En İyi 10 Half Life 2 Modu

En İyi 10 Half Life 2 Modu

Video oyunlarındaki modlar bazen oyunun kendisi kadar popüler olmanın bir yolunu bulur. Half-Life 2 ve Valve'in Source motorunun piyasaya sürülmesiyle, oyunlarla uğraşmayı sevenlere delirmek için tamamen yeni bir platform verildi. Ortaya çıkan sonuçlar, tüm oyunlarda tüm zamanların en popüler modlarından bazılarına yol açtı.

Half-Life 2 için yapılan modlar, temel oyunu geliştirmekten insanların yaşaması için yepyeni deneyimler yaratmaya kadar uzanıyordu. İkinci kategorideki bazı modlar o kadar büyük hale geldi ki daha sonra tam oyun sürümlerine dönüştürüldü. Oyuncular sağlam bir modlama deneyimi istiyorsa, Half-Life 2 denenebilir.

 

10) Cosmonaut

Half-Life 2: Episode 2 için özel bir mod olan Cosmonaut, Half-Life'ın mevcut evrenini genişleten yepyeni bir macera. Bir kozmonot yani bir Rus astronotu olarak görevlerinden Dünya'ya geri dönen ve Dünya’yı Combine'ın devraldığını bularak oyuna başlıyorsunuz.

Mod, Half-Life 2'den geçmeyi çok eğlenceli hale getiren aynı oynanışa sahip yeni bir hikaye ve yeni ayarlar içeriyor. Mod genişletildi ve NostaliaVille mücadelesine bir giriş olduktan sonra yayınlandı.

Mod linki: https://www.runthinkshootlive.com/posts/cosmonaut/

 

9) The Gate 2

Orijinal Half-Life için mod kullananlar The Gate'i duymuş olabilir. Bu film benzeri mod, Half-Life'ın devamında bir devam oyunu olarak verildi ve Half-Life 2'de deneyimlenecek en iyi modlardan biri.

The Gate 2'nin ana konusu, selefinin planından hemen sonra geçiyor ve ana kahramanın galakside maceralara devam etmesini, farklı gezegenleri ziyaret etmesini ve benzersiz düşmanlarla savaşmasını içeriyor. Oyunda tam bir seslendirme sanatçısı kadrosu ve benzersiz müzikler var.

Mod linki: https://www.moddb.com/mods/the-gate-2

 

8) Silent Hill: Alchemilla

Korku türünü düşündüğünüzde akla ilk gelen serilerden biri Konami'den Silent Hill. Öne çıkması nedeniyle, modcuların bunu farklı oyunlara koymaya karar vermesi sadece bir an meselesiydi.

Silent Hill: Alchemilla, Silent Hill'i Source Engine'de görmek isteyen birkaç yaratıcı tarafından hazırlandı. Orijinal oyunları çok eğlenceli hale getiren tüm kavramlar alınıp, sıfırdan inşa edilmiş tamamen yeni bir hikaye ile yeni motorda biçimlendirilmiş.

Mod linki: https://www.moddb.com/mods/alchemilla-mod

 

7) The Citizen

Şimdiye kadar, tüm bu modlar Half-Life 2'nin temel oyunundakinden tamamen farklı bir hikaye anlattı. Ancak Citizen, orijinal maceradaki olaylarla aynı anda gerçekleşiyor.

Ana hikaye, yakınlarını ve değer verdiği her şeyi kaybeden sıradan bir adamın, artık dairesini geride bırakarak ve Combine'a karşı direnişe katılmasıyla başlıyor. Hikaye dokuz harita üzerinde oynanıyor ve devam hikayesi de var.

Mod linki: https://www.moddb.com/mods/the-citizen

 

6) Get A Life

Bir mod için 11 saatlik bir macera kampanyası kulağa nasıl geliyor? Get A Life'da oyuncular lösemi hastası bir metro teknisyeni rolünü üstleniyorlar. Ortalama bir karakter gibi görünse de, hikaye boyunca gelişen olaylar, onda benzersiz ve farklı bir şey olduğunu gösteriyor.

Oyun 24 farklı haritada geçiyor ve yeni oynanışa izin veren yepyeni bir HUD içeriyor. Farklı türde bir iyileştirme sisteminin yanı sıra uyuşturucu meraklılarını ve silah yükseltmelerini içeriyor.

