En İyi Antivirüs Programları 2021

En İyi Antivirüs Programları 2021

En iyi antivirüs koruması, PC oyunları için bir gereklilik değildir, ancak kendinizi içinizin rahat etmesi için biraz daha fazla korumaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Bunla birlikte, arkanıza yaslanıp tehlikeli görünen indirme bağlantıları hakkında endişelenmenize gerek kalmaz.

Valorant'ta rakiplerinizi tam öldürürken, isteyeceğiniz son şey bilgisayarınızda bulunan virüslerin sizi masaüstüne atmasıdır. Kötü amaçlı yazılım çeşitleri, birkaç yıl öncesine hiç benzemiyor. Bugün sisteminize, yapılan saldırılar çeşitli kaynaklardan gelebilir. Her ne kadar basit önlemleri alsanız da bunlar yeri geldiğinde yeterli olmayabilir. En azından yerleşik Windows virüs ve koruma aracının aktif olduğundan emin olmalısınız. 

Fazladan bir koruma katmanına ihtiyaç duyuyorsanız, burada listelenen en iyi antivirüs programları, sisteminizi temiz tutacak ve verilerinizi, daha şüpheli web sitelerinden gelebilecek kötü amaçlı yazılımlardan koruyacaktır. Online alışverişlerin giderek daha fazla yapıldığı çağda, kişisel bilgilerinizi güvende tutmak için elinizden gelen her şeyi yapmak isteyeceksinizdir.

En İyi Antivirüs Programları 2021

1. Bitdefender Total Security 2021

  • Otomatik pilot modu, takılmadan korur
  • Tüm kötü amaçlı yazılımlara karşı güçlü koruma
  • Anti-fidye yazılımı iyidir

Piyasada birçok kaliteli ve detaylı antivirüs programı varken, oyun için en iyi antivirüs işini performansınızı engellemeden veya günlük kullanımınızda çok fazla müdahaleci olmadan yapmalıdır. Bitdefender'ı bu kadar iyi yapan şey, kurulduktan sonra hemen Otopilot moduna geçmesidir. Otomatik pilot, güvenlikle ilgili tüm kararları kullanım alışkanlıklarınıza göre sizin yerinize verir, böylece uyarılar ve bildirimlerle karşılaşmazsanız. Yine de endişelenmeyin; İsterseniz hala bol miktarda kontrole sahipsiniz.

Bitdefender ile ilgili en sevdiğimiz şeylerden biri, herhangi bir aktif güvenlik açığını tarayabilmesidir: ister eski yazılım, eksik Windows Güncellemeleri veya hatta acıklı şifreler olsun ve bunu, okunması kolay raporlarda sunar. PC'nizi kullanan bir çocuğunuz varsa, kendi VPN'sine ve gelişmiş ebeveyn kontrollerine sahiptir. Virüsten koruma programlarının Bitdefender kadar fazladan yol kat ettiğini nadiren görürüz. 

2. Kaspersky Anti-Virus 2021

  • Kullanışlı yardımcı programlarla birlikte gelir
  • Birden çok bilgisayar için ek abonelik seçenekleri

Kaspersky'yi seviyoruz çünkü hem kötü amaçlı yazılımları tanımlama ve engelleme hem de sistem performansı üzerinde minimum etkiye sahip olma açısından tutarlı bir şekilde iyi performans gösteriyor. Bununla birlikte, çoğunlukla Kaspersky, PC'leri koruma konusunda mükemmeldir.

3. McAfee Gamer Security

  • Game Boost iyi çalışıyor
  • Oyunlara otomatik olarak öncelik verir

McAfee, antivirüs dünyasında her zaman büyük bir isim olmuştur. 2000'lerin başında bir bilgisayar satın aldıysanız, McAfee antivirüs yazılımı önceden yüklenmiş olarak gelmiştir. Çok hızlı bir şekilde kendi geliştiren McAfee, oyun oynamak için bir antivirüs geliştirdi. Performansınızı günvelikle ilgili açılır bildirimlerle tıklanmadan Apex Legends oynayabileceğinizi bilerek, süreci rahatlatmak için kolaylaştırır.

McAfee Gamer Security , bir oyunda olduğunuzu bilir ve siz oynarken arka planda çalışan her şeyi durdurur. Oyun oynamayı sistem kaynakları için bir öncelik haline getirir, bildirimleri sessize alır. McAfee Gamer Security her şeyi sizin için yapar. 

4. Webroot SecureAnywhere

  • Herhangi bir depolama veya RAM'i zar zor kullanır
  • Oyunu kesintiye uğratmaz
  • Şaşırtıcı derecede iyi geliştirilmiş

Sadece birkaç megabayt disk alanı kaplar ve boştayken yaklaşık 5MB RAM kullanır. Etkin bir tarama sırasında, Görev Yöneticisi SecureAnywhere'i yaklaşık 50 MB RAM ve yüzde 15'ten az CPU kullanımı kullanarak gösterir, ancak iki SSD'ye yayılmış 150 GB'lık veriyi taramak yalnızca birkaç dakika sürer.

Webroot ayrıca oyuncular için SecureAnywhere'in özel bir sürümünü de sunuyor. Normal sürümden farklıdır, “sistem sorunlarını tespit etmek, tüm çevrimiçi etkinlik izlerini silmek ve silinen dosyaları kurtarılamaz hale getirmek için cihazlarınızı ve işletim sistemlerinizi analiz etmek” için bir sistem iyileştirici araç sunar. Pratikte, biraz disk alanı boşaltmak için yalnızca geçici dosyaları sildiğini gördük. SecureAnywhere ayrıca kibarca arka planda kalır, böylece oyun oynarken güncellemelerden veya gecikmelerden rahatsız olmazsınız. SecureAnywhere, bulut tabanlı olduğu için İnternet bağlantısı olduğunda en iyi şekilde çalışır. Her yerde bulunan geniş bant çağında, bu birçok insan için, özellikle de oyuncular için bir sorun olmayacak.

5. Avira Free Antivirus for Windows

  • Bedava!
  • Özelleştirilebilir güvenlik duvarı
  • Güvenilir koruma

Mevcut özelleştirme seviyesi nedeniyle Avira'yı seçtik. Başınızı yazılımın menülerine sokmak ve düğmeler ve kadranlarla uğraşmak isteyip istemediğiniz size kalmış, ancak Avira'nın davranışını değiştirmeye karar verirseniz, mütevazı bir araç menüsü ile karşılaşacaksınız.  Etkinleştirmeyi şiddetle tavsiye ettiğimiz bir ayar, taramadan önce rootkit'leri aramaktır. Tarama sürelerini artıracaktır.

Varsayılan olarak orta algılama düzeyine ayarlanan sezgisel analiz aracılığıyla Avira'nın sıfır gün tehditlerini ne kadar agresif bir şekilde tarayacağını da yapılandırabilirsiniz. Yüksek seviyeye çıkarmak, Avira'yı ekstra ihtiyatlı bir duruma sokar, ancak yanlış pozitifleri bildirme riskiyle karşı karşıya kalır. Bunu düşük seviyeye getirmek ters etkiye sahiptir veya sezgisel analizi tamamen kapatabilirsiniz, bu da önermediğimiz bir seçenek.