En İyi 10 Mobil Bulmaca Oyunu

En İyi 10 Mobil Bulmaca Oyunu

Bazı oyuncuların aynı fikirde olmamasına rağmen, mobil oyunlar çoğu platforma göre daha çok başarıya ulaştı. Neredeyse herkesin akıllı telefonlara ve tabletlere erişimi olduğu göz önüne alındığında, böyle düşünmek makul. Mediakix.com'a göre, mobil oyun gelirinin 2022'de 180 milyar doları bulması bekleniyor ve çok çeşitli insanlara hitap edecek şekilde tasarlanan oyunlarla bu miktar gelecekte daha da artacak! Oyuncuların akıllarını kullanarak cevaplar bulmalarını gerektiren bulmaca oyunları, mobil oyunların en popüler türlerinden biri haline geldi. Biz de Mevcut En İyi 10 Mobil Bulmaca Oyunu aşağıda listeledik:

 

10) Monument Valley

Monument Valley, ustwo tarafından geliştirilen görsel olarak çarpıcı bir indie bulmaca oyunu. Ida ana karakter ve oyuncular optik illüzyonlardan oluşan labirentlerde ona rehberlik etmeli. Her seviyenin, oyuncuların labirentten kaçmak için çözmesi gereken kendi mekanik seti var. Her seviyenin, köprüler ve platformlar inşa etmekten gökdelenleri ölçeklendirmeye kadar, onu çözmek için kendine özgü bir yaklaşımı bulunuyor. Monument Valley sadece harika bir bulmaca oyunu değil, aynı zamanda görsel olarak çekici bir oyun. Oyuncular, yeni bir devam oyunu sayesinde artık bu serideki daha da zor bulmacalarla karşılaşabilirler.

 

9) Threes!

Birçok bulmaca oyunu aritmetik içerir ve bazen çok zor olabilir. Ancak, indie oyun Threes! basit ve bağımlılık yapan matematik tabanlı bir bulmaca oyunu. Threes! Sirvo tarafından tasarlanan ve oyuncuların toplama ve üçün katları elde etmek amacıyla numaralandırılmış karoları 4×4 bir ızgara boyunca kaydırdığı bir oyun. Oyuncular, karoları seyahat etmelerini istedikleri yönde hareket ettirmek için ekranları boyunca kaydırırlar ve seviyeler kısa ama eğlencelidir. Tasarım basit, karoların altındaki yüzler bir tatlılık katmakta.

 

8) Two Dots

Two Dots, 2013'te piyasaya sürülen bir akıllı telefon oyunu olan Dots'un devamı niteliğinde. Bir önceki oyuna hedefler, bir kampanya ve güçlendirmeler ekleyerek onu yepyeni bir seviyeye taşıyor. Her dünyanın kendi amaçları, engelleri ve temaları var. Oyunun mekaniği basit: oyuncular, onları oyundan çıkarmak için aynı renkteki noktaları birbirine bağlamalı. Ayrıca, dünyanın her yerinden oyuncuların yedi seviyelik bir diziyi ilk bitiren ve ödüller kazanan ilk kişi olmak için yarıştığı haftalık bir Hazine Avı da var.

 

7) The Room

The Room mobil oyunu, 2012'de piyasaya sürülmesinden bu yana en iyi bulmaca mobil oyunlarından biri olmaya devam ediyor. Oyunun hikayesi basit ama ilgi çekici, insanların meraklı doğasına odaklanıyor. Oyuncular, uzaya yerleştirilmiş bir dizi tuhaf bulmaca kutusunu çözmeli. Her kutunun açılması belirli mekanizmaların kullanılmasını gerektiriyor. Daha fazla bulmaca tamamlandıkça oyuncular arsaya daha derinden çekiliyor. Oyunun ürkütücü gizem havası, oyunun karanlık atmosferi ve rahatsız edici sesleri ile zenginleştirilmiş.

