En İyi 4 Strateji Oyunu

En İyi 4 Strateji Oyunu

Oyun sektörü geliştikçe piyasaya çıkan oyun türlerinde de artışlar oluyor. Bu türlerden biri olan strateji oyunlarını da birçok oyuncu tercih edip oynamakta. Biz de oyuncular arasında en çok beğenilen ve oynarken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız oyunları sizlere sunacağız. İşte o oyunlar;

1-Age of Empires

    Tony ve Rick Goodman kardeşlerin kurduğu Ensemble Studios’un bir ürünü olan Age of Empires piyasaya çıktığı ilk günden beri her serisiyle beğeniyi hakketti. Serinin ilk oyunu 1997 yılında Age of Empires 1 olarak çıktı ve zamanın şartlarına göre çok iyi grafiklere sahipti. Daha sonra çıkardığı her seri de büyük başarılar elde eden şirket en son 2017 yılında Age of Empires 4 ‘ü duyurdu ve oyun bu yılın sonlarına doğru çıkacağı düşünülüyor.

2- Red Alert

      İlk oyunu 1996 yılında Command & Conquer: Red Alert olarak piyasaya sürüldü. Hikayesiyle birçok oyuncunun gönlünü kazanan oyun içindeki birimlerle ve oyun mekanikleriyle de büyük beğeni topladı. İlk oyunun hikayesi 2.dünya savaşı zamanı icat edilen bir zaman makinesi üzerine kurulmuştu. Hikayenin devamına bağlı kalarak çıkan oyunların sonuncusu 2008 yılında piyasaya sürüldü. Oyunda bize verilen görevler haricinde multiplayer özelliği sayesinde de arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz.

3- SimCity

   Electronic Arts’ın yan kuruluşu olan Maxis tarafından geliştirilen oyun ilk olarak 1989 yılında piyasaya sürüldü. Şehir planlama simülasyonudur. Oyun içindeki grafikler ve gerçek hayatla harmanlaşmış oyun içi detaylar, birçok oyuncuyu kendisine çekmeyi başarıyor. Son serisi 2013 yılında piyasaya sürüldü ve yıllardır yaptığı gibi yine birçok satış rekorunu elde etti. 

4-World of Warcraft

    Blizzard yapımı olan oyun 1994  yılında geliştirilmeye başlanan oyun 10 yıllık uzun bir süreçten sonra 2004 yılında oyuncuların beğenisine sunuldu. Yapım en popüler MMORPG oyunu olarak Guinness Dünya Rekoru almıştır. Oyun aynı zaman da dünyanın en büyük ansiklopedisine sahip yapım olarakta geçiyor. Hakkında sayısız makale ve haber yapılan oyun uzun bir süre bu başarıyı kaybetmeyeceğe benziyor.