EA, Battlefield 5 Satışlarından Memnun Değil

EA, Battlefield 5 Satışlarından Memnun Değil

EA, Battlefield 5’te Umduğunu Bulamadı

EA, Battlefield 5'te Umduğunu Bulamadı

Video oyunu satışları özellikle son tatilde darmadağın oldu ve EA‘nın Battlefield 5‘i kayıplardan biriydi. Yayıncı, 2018 yılının son çeyreğinde satışlarının “beklentilerimize uygun olmadığı” açıklamasının ardından bu çeyrekte gelir görünümünü düşürdü. Spor oyunlarına ve mobil Command & Conquer Rivals’a ne kadar güvenmişti. Açıkça BFV‘i eksiklikten ötürü suçlamamasına rağmen, şüphesiz şirketin amiral gemisi oyunuydu. Firma, “yoğun rekabeti” bir faktör olarak kabul etmekten çekinmedi.

Battlefield 5’in neden mücadele ettiğini görmek zor değil. EA 20 Kasım’da yayınlamayı erteledi ve en çok etkilenen battle royale modunu, ilkbahara kadar oyundan çıkardı. Sonuç olarak, potansiyel satışların çoğunu kaçırdı. Ve tabii ki, Red Dead Redemption 2 ve Call of Duty: Black Ops 4‘ün sert bir muhalefetiyle karşı karşıya kaldı. Fortnite’ın kalıcı popülaritesi de yardımcı olmadı. Boş zamanınızı Fortnite ile dolduruyorsanız neden başka bir çok oyunculu nişancı satın almak istersiniz ki?

Şimdilik EA, yaklaşan Anthem’in lansmanı ile bir günde 2,5 milyon tekil oyuncuya ulaşan Respawn’ın Apex Legends‘ın ilk başarısı arasında 2019’un başında dört gözle beklenen şeylere sahip olmaya çalışıyor.