME STUDIOS SHOWCASE – TARİH BELLİ DEĞİL

Üçüncü taraf yayıncılara, yaklaşan Xbox Series X oyunlarını sergilemeleri için zaman verdikten sonra Microsoft, şirket için stüdyolarına kendi özel etkinliklerine yer verecek. Microsoft'un sahip olduğu oyun geliştiricilerinin yapımlarını göz önünde bulundurarak 343 Industries 'Halo Infinite ve Ninja Theory's Senua's Saga: Hellblade 2 ve daha birçok oyun hakkında yeni ayrıntılar vereceğini düşünüyoruz.

UBISOFT FORWARD – 12 TEMMUZ

Ubisoft Forward, yayıncı Ubisoft'un “özel oyun haberleri, açıklamalar ve daha fazla ise tamamen dijital bir etkinlik” olacak. Assassin's Creed Valhalla gibi oyunlar hakkında daha fazla detayın verilmesinin yanı sıra Watch Dogs Legion ve Rainbow Six Quarantine gibi oyunlar hakkında da yeni bilgiler verilecektir.

EVO ONLINE – 4 TEMMUZ – 2 AĞUSTOS

Yıllık Evo dövüş oyunu turnuvası bu yıl beş hafta boyunca çevrimiçi olarak Evo Online adı altında düzenlenecek. Evo'daki odak turnuvanın kendisi olsa da, Bandai Namco ve Capcom gibi yayıncılar her zaman yeni bir şeyle ortaya çıkıyor. Bu yüzden, etkinlik boyunca yeni süprizlerle karşılaşabiliriz.

AĞUSTOS

GAMESCOM OPENING NIGHT LIVE – 27 AĞUSTOS

Almanya'nın devasa oyun etkinliği Gamescon'un bu yıl fiziksel bir etkinliği olmayacak. Bunun yerine, diğer her şey gibi çevrimiçi olacak. Önemli açıklamalar büyük olasılıkla 2019'da piyasaya sürülen ve yeni oyun açıklamalarının yapılacağı bir açılış etkinliği olacak.