En İyi 10 Anime MMORPG Oyunu

En İyi 10 Anime MMORPG Oyunu

Anime temalı MMORPG'leri birçok oyuncu için çok çekici kılan oldukça çekici ve tuhaf bir şey var. Sanat tarzından tanınmış serilere ve karakterlere kadar, ortalama MMORPG'nizden biraz farklı olma eğilimindedirler.

Genshin Impact ve Pokemon Unite gibi son hitlerden Maplestory gibi klasiklere kadar, anime türü MMORPG popüler olmaya devam ediyor ve birçoklarını keşfetmek, toplamak ve elbette savaşmak için sayısız saatler harcamaya teşvik ediyor. Bir oyuncu hangisini seçerse seçsin, unutulmaz bir oyun deneyimi olacaktır.

 

10) Phantasy Star 2 Online

Bilim kurguyu da seven anime hayranları için, Sega'nın bu oyunu her şeyi sunuyor. Her şeyi başlatan orijinal oyundan çok daha büyük bir şekilde devam ediyor. The Oracle'ın parçası olan bir gemide yolculuk edeceksiniz. Galaksiyi karanlığa batırmaya çalışan tehditler için izlemek ve keşfetmek için tasarlanmış bir görev gücü olan ARKS'nin en yeni üyesi olarak başlıyorsunuz.

Oracle filosundaki her gemi dört farklı türe ev sahipliği yapar: Humans, Newmans, CAST ve Deumans. Hepsi ortak bir amaç için uyum içinde çalışır. Dokuz adede kadar farklı sınıf arasından seçim yapabilir ve çok çeşitli silahları kullanarak savaşmak için eğitim alabilirsiniz. Bunların hepsi, ARK'nın galaksideki en büyük tehdidi olan Falspawn'ı da yenmek içindir. Oyun, sürekli güncellemeler ve yeni içerik sağlamaya devam ediyor ve bu da onu kalmaya değer bir oyun haline getiriyor.

 

9) Maplestory 2

Maplestory 2, en azından Kuzey Amerika ve diğer bölgelerdeki oyuncular için kısa ömürlü olmuş olsa da, aktif olduğu zaman için oldukça popülerdi. Sevimli chibi tarzı karakterler, çok miktarda kişiselleştirme ve oyunu solo veya loncalarda oynamak için sayısız seçenek gerçekten onu farklı kılıyor. Bu kadar çok uzmanlık, görev ve oyuncular arasından seçim yapabileceğiniz daha fazlasıyla asla sıkılmayacaksınız.

Ne yazık ki 18 Mart 2020'de Maplestory 2 hizmetinin aynı yılın 27 Mayıs'ına kadar Japonya'da ve batıda sona ereceği açıklandı. Ancak Kore ve Çin'de yaşayanlar için yine de çevrimiçi oynayabilirler. Nexon, hayranların resmi illüstrasyonları ve konsept sanatını ücretsiz olarak indirebilecekleri yerlere göz atmaları için resmi bir arşiv sayfası oluşturdu.

 

8) Digimon Masters Online

Digimon izleyerek büyüdüyseniz, bu MMORPG size oldukça tanıdık gelecek ama yenilenmiş hissettirecek. Oyunda savaşta kullanabileceğiniz 100'den fazla Mercenary Digimon var. Hatta bazı Digimonları da sürebilirsiniz. Digimon Masters'da bir “Tamer” (Digimon'u yetiştiricisi) rolünü üstleniyorsunuz.

 

Her zamanki gibi, Dijital Dünya'yı kötü etkilerden korurken aynı zamanda görevlere devam ederken, arkadaşlar edinmeli ve Digimon ticareti yapmalısınız. Ayrıca 50'den fazla farklı haritayı ve dünyayı keşfedebilirsiniz. Oyun her zaman düzenli güncellemeler alıyor, bu yüzden kontrol etmeye değer.

 

7) Shop Titans

Hem RPG hem de simülasyon tarzı oyunlardan hoşlanan oyuncular için Shop Titans tam size göre. Sadece kendi mağazanızı işletmek ve benzersiz eşyalar yapmakla kalmaz, aynı zamanda maceralara da çıkabilirsiniz. Bir dükkan sahibi olarak asıl amacınız, dükkanınızı olabildiğince davetkar ve tabii ki başarılı kılmaktır. Yükseltmeler ve pek çok özelleştirme seçeneğiyle, bu oyunda gerçekten maceraya atılmaktan daha fazla zaman harcayabilirsiniz. Partinizi kişiselleştirmek için seçebileceğiniz 18 farklı kahraman sınıfı var.

Görevleri tamamlayabilmeleri için partinizi en iyi teçhizatla donatmaktan da sorumlu olacaksınız. Başkalarıyla oynamak isteyenler için katılabileceğiniz ve birlikte etkinliklere katılabileceğiniz loncalar var. Shop Titans kesinlikle herkes için bir şeyler içeren bir oyun olarak kendini ayırıyor.

 

6) Yu-Gi-Oh Duel Links

Günümüzün oyunlarına ayak uydurmak için kendini yeniden icat eden bir başka tanınmış anime: Yu-Gi-Oh! Bir manga, daha sonra bir anime ve popüler kart oyunu olarak başlayan oyun artık buna uygun bir video oyununa sahip. Duel Links'te oyuncular, animeden hayranların en sevdiği bazı karakterleri geri getiren ve aynı zamanda dünyanın dört bir yanından diğer oyuncularla savaşan sürükleyici bir hikaye yaşayabilirler. Elbette tüm bunlar olurken yapabileceğiniz en iyi desteyi inşa etmeniz gerekecek.