 

6) Cut The Rope

Cut The Rope, her yaşa uygun eğlenceli bir mobil bulmaca oyunu. İlk olarak 2010'da piyasaya sürüldü ve o zamandan beri oyuncuların sevimli minik yeşil canavar Om Nom'u nasıl besleyeceklerini bulması gereken bir dizi devam oyunu ve yan oyun üretti. Oyunun mekaniği basit: Om Nom'un üzerinde bir parça şeker asılı ve oyuncular onu ağzına nasıl düşüreceklerini bulmalı. Her yeni seviye, tümü parlak ve renkli bir çizgi film tarzında sunulan yeni bir meydan okuma ve yeni bir dizi engel sunuyor.

 

5) Prune

Bulmaca oyunları zorlaştıkça stresli hissetmek normaldir, ancak Prune sakinleştirici müziği ve Sumi-e'den etkilenen sanat tarzı sayesinde hem meydan okuma hem de rahatlatıcı bir ortam sağlamayı başaran bir bulmaca oyunu. Oyuncular tohum ekiyor ve kendi ağacını besliyor, güneş ışığını almasına izin vermek ve engellerden kaçmak için dalları keserek büyümesine yardımcı oluyor. Bu olduğunda, çiçekler dallarda filizlenecek ve oyuncuların seviyeyi tamamlamak için belirli bir miktarda çiçek açması gerekiyor.

 

4) Dissembler

Dissembler'a ilk kez bakıyorsanız, bu bulmaca oyununun nasıl oynanacağını anlamak zor olabilir. Bununla birlikte, bir oyuncu oyuna bir kez başladığında, mevcut en renkli ve eğlenceli mobil bulmaca oyunlarından birinin keyfini çıkarabilecek. Dissembler'da, oyuncular aynı renkteki renk grupları oluşturmak için karo çiftlerini çevirmeli. Amaç, ekrandaki tüm karoları eşleştirerek tahtayı temizlemek. 170'den fazla bulmacanın her biri, türünün tek örneği bir sanat eseri ve oyun, daha fazla oyuncuyu barındırmak için ücretsiz günlük bulmacaların yanı sıra bir renk körü modu sunuyor.

 

3) Brain It On!

Brain It On! oyuncuların fizik bilgilerini teste tabi tutan mobil bir bulmaca oyunu. Aynı zamanda sabırlarını test etmekle de ilgili. Her oyunu tamamlamak için oyuncular, ilk bakışta basit bir görev gibi görünen şekiller çizmeli. Her bulmacanın birden fazla çözümü vardır ve oyuncular arkadaşlarıyla rekabet edebilir. Oyuncular önceki seviyelerde yıldız kazandığında, tüm seviyelerin kilidini ücretsiz olarak açabilirler. Daha da iyisi, çocuklar kendi seviyelerini geliştirebilir ve toplulukta başkaları tarafından oynanmasını sağlayabilir!

 

2) Hocus

Hocus, optik illüzyonlara ve imkansız geometrik görevlere yeni bir soluk getiren bir akıllı telefon bulmaca oyunu. Hocus, GameBra.in adlı Türk oyun geliştirme stüdyosundan Yunus ve Kübra tarafından geliştirilmiş. Her seviyenin amacı, belirtilen şekil üzerinde belirli bir konuma kırmızı bir küp almak. Her seviye, oyuncuları bir çözüm bulmaya çalışırken bakış açılarını ayarlamaya zorlayan, bir oyuncunun kafasını görsel olarak aldatabilecek şekiller de dahil olmak üzere bir meydan okuma içeriyor.

 

1) Euclidean Skies

Euclidean Skies, mobil cihazlar için görsel olarak harika bir bulmaca/aksiyon oyunu. Euclidean Lands'in devamı olan Euclidean Skies, renkli ve oynanabilir alemlere bölünmüş elliden fazla seviyeye sahip. Oyuncular, rakipleri yenmek ve her biri bir öncekinden daha zor olan yeni seviyelere ilerlemek için gezegeni kaydırmalı ve döndürmeli. Yüzen kaleleriyle, bu konuda yüksek bir fantezi tuhaf havası var. Sıradan oyuncular bu oyunu sevecek, ancak ciddi bulmaca hayranları, kapsamlı seviyelerin ve şiddetli boss dövüşlerinin sağladığı zorlukları takdir edecek.