En İyi 15 Indie Strateji Oyunu

En İyi 15 Indie Strateji Oyunu

Her oyunun evreni farklı kurallara tabidir ve bunları çabucak öğrenseniz iyi olur, çünkü denemeye hazır en iyi 15 Indie strateji oyunuyla sizi vurmak üzereyiz! Yani bir komutanın koltuğunu veya hükümdarın tahtını almak üzeresiniz.

15. Wildermyth

Bu oyunun şimdiye kadar duyduğumuz en harika müziklerden birine sahip olduğunu söylemeliyiz. Ayrıca bu oyunun sanat tasarımı da çok başarılı. Bir sayfa açtığınızda 3 boyutlu nesnelerin fırladığı bir çizgi film kitabına dönüşüyor. Hikayesi de iyi hazırlanmış ve olay örgüsüyle dolu.

Eşsiz bir savaş deneyimi, dünyanın durumunu ve karakterlerinizi değiştirecek kararlarla dolu harika bir hikaye istiyorsanız bu oyun mükemmel.

 

  1. Imperiums: Greek Wars

Bu oyun, eski zamanlarda geçmesi dışında sıra tabanlı HOI4'e benziyor. Oyun Yunan Mitolojisinden oluşuyor, bu yüzden bu konuda ilginiz varsa bu oyun tam size göre!

Ana hedefiniz mümkün olduğu kadar çok toprak fethetmek, yeni teknolojiler keşfetmek ve yüksek beceri ve stratejik düşünme ile düşmanlarınızı yok etmek. Yine de dikkatli olun, “müttefikleriniz” size karşı komplo kurabilir ve sizi güçten mahrum edebilir!

 

  1. Stardew Valley

Bu oyunu bu yazıda 15. sıraya koysak mı yoksa hiç koymasak mı diye düşünüyorduk. Sonra Steam'de bu oyun için yapılan incelemelere baktık ve aslında bu oyunu 400 saatten fazla oynayan insanların olduğunu gördük.

Bu oyun genel olarak meyve ve sebze ektiğiniz bir oyun. Büyükbabanızın eski arazisini miras alıyorsunuz ve şimdi birçok sebze/meyve yetiştirecek, kâra geçmek için elinizden gelenin en iyisini yapacak ve evinizi tuğla tuğla her zerresi ile inşa edeceksiniz. Bu oyun bize biraz Pokemon havası veriyor. Bu eğlenceli oyunu oynayan diğer tüm oyuncular gibi bizi de bağımlı hale getirdi.

 

  1. Into the Breach

Gezegeniniz kötü, ürkütücü uzaylılar tarafından istila edildiğinde ne yaparsınız? Bu oyunda bir levye alıp onları Gordon Freeman gibi parçalamıyor, eski güzel makinelerin kontrolünü elinize alıyor ve istilacıları püskütüyorsunuz!

Medeniyetlerin son kalıntılarını savunun, bu basit, sıra tabanlı oyunda her hareketinizi dikkatlice analiz edin ve makinelerinizi geliştirin. Kaybetmeniz durumunda zamanda geriye gidebilir ve hatalarınızı düzeltebilirsiniz!

 

  1. Panzer Strategy

Nadir bir oyun türü, 2. Dünya Savaşı zamanlarında geçen sıra tabanlı bir strateji oyunu. Karşılaştığınız herhangi bir hedefi ele geçirmek için ordularınızı stratejik olarak kontrol edebileceksiniz.

Bu oyunu çok hızlı bitirme konusunda endişelenmenize gerek yok, keyfini çıkarmanız için 50 saatten fazla içerik var. Tarihsel olarak doğru görevleri oynayacaksınız (Stalingrad Savaşı, Berlin Savaşı gibi). Gerçek 2. Dünya Savaşı silahları, bölgeleri ele geçirme yeteneği, hoş bir atmosfer – daha ne isteyebilirsiniz? Hemen başlayın!

