En İyi Bulut Oyun Hizmetleri 2022: Oyunun Geleceği

En İyi Bulut Oyun Hizmetleri 2022: Oyunun Geleceği

Çoğu zaman, insanlar oyun dünyasının ilerleyen yıllarda daha ne kadar gelişebileceğini merak ediyor ve birbirlerine soruyorlar.

Yıllar önce, ilk olarak 2D grafiklerden 3D'ye geçiş oldu, ardından oyunun içine daha fazla dahil olmamıza olanak tanıyan sanal gerçeklik teknolojisiyle tanıştık.

Oyun oynamanın, vaat ettiği deneyimi tam olarak gerçekleştirmek ve sunmak için çok fazla işlem ve grafik gücü gerektiren durumlar var ve bu uzun zamandır bilinen bir gerçek.

Tüm bu sorunlara önerilen çözüm ise Bulut Oyun Hizmetleri. Basit, kolay ve önemli ölçüde daha az güce ihtiyaç duyan bulut oyunları oynamak için, yalnızca PS5'lerinize ve RTX PC'lerinize eşit bir performans ile oynamak için sadece iyi bir internet hızına ihtiyacınız var.

Bu teknolojinin gelişmesi ile birlikte şirketler farklı özelliklere ve imkanlara sahip kendi bulut oyun hizmetlerini piyasaya sürmeye devam ediyor. 

Peki tüm bunlar, verdiğiniz paraya ve harcadığınız zamana değer mi?

Gelin hep birlikte bunlar hakkında konuşalım.

İşte en iyi bulut oyun hizmetleri;

1. Amazon Luna

Artıları

  • Ekonomik satın alma planları
  • 4K özelliği
  • Geniş oyun kütüphanesi

Eksileri

  • Tutarsız
  • Oyun kaydetme özelliği yok
  • Ortalama kalitedeki kontrolör

Amazon, Luna oyun akış hizmetiyle oyun ve eğlence dünyasında yeni bir çağı başlatmayı umuyor.

Uzun indirme süreleri, en pahalı işlem birimleri ve bahsettiğimiz bir aylık çok düşük ücretler için Luna, yalnızca kaliteli denetleyicilerinizi bağlamanızı ve oynamaya başlamanızı gerektirir.

Çoğu video oyunu geliştiricisi bir hizmet olarak oyun çağına doğru ilerlediğinden, Amazon, yeni nesil oyunların vaatlerini sorun olmadan yerine getirmek için güvenilirlik ve marka değerinden yararlanabilir.

Normal plan, iki cihaza kadar akış, GRID ve Control gibi en yeni oyunlarda 1080p 60fps performans ve yaklaşan 4K ile PC, Mac, Fire TV veya mobil cihazınızda oynatma yeteneği sunar.

Piyasadaki en uygun fiyatlı planlardan biri olan Luna, şu anda size çok sayıda farklı yayıncıdan çok sayıda farklı türe yayılan çok çeşitli AAA ve bağımsız oyunları gösteren 100'den fazla oyunun bir listesini sunuyor.

Luna'nın klasik bulut oyun ikileminden yoksun kendi eksiklikleri var.

Her şeyden önce, genel performans iyi olsa da, ekranınız doluysa ve özellikle bir mobil cihazda başka işlemler yapıyorsanız, oturumunuz boyunca önemli düşüşler görebilirsiniz. İkincisi, Luna şimdilik size oynadığınız oyunları kaydetme olanağı sunmuyor.

2. PlayStation Now

Artıları

  • Harika fiyatlar
  • Yıldız oyun kütüphanesi
  • PS4 düzeyinde performans

Eksileri

  • Minimum arayüz
  • Sosyal etkileşim yok
  • Sınırlı erişilebilirlik ve kullanılabilirlik
Teknolojik alanda inovasyon söz konusu olduğunda geride bırakılacak şirketlerden biri olmayan Sony, platformlarında kullanıcılara bulut tabanlı bir oyun hizmeti sağlamak için PlayStation Now'u piyasaya sürmüştür.
 
