En iyi ftp programları

En iyi ftp programları

1.) Filezilla

1.) Filezilla

Filezilla günümüzde en çok kullanılan ftp programlarından birisidir. Birden fazla dosyayı aynı anda aktarabilme özelliği, sunucu ile güvenli bağlantı kurabilme özelliği, sürükle bırak aktarım özelliği, aktarıma kalınan yerden devam edebilme özelliği ve daha birçok özelliği bulunmaktadır.

Kolay arayüzü sayesinde, kullanıcılar dosyalarını sunuculara sorunsuz bir şekilde taşıyabilmektedir. 

Filezilla programını indirmek için TIKLAYIN

2.) CuteFtp

2.) CuteFtp

Profesyonel olarak dosya aktarımı yapmak isteyen kullanıcılar için hazırlanmış ücretli bir programdır. Ücretsiz olarak 30 günlük bir demo sürümü sunmaktadır. 

CuteFtp programı ile, aynı anda birden fazla site ile çalışabilirsiniz. CuteFtp programının ayrıca, sunucuda bulunan resimleri ön izleme özelliği bulunmaktadır. Bu özellik webmaster arkadaşlara oldukça kolaylık sağlamaktadır. İçinde gömülü olan geniş kapsamlı belge düzenleme aracı bulunmaktadır. 

CuteFtp programı, profesyonel webmasterler için hazırlanmış geniş kapsamlı bir ftp programıdır.

CuteFtp programını indirmek için TIKLAYIN.

3.) FlashFXP

3.) FlashFXP

FlashFXP, taşınabilir bir ftp aracıdır. İstediğiniz yerde, windows işletim sistemi bulunan bilgisayarlarda FlashFXP  ftp programını sorunsuzca kullanabilirsiniz. Programın, yarım kalan dosyaların aktarımına devam edebilme, klasörlerin içinde bulunan görselleri ön izleyebilme, sunucudan sunucuya aktarım yapabilme, uygulamaya özel şifre koyabilme ve daha birçok özellikleri bulunmaktadır.

Uygulamanızı şifreleyerek, yedeklediğiniz dosyaların başkalarının eline geçmesini engelleyebilirsiniz. 

FlashFXP ftp programını indirmek için TIKLAYIN.

4.) WinSCP

4.) WinSCP

WinSCP, basit arayüzü ve 100 milyondan fazla kullanıcısı bulunan bir ftp programıdır. Programın yedeklenen dosyalara şifre koyabilme,  sunucu üzerindeki kod dosyaları düzenleyebilme, Putty uygulaması ile bütünleşik olarak çalışabilme ve birçok özelliği bulunmaktadır. 

Webmasterler için profesyonel bir Ftp aracı olduğunu söyleyebilirim.

WinSCP programını indirmek için TIKLAYIN.

5.) SmartFTP

5.) SmartFTP

SmartFTP, basit bir ftp programıdır. Basit ara yüzü bulunan bu ftp programında, genel ftp araçları bulunmaktadır. Ancak bizim için en dikkat çeken özelliği, sunucudaki dosyaları Google Cloud gibi bulut sunucularına otomatik olarak yedekleyebilme özelliği olmasıdır. Bu otomatik bulut sunuculara yedekleyebilme özelliği birçok webmastere kolaylık sağlayabilir.

SmartFTP programını indirmek için TIKLAYIN

6.) 3D-FTP

6.) 3D-FTP

3D-FTP programı güvenli aktarım için SSH2, FTPS ve SFTP gibi protokolleri desteklemektedir. İçinde bulunan özel bir yazılım sayesinde, aynı anda birden fazla dosyayı hızlı bir şekilde aktarabilirsiniz. 3D-FTP programının en güzel özelliklerinden birisi ise, dosya aktarımı yaptığınız sırada dizinlerde gezinebilme özelliğidir. Günümüzde bulunan ftp programlarının hiçbirinde bu özellik bulunmamaktadır. 

3D-FTP programını indirmek için TIKLAYIN

7.) CoreFtp

7.) CoreFtp

CoreFtp, kullanıcılara sunulan ücretsiz bir ftp aracıdır. En güzel özelliklerinden birisi ise, sunucudan sunucuya transfer yapabilme özelliğidir. Günümüzde bulunan birçok ftp programının, sunucudan sunucuya transfer özelliği yoktur. Ayrıca CoreFtp sayesinde yedeklediğiniz dosyalarıda şifreleyebilirsiniz. 

Diğer programlarda bulunmayan başka bir özelliği ise, ftp üzerinden dosya sıkıştırabilme aracıdır. Sunucu üzerinden dosyalarınızı sıkıştırarak, diğer sunucuya sorunsuz bir şekilde aktarma yapabilirsiniz. 

Günümüzde tanınmayan, ücretsiz ve mükemmel özellikleri olan bir ftp programıdır. 

CoreFtp programını indirmek için TIKLAYIN

8.) Absolute Ftp

8.) Absolute Ftp

Eski bir ftp programıdır. Yapımcısı programı geliştirmeyi bırakmıştır. Ancak günümüzde hızlı olmasıyla tercih edilmektedir. 

Absolute Ftp programını indirmek için TIKLAYIN.

9.) ALFTP

9.) ALFTP

Eski bir ftp araçlarından birisidir. Ancak günümüzde hızlı olmasından dolayı tercih edilmektedir. Genel ftp araçlarını içinde barındırmaktadır. Ayrıca sunucundan, sunucuya transfer özelliğide bulunmaktadır. Basit bir Ftp aracı isteyen kullanıcılar, ALFTP programını kullanabilirler. 

ALFTP programını indirmek için TIKLAYIN

10.) BlazeFtp

10.) BlazeFtp

BlazeFtp programının öne çıkan özelliği, önbellek barındırmasıdır. Böylece sunucuda gezdiğiniz dosyaları çevrimdışı olarak gezebilirsiniz. Program basit ve küçük boyutlu bir programdır. Genel ftp araçlarını içinde barındırmaktadır.

BlazeFtp programını indirmek için TIKLAYIN