Mod linki: https://www.moddb.com/mods/get-a-life

 

5) Mission Improbable

Farklı karakterlerle yaşanabilecek tüm maceraları görmek güzel olsa da, bazen yeni bir hikaye yayında Gordan Freeman'ın kendisi olarak oynamak güzel. Özellikle Half-Life 2: Episode 2 için bir mod olarak piyasaya sürülen Mission Improbable, Freeman'ı Direniş için bir dinleme istasyonunda yeniden etkinleştirme görevini üstleniyor.

Ancak kıyamet kopmaya başlar ve ortalığı sakinleştirmeye çalışmak yine Freeman'a düşüyor. Mod, uygulanan 300'den fazla yeni model ve doku ile birçok orijinal sanat eseri kullanıyor.

Mod linki: https://www.moddb.com/mods/mission-improbable

 

4) Black Mesa

Half-Life’daki vahşi yolculuğu yeniden yaşamak, ancak Half-Life 2 grafiklerinde görünmesini mi istiyorsunuz? Daha sonra Steam'de piyasaya sürülen bir oyuna dönüşen bir mod olan Black Mesa, orijinal oyunla ilgili her şeyi alıyor ve onu devam oyununun yapıldığı Source Engine'e yerleştiriyor.

Dokulardan film müziğine, ses oyunculuğuna kadar her şey yeniden yapılmış. Oyun Steam'den satın alınabilse de, oyuncular bu güne kadar orijinal modun her iki bölümünü de indirebilirler.

Mod linki: https://www.moddb.com/mods/black-mesa/news/black-mesa-v10-released

 

3) The Stanley Parable

Steam'de hit oyun haline gelen bir başka mod olan The Stanley Parable, Half-Life 2 modlama sahnesine çok daha aptalca bir yaklaşım getirmeye karar vermiş. Bu, birdenbire içinde başka kimsenin çalışmadığı bir ofiste çalışan Stanley adında bir adam hakkında bir hikaye.

Oyun, oyuncuların ofisi uygun gördükleri şekilde keşfetmelerini sağlayan doğrusal olmayan bir anlatı etrafında dönüyor. Oyuncuların yapabileceği, bazıları diğerlerinden daha ciddi olmak üzere çeşitli farklı sonlara yol açan birden fazla seçenek var. Bağımsız hali muhtemelen en iyi sürüm, ancak mod çok da geride değil.

Mod linki: https://www.moddb.com/mods/black-mesa/news/black-mesa-v10-released

 

2) Garry's Mod

Half-Life evrenini oluşturan her varlık hakkında sevilecek çok şey var. Öyleyse, hepsini bir sandbox içinde oynayabilmek eğlenceli olmaz mıydı? Sonunda çok popüler bir oyun haline gelen bir başka mod olan Garry's Mod, oyuncuların Half-Life'daki karakterleri ve öğeleri istedikleri şekilde kullanmalarına izin veriyor.

Ayrıca, oyuncuların onunla istediklerini yapmalarına izin vermek için Valve franchise Counter-Strike ve Day of Defeat'ten de yararlanıyor. Esasen, normal oyuncuların oyunu kendilerinin modifiye etmesi için bir araç görevi gören bir mod.

Mod linki: https://www.moddb.com/mods/garrys-mod

 

1) MINERVA

Bir oyun modunun kendi Wikipedia sayfasına sahip olması sık görülen bir durum değil, ancak MINERVA kesinlikle bunu hak ediyor. Her bir haritasını oyundan ziyade çevreye odaklanarak oluşturmak isteyen Adam Foster tarafından yaratılan MINERVA, oyuncuların Combine Overwatch'ın dönek rolünü üstlendiği Half-Life evreninde geçiyor.

Hikaye, yalnızca düşmanlarla karşılaşacağınız ve sahip olduğunuz diğer tek etkileşimin fiziksel olarak mevcut olmayan Minerva'nın sesi olduğu yerde oynanıyor. Hatta Foster, yaptığı moddan sonra Valve tarafından işe alındı.

Mod linki: https://www.moddb.com/mods/minerva