EA, FIFA'dan Dolayı 10 Milyon Euro Para Cezası Ödeyecek

EA, FIFA'dan Dolayı 10 Milyon Euro Para Cezası Ödeyecek

EA, FIFA'ya ganimet kutuları dahil ettiği için kendini önemli bir davanın içinde buldu.

2018 yılında, Hollanda'nın Oyun Otoritesi olan Kansspelautoriteit, toplam on oyunda ganimet kutuları ve bunların kumarla ilişkileri hakkında bir soruşturma düzenledi. KSA, dördünün ülkedeki kumar yasalarını ihlal ettiğini açıkladı.

FIFA'nın aralarında olduğu düşünülüyor olsa da, KSA o dönemde bu rahatsız edici dört oyunu açıklamamıştı. Bununla birlikte, Oyun Otoritesi, herkese aynı yılın Haziran ayına kadar gerekli değişiklikleri yapması için belli bir süre verdi. Şimdi, Kansspelautoriteit, EA dışındaki herkesin taleplerine uyduğunu açıkladı. Sonuç olarak EA, ceza olarak 10 milyon €  ödeme yapabilir.

Para cezası aslında geçen yıl Ekim ayında verilmişti, ancak EA bunun geçmesini ve KSA'nın bu ayrıntıları kamuoyuna açıklamasını önlemek için büyük bir mücadele veriyor. Bir Hollanda Bölge Mahkemesi bu hafta her iki konuda da EA aleyhine karar verdi.

KSA ,”Küçükler gibi savunmasız oyuncuları kumardan korumanın çok önemli olduğuna inanıyor.” dedi. Bu nedenle KSA, oyun ve kumar arasında katı bir ayrım yapılmasını destekliyor. Oyuncular genellikle genç kitleden oluşuyor ve bu nedenle bir bağımlılık geliştirmeye oldukça yatkınlar. Bu nedenle, kumar unsurlarının oyunlarda yeri yoktur.” açıklamasını yaptı.

EA ise olayla ilgili iki ana noktaya değindi. İlk olarak EA, FIFA'nın bir beceri oyunu olduğunu ve ganimet kutularında bir şans unsuru olsa da, oyunun gidişatını değiştirmediğini savundu. EA, ayrıca ganimet kutularının oyun dışında parasal bir değeri olmadığı için Bahis ve Oyun Yasası tanımına karşı gelmediklerini açıkladı.

EA, “Ürünlerimizin ve hizmetlerimizin kumar yasalarını hiçbir şekilde ihlal ettiğine inanmıyoruz. Bu karara itiraz ediyoruz ve Hollandalı oyuncuların FIFA Ultimate Team'i tam anlamıyla deneyimleme ve keyif alma becelerini etkileyen bir durumdan kaçınmaya çalışıyoruz. Herhangi bir endişeyi giderek çözümleri anlamak ve keşfetmek için Hollanda Kumar Kurumu ve diğer paydaşlarla görüşmelere açığız.”

Konuyla ilgili gelişmeler oldukça sizlerle paylaşıyor olacağız.