 

  1. Achtung! Cthulhu Tactics

Mekanik olarak XCOM'a benzeyen bir oyun, sadece 2. Dünya Savaşı'nda geçiyor. Nazilerle savaşmanın yanı sıra, Cthulhu'nun karanlığıyla da savaşacaksınız… Nazileri ve Cthulhu'yu aynı oyuna nasıl koyabilirsiniz?

Kontroller XCOM'dakilere benziyor, bu oyundaki hikaye… eğlenceli, ilerledikçe ödüller kazanacak ve oyunda 4 karaktere kadar kontrol edecek ve isabetlerinizi kaçırmaya devam ettikçe daha da öfkeli olacaksınız!

 

  1. Jupiter Hell

Cehenneme hoş geldiniz. Müthiş cehennem iblisleri, kana susamış zombiler ve vücutlarından metal çıkan bazı tuhaf yaratıklarla dolu bir istasyonda mahsur kaldınız! Endişelenmeyin, sıra tabanlı bir tarzda düşmanlarınızı keseceğiniz veya kafalarını uçuracağınız silahlarla donatılacaksınız!

Fantezi, renkli grafikler ve atmosferik bir tarzda bolca dövüş içeren 3D oyun tasarımı. Oyun aynı zamanda zorlu ve eğlenceli, sıra tabanlı bir 3D nişancı deneyimi yaşamak isteyenler için biçilmiş kaftan.

 

  1. Mutant Year Zero – Road to Eden

İnsanlar artık Dünya'nın kontrolünde değil ve bir grup mutantı oynayacak, yolunuza çıkan düşmanlarla karşılaşacak, yeni alanlar keşfedecek, her hareketinizi strateji haline getirecek veya çok fazla pısırıksanız düşmanlarınızı gizlice geçeceksiniz!

Bu oyun, düşmanlarınızı çeşitli şekillerde öldürmenize izin veriyor, mekanlar muhteşem ve daha fazlasını keşfetme isteği uyandırıyor. Müttefiklerinizden gelen komik diyaloglar ve aralarından seçim yapabileceğiniz devasa bir karakter listesiyle dolu keyifli bir içeriğe sahip! Arada sırada birkaç küçük teknik hatanın yanı sıra bu oyuna bayılacaksınız!

 

  1. UBOAT

UBOAT, sevgili denizaltılarını evleri olarak kabul eden bir grup Alman olarak oynadığınız bir denizaltı simülatörüdür. Bu oyun 2. Dünya Savaşı'nda geçiyor ve gemiler ve denizaltılar arasında daha fazla su savaşı sunarak kendisini diğer 2. Dünya Savaşı strateji oyunlarından ayırıyor. Dost bir üsten kendinizi uzaklaştırın ve gemileri yok edin, ancak dikkatli olun; bu oyunun açlık mekaniği var ve yeterince dikkatli olmazsanız, ekibinizin yiyeceği tükenebilir ve açlıktan ölebilir. Okyanusun ortasında bir denizaltıda, yiyeceksiz kalmaktan ve zamanla daha çaresiz hale gelen aşırı aç insanlar olmaktan daha kötü bir kader olamaz…

 

  1. Orcs Must Die! 3

Yeşil tenli yaratıklardan nefret ediyor musunuz? Bu oyun kesinlikle çok güzel deneyim sunacak.  Çünkü karşınıza çıkan sayısız Ork sürüsünü katletebileceksiniz!

Bu oyundaki en eğlenceli şeylerden biri, Orkları havaya uçurma yeteneğidir, aklınızda bulundurun, bu oyunun ragdoll fiziğine sahip olması onu daha da iyi hale getiriyor. Ayrıca bir grup Ork'u bazuka veya başka silahlarla selamlayabilirsiniz. Oyun, katliamın yanı sıra, önceki bölümlerden tamamen farklı ilginç bir hikaye de sunuyor. Bu oyunu deneyin, denemeye değer!