Hevesli düellocular ayrıca arkadaşlarıyla ve hatta animedeki efsanevi düellocularla maçlara çıkabilir. Ayrıca görevler ve sınırlı süreli etkinlikler ve alabileceğiniz en iyi kartları elde etmek için bitmeyen arayışlar da var. Ayrıca mobilde de mevcuttur, böylece oyuncular oyunu gittikleri her yere yanlarında götürebilirler.

 

5) Honkai Impact 3

Genshin Impact'i seviyorsanız, ikisi de aynı şirketten olduğu için büyük olasılıkla Honkai Impact 3'ü de seveceksiniz. Sanat tarzı bazen sevimli görünse de bu sizi kandırmasın. En korkunç savaşçılar olan Valkyrie'leri eğitmekten sorumlu Kaptan olarak oynuyorsunuz. Dışarıdan sevimli ama hepsi düşmanlarını yenmek için kaosun gücünden yararlanıyor.

Tüm insanlığı yok etmeye çalışan Honkailere karşı birlikte savaşın. Bu açık dünya RPG'si, doğası gereği oldukça geniştir ve miHOYO'nun son oyunu Genshin Impact'i oynamayı seviyorsanız, RPG kitaplığınıza eklemek için harikadır. 2016'da çıkış yapmasına rağmen oyun hala düzenli güncellemeler alıyor. Ayrıca Valkyrie'leriniz için çok çeşitli özelleştirme seçeneklerinin yanı sıra diğer güzel özelliklere de sahiptir.

 

4) Shadowverse

Kart oyunları hayranları için başka bir oyun Shadowverse. Ancak bu oyun Yu-Gi-Oh: Duel Links’ten farklı. Ayrıca, 7 Nisan 2020'den 23 Mart 2021'e kadar 48 bölümden oluşan TV Tokyo'da kısa süre önce piyasaya sürülen bir anime dizisine sahip oldu.

Onu diğer kart oyunlarından ayıran şey, oyuncuların o anda oynanan herhangi bir karta bonus istatistikleri ve efektleri vermek için maçlar sırasında kullanabileceği “Evrim” mekaniğidir. Oyun, aralarından seçim yapabileceğiniz ve maçlarınız sırasında kullanabileceğiniz 400'den fazla kart içerir. Hearthstone veya Yu-Gi-Oh'dan benzersiz ve farklı bir şey arayan oyuncular için bu oyunu denemenizi tavsiye ediyoruz.

 

3) Mabinogi

Oyuncu için tam özgürlük sağlayan başka bir simülasyon oyunu. Mabinogi'de, kelimenin tam anlamıyla, “dünyanın en etkileyici MMORPG'si” olarak tanımlanan şeyde fantezi hayatınızı yaşamakla ilgili ve kesinlikle öyle. “Yeniden Doğuş” sistemini kullanarak karakteriniz gerçekten her şey olabilir. Avatarınızı kişiselleştirmekten çiftliğinize kadar, sanat tarzının yanı sıra Mabinogi’de sevilecek çok şey var.

Zaman sınırlı etkinliklere katılmak için loncalar aracılığıyla hoş bir toplulukta milyonlarca diğer oyuncuya katıldığınızdan emin olun. Sizi daha basit zamanlara götüren, ancak aynı zamanda size en iyi kişiselleştirme seçeneklerini sunan oyunları seviyorsanız, kendinizi kaptırabileceğiniz bir oyun bu.

 

2) Pokemon Unite

League of Legends ve diğer MOBA'lar olmasaydı, Pokemon Unite'ın tanıtımı bunu değiştirebilirdi. Sadece hareket halindeyken oynamak değil, aynı zamanda kişiselleştirme seçenekleri, etkinlikler ve ödüller onu popüler seride gerçekten benzersiz bir oyun haline getiriyor. Battle Pass ve diğer “pay to win” özellikleri gibi dezavantajları olsa da, birçok hayran sürekli olarak yayın yapıyor ve arkadaşlarla savaşıyor.

Birleşik savaşlarınızda kullanabileceğiniz genişleyen Pokemon kadrosu, eğitmenlerin oyun ihtiyaçlarına en uygun stili bulma seçenekleriyle genişlemeye devam ediyor. İster destekçi, ister savunmacı, şifacı veya doğrudan savaşa girmek olsun, her oyuncunun gerçekten iyi olacağı bir şey vardır.

 

1) Genshin Impact

MiHOYO, Genshin Impact ile başka bir gol daha attı. Bu gerçekten sevimli aksiyon-macera RPG'si geçen yıl gerçekten popülerlik kazandı ve yakın zamanda duracağına dair hiçbir işaret göstermiyor. Kayıp kardeşinizle yeniden bir araya gelmeye çalıştığınız bir hikaye ile başlıyor. Oyuncular, bu dünyada yaşayan tanrıların gücünü kullanırken aynı zamanda genişleyen yedi ulus arasında seyahat edecekler.

Görseller gerçekten muhteşem ve tek oyunculu veya birden fazla platformda arkadaşlarınızla oynama seçeneğiniz var. Son büyük güncellemeler ve geçiş etkinlikleri, oyunun her zaman taze ve heyecan verici olmasını sağlıyor. Genshin Impact, MMORPG topluluğunda muazzam bir güç olmaya devam ediyor ve hiçbir yavaşlama belirtisi göstermiyor.