Sony uzun süredir işin içinde olduğu için, boyut olarak çok daha büyük ve zaten kendi başına çoğu üçüncü taraf oyun kitaplığından daha büyük olan bir birinci taraf oyun kitaplığıyla oldukça başarılı.
 
Bu nedenle, içerik bölümünde Sony kesinlikle zamanınız ve paranız için güçlü bir rekabet sağlıyor.
Hepimizin bildiği ve sevdiği DualShock 5 denetleyicisi hala şimdiye kadar yapılmış en iyi denetleyicilerden biridir.
 

Ekonomik özellikler bir yana, burada gezegendeki en büyük ve en iyi video oyunu kitaplıklarından birine, çeşitli türler ve kaliteye sahip olacak olmanız dışında söylenecek fazla bir şey yok.

Yine, genel performans burada iyi ve bir PS4'ünkine eşit, ancak bu büyük ölçüde bağlantınıza bağlı.

1080p 60fps çıkış istiyorsanız, daha önce de belirttiğimiz gibi 5Ghz modeminizin olması gerekiyor.

3. Microsoft xCloud

Artıları

  • Mükemmel fiyatlandırma; Pazar lideri
  • Çoklu platform yetenekleri
  • Tüm Xbox kitaplığı emrinizde

Eksileri

  • Sınırlı erişilebilirlik
  • Şu an için yeni oyun yok

Tabii ki, Sony nereye giderse gitsin, Xbox paranız ve ilginiz için rekabet etmek zorunda.

Ve olay yerine geç gelen Microsoft, Xbox Game Pass Ultimate ile bir hizmet eğlence modu olarak oyun oynamaya gelince, onu neredeyse ringin dışına çıkardı.

Satış noktaları yalnızca Microsoft'un birinci taraf ve genellikle büyük üçüncü taraf kitaplıklarına erişim sağlamak değil, aynı zamanda Amerikan devinin yakın zamanda Bethesda'yı satın almasıyla iletmek istediği bir mesaj var; size makul bir fiyata akıllara durgunluk veren bir oyun hizmeti sunmak istiyorlar.

Xbox ekosistemi bir PC ile mükemmel bir uyum içindedir ve oyun oturumunuzu telefonunuza taşımanız gerektiğini düşünüyorsanız, bir Android veya iOS cihazı ile mükemmel bir şekilde senkronize etme yeteneğine sahiptir.
 
Bağlantınıza bağlı olarak, ciddi oyunlar oynayabilir ve taşınabilir olarak da bu hizmetten yararlanabilirsiniz.

4. NVIDIA GeForce Now

Artıları

  • Ücretsiz/istikrarlı fiyatlandırma için kullanılabilir
  • RTX desteği

Eksileri

  • Şimdilik sadece PC için mevcut
  • Kötü pazarlama

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, grafik kartı pazarının yarısından fazlasına sahip olan GPU üreticisinin kendine ait bir oyun akışı var.

Gerçekten, bu fotogerçekçi görselleri elde etmelerine yardımcı olmak için NVIDIA teknolojisini kullanan geliştiricilerin sayısı, dikkatlice bakıldığında şaşırtıcıdır ve bu, devasa şirketin atması gereken bir adımdır.

Başlangıç ​​olarak GeForce Now, NVIDIA'nın ShadowPlay ve GeForce Experience gibi diğer hizmetlerine çok benziyor ; Açıkça tanımlanmış deneyimler sağlamayı amaçlayan basit, anlaşılır ve açıkça tanımlanmış hizmetler.

GeForce Now'ın çalışma şekli oyun akış servisleri için hiç de geleneksel değil. Sahip olduğunuzu doğrulayabileceği mevcut oyun kitaplığından yararlanır ve ardından mobil cihazınızda oynamanız için bunlara bulut erişimi sağlamaya devam eder.

Tabii ki, bu, bazı daha büyük ve daha iyi oyunculara kıyasla sınırlı kullanılabilirlik ve büyük ölçüde azaltılmış bir oyun kütüphanesi sıkıntısı ile birlikte geliyor.