 

  1. FTL: Faster Than Light

Aksiyon uzayda geçiyor. Rastgele düşmanlar ve karşılaşmalar oluşturan bir galakside bir uzay gemisinden sorumlusunuz, düşman gemilerine saldırabilir ve onları yok edebilir, karşılığında yok edilen geminin yüzen hurda metallerini toplayabilirsiniz. Bu hurdaları uzay geminizi yükseltmek, bir şeyleri onarmak, yakıt satın almak ve hatta geminiz için yeni mürettebat üyeleri kiralamak için bir para birimi olarak kullanabilirsiniz.

Zorluk, yetenek ve silahlar bakımından farklılık gösteren 10 farklı gemiden birini seçebilirsiniz. Akıllıca bir seçim yapmak gerekiyor. Daha yeni bir oyuncuysanız ve Kristal Gemi B'yi seçmeye karar verirseniz, acı dolu bir dünyada başlayacaksınız! Oynaması grafik olarak basit ve bağımlılık yapan bir oyun, deneyin!

 

  1. Dawn of Man

Dawn of Man gibi çok fazla oyun yok. Buz Devri'nde geçen ilk strateji oyunu. Göreviniz, yiyecek için hayvan avlamak, su bulmak, yerleşimcilerinize bazı giysiler sağlamak ve şehrinizi/araçlarınızı günden güne geliştirmek için verilen günlük mücadelede bir grup eski yerleşimciye rehberlik etmek olacak.  Haritalar arazi ve ortamlarda çeşitlilik gösterir. Bu oyunda eksik olan tek şey, eğlenceli bir baskın için yol açacak olan iyi bir çok oyuncu modu!

 

  1. Totally Accurate Battle Simulator

Çıktığından beri bu oyuna bayılıyoruz, farklı haritalarda her yerde ortaya çıkarabileceğiniz, mızraktan M16A1'e kadar çeşitli silahlara sahip karakterlerle bu oyunda her şeyi yapabilir, geçmişteki savaşları yeniden yaratabilir veya kendinizinkini başlatabilirsiniz.

Oyun, çoğu oyuncunun bu oyunu hem tek oyunculu hem de çok oyunculu olarak çalıştırmasını sağlayacak ragdoll fiziğine ve basit grafiklere sahip. Adil bir dövüş mü, tamamen tek taraflı bir dövüş mü yoksa tam bir delilik mi istediğiniz size kalmış!

 

  1. Slay the Spire

Bu oyun neredeyse en eğlenceli roguelike kart oyunlarından birini sunduğu için ikinci sırayı hak ediyor. Aynı seviyede değilse de Hearthstone ile kapışır.

Bu oyundaki benzersiz yaratık tasarımı ve eserler, oyunun en büyük avantajlarından biri. Oyun özellikle hiç kart oyunu oynamamış ve güvenilir/sinerjik deste oluşturma hakkında hiçbir fikri olmayan insanlar için zorlu olabilir. Bu oyunu edinin, harika ve eğlenceli!

 

  1. RimWorld

Aynı anda hem eğlenceli hem de rahatsız edici olabilen bir oyun, eğer organ toplama ve başkalarını köleleştirme ile ilgileniyorsanız bu oyunu alın! Bu oyun bize çok Kenshi'yi hatırlatıyor, her iki oyunun da hoş bir sanal alanı ve teknolojik olarak sizden çok daha az gelişmiş kabilelerde en acımasız suçları işleme yeteneği var!

3 karakterden 1'ini seçebilirsiniz, hepsinin farklı kişilikleri ve hedefleri var. Size en uygun olanı seçin. Bu oyunla ilgili en sevdiğimiz avantajlardan biri, inşa sistemi ve istediğiniz arazide inşa etme yeteneği, sert bir çöl, tehlikeli bir orman veya rüzgarlı bir tundra olmasına izin verebiliyorsunuz. Kısacası hepsi size kalmış. Koloniler oluşturun ve ihtiyaçlarını karşılayın, belki böbrek nakline ya da başka bir şeye ihtiyaçları vardır.