Elden Ring Benzeri En İyi 6 Oyun

Elden Ring Benzeri En İyi 6 Oyun

Elden Ring'in 2022'ye girmesi kadar heyecanla beklenen çok fazla oyun olmamıştı. Bu nedenle, oyunun nihayet eleştiriler için piyasaya sürüldüğünü görmek, hemen hemen her oyuncunun ilgisini çekmek için yeterli oldu. Yani oyun büyük ihtimalle birçok kişinin Soulsborne serisine ilk girişi olacak.

Bununla birlikte bu özel oyun, oyunun kendisinin de gösterdiği üzere, “kalbi zayıflar” için değil. Ne de olsa oyun dayanılmaz zorluklarla dolu ve çoğu kişinin bu zorluğa dayanacak zamanı veya sabrı yok. İşte meydan okumaya (ya da FromSoftware'in ilk açık dünya oyununda yer alan diğer bazı unsurlara) aldırış etmeyen kişiler için Elden Ring benzeri 6 oyun:

 

6) Demon's Souls

Elden Ring, Soulsborne evrenine ilk girişiniz olsaydı, Demon's Souls başlamak için harika bir yer olurdu. 2009'da PS3'te tüm hikaye bu oyunla başladı ve oyunculara sonraki oyunları karakterize edecek temel bileşenler sunuldu.

Bir PS5 alacak kadar şanslı olanlar, elbette bunun yerine 2020 versiyonunu seçebilirler. Yeniden yapım, Bluepoint Games tarafından geliştirilen PS5'in özelliklerinden yararlanan bir grafik güncelleme ile orijinal oyunun sadık bir kopyası.

 

5) Dark Souls 3

İlk Dark Souls, Demon's Soul'da sunulan oyun ilkelerinin rafine edilmesi olarak hizmet ederken, Dark Souls 3, bu oyunların temsil ettiği mevcut zirvedir.

2016 yılında piyasaya sürülen oyun, oyuncuları zehirli bataklıklar ve tehdit eden ejderhalarla dolu zorlu bir ortamda savaşırken lanetli bir ölümsüzün (bu sefer Ashen One olarak anılacaktır) yerine koyuyor. Her iki DLC ile birlikte Dark Souls 3: The Fire Fades olarak yeniden yayınlanmadan önce oyun, Ashes of Ariandel ve The Ringed City olmak üzere iki DLC aldı.

 

4) Mortal Shell

Indie oyun firması Cold Symmetry'nin ilk oyunu olarak 2020'de çıkan aksiyon rol yapma oyunu Mortal Shell, Soulsborne konseptinin hayranlarına hitap ediyor. Oyun, Dark Souls üçlemesinden büyük ölçüde etkilenmiş, ancak aynı zamanda diğer oyunların sahip olmadığı bir erişilebilirlik düzeyine de sahip.

Mortal Shell, The Game Awards 2020'de En İyi İlk Indie Oyun dalında aday gösterildi, ancak Kinetic Games'in Phasmophobia'sına karşı yetersiz kaldı. Rotting Autumn güncellemesiyle oyuna yeni bir görev ve fotoğraf modu eklendi ve 2021'de PS5 ve Xbox Series X/S için yeniden düzenlenmiş bir sürüm yayınlandı.

 

3) Star Wars Jedi: Fallen Order

Jedi Fall Order 2019'da yayınlandığında, Star Wars hayranları milyarlarca dolarlık franchise'a dayanan en iyi oyunlardan biriyle karşılaştı. Oyuncular, Revenge of the Sith ve A New Hope olayları arasında geçen bu oyunda Order 66 sonrasında hayatta kalmaya çalışan bir Jedi Padawan olan Cal Kestis rolünü üstlendiler.

Oyunun kendisi türlerin bir karışımı, ancak Soulsborne özelliklerinin yoğun dövüş ve orta zorlukta birleştirilmesi en şaşırtıcı. Bu öğelerin hiçbiri Elden Ring kadar sert olmasa da, aynı türden daha fazlasını isteyenler için birebir.

 

2) Bloodborne

Bloodborne, Elden Ring hayranlarına hitap eden başka bir aksiyon rol yapma oyunu. Sıklıkla en iyi PS4 özel oyunlarından biri olarak kabul edilir. 2015 yılında piyasaya sürülen oyun, Gotik şehir Yharnam'ı ele geçiren birçok canavarla yüzleşmesi gereken bir Avcı rolünü üstlenen oyunculara sahip.

Savaş, Dark Souls oyunlarından çok daha hızlı cereyan ediyor. Bununla birlikte, oyuncular sıklıkla aynı anda birkaç saldırganın ordusuna karşı mücadele ediyor. Bununla birlikte, oyun sert olmakla çok sert veya aşırı güçlü olmamak arasında harika bir denge sağlıyor.

 

1) The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild hakkında söylenecek başka bir şey kaldı mı? Basitçe söylemek gerekirse, oyun tasarımın zirvesine ulaşan birkaç açık dünya oyunundan biri. 2017'de Wii U ve Nintendo Switch'te aynı anda piyasaya sürülen oyun, tür için yeni bir standart belirlemişti ve onun ayak izlerini takip eden bir başkasını bulmamız çok uzun sürdü.

Breath of the Wild, Elden Ring gibi, oyuncuları geniş ve çarpıcı bir açık dünyada bir maceraya çıkararak devasa sandbox'ına uygun gördükleri şekilde yaklaşmalarına izin veriyor. Ayrıca, kırılabilir silahlar ve dikkatli olmazlarsa oyuncuya tek atış yapabilen düşmanlar şeklinde kendine özgü değişikliklere sahip. Yani, bunlardan herhangi biri size çekici geliyorsa ve bu başyapıtı henüz oynamadıysanız, şimdi tam zamanı.