Yeterli zaman verildiğinde GeForce Now, hesaba katılması gereken bir güç olabilir. 

5. Google Stadia

Artıları

  • Sürekli genişleyen kitaplık
  • Konsol sunumu
  • 4K desteği

Eksileri

  • İşlevsel ancak standart altı kontrolör
  • Sınırlı erişilebilirlik
  • Ekosisteme girmek nispeten daha pahalı

Google bir bulut oyun hizmetini duyurduğunda, yaptıkları yol, her şeyin nereye gittiğini ve endüstrinin nereye gittiğini görmek için yürüttükleri kullanılıp atılan bir deney gibi görünüyordu.

Piyasaya sürüldüğü günden bu yana oldukça başarılı işlere imza atan Stadia, kendisini bu alanda gelecek en büyük ve başarılı platformlardan biri olarak kabul ettirdi.
 
Stadia, bir oyun konsoluna yüksek fiyatlar ayırmak istemeyen veya hareket halindeyken ihtiyaç duydukları her yerde oyun deneyimi yaşamak isteyen oyuncular için mükemmel bir seçimdir.
 
Stadia'nın normal sürümü ve Stadia Pro'su vardır. Normal kullanıcılar için, oyunun kendisini satın aldıktan sonra Stadia tamamen ücretsizdir. Google, indirme ve yükleme yapılmayacağını ve çok basitleştirilmiş, zengin özelliklere sahip bir deneyim vaat ediyor.
 

 Stadia'nın performansı doğal olarak internet bağlantınızın performansına bağlı olacaktır, bu nedenle tam deneyimin keyfini çıkarmak için muhtemelen servis sağlayıcınızla bir veya iki kez konuşmak isteyeceksiniz.

Sürekli genişleyen bir kütüphane ve ekonomik fiyatlandırma ile, Stadia'yı dürüstçe, listemizdeki bazılarının üzerinde harika bir seçenek olarak öneriyoruz.

6. Vortex

Artıları

  • En iyi mobil akış deneyimi
  • Bazı ücretsiz premium oyunlar
  • Rekabetçi fiyat

Eksileri

  • Ücretsiz deneme yok
  • Çoğu oyun için gereken oyun lisansları
  • PC/Tarayıcıda kullanımı zor
Şimdiye kadar seçeneklerimizin çoğu önceden kurulmuş şirketlerden oluşuyordu; Microsoft, Sony Google vb. 

Rekabete girmeye çalışan bazı küçük şirketler var. Vortex Gaming, bunlardan biri.

Her bulut oyun hizmeti benzersiz bir satış noktasına sahip olma eğilimindedir. 

Bu, özellikle pazar payı kazanmaya çalışan küçük şirketler için geçerlidir. Uygulamalı testlerde, Vortex'in özellikle mobil oyuncular arasında kullanım kolaylığını hedeflediği ortaya çıkıyor.

Bu yaklaşım mantıklı. Tüketiciler riskten kaçınma eğilimindedir ve yeni teknolojiden kolayca korkarlar. Peki Vortex, hizmetinin kullanımını kolaylaştırmada başarılı mı?

Kısmen.

Mobil uygulama bir rüyadır. Anında düğmeleri kolayca atayabilir ve ihtiyacınız olan menülere erişebilirsiniz. Ancak masaüstü ve tarayıcı sürümleri farklı bir hikaye.

Düğmeleri yeniden eşlemek zor olabilir ve bazen bunu yapmak, oynadığınız sistemle çakışabilir.

Elbette bir oyun akışı hizmeti, yalnızca oynayabileceğiniz oyunlar kadar iyidir. Vortex ile bu, büyük ölçüde hangi aboneliği seçtiğinize bağlıdır.

Temel plan şu anda oynayabileceğiniz 76 oyunun bir listesine sahiptir. Geforce Now'a çok benzer, bu oyunların çoğunu oynayabilmek için kendi lisansınıza ihtiyacınız olacak. Lisans gerektirmeyenlerin çoğu çevrimiçi oyun oynamak için ücretsizdir.