En İyi Kablosuz Oyun Klavyeleri 2019

En İyi Kablosuz Oyun Klavyeleri 2019

Kablolar modern elektronik tutkunlarının varoluşunun bir cilvesi. En iyi kablosuz klavyelerden birini almak sizi kablolardan kurtarır. Harika bir kablosuz klavye, bir içecek veya bir atıştırmalık almak için arka ışıklarını açtığınızda kendinize yanlışlıkla zarar verme tehlikesini ortadan kaldırır ayrıca sizi daha fazla mobil yapar. PC’nizi TV’nize bağlamak ve koltuğunuzda yayılmak mı istiyorsunuz? Kablosuz klavye, sırtüstü yatarken bile yazmaya ve oyun oynamaya devam edebileceğiniz anlamına gelir. Ya da belki de teçhizat yatak odanızdadır ve siz sadece oyun oynarken yatakta uzanmak istiyorsunuzdur. Kablosuz klavye, eğlenceyi engelleyen çirkin kabloların endişesi olmadan, istediğiniz yerde oynama özgürlüğü sunar.

En iyi kablosuz klavyeyi seçmek aslında en iyi kablolu klavyeyi seçmekle oldukça benzerdir. Mekanik bir desteğe sahip olduğunuzu varsayarsak, hangi anahtarın sizin için en uygun olduğunu bularak başlamak istersiniz. Dokunsal ve gürültülü bir şey ister misiniz? Cherry MX Blue veya benzeri bir ürün. Sessiz ve doğrusal bir şey mi tercih ediyorsunuz? Cherry Red tercih edin. Ya da arada bir yerdeyseniz, Cherry Browns ile dolu bir güverte satın almak istersiniz. Neyse ki, kablosuz klavyelerdeki anahtar çeşitliliği artıyor, bu yüzden her zamankinden daha fazla seçeneğiniz var. 

1. Logitech G613

En iyi kablosuz oyun klavyesi

Anahtar: Logitech Romer-G Dokunsal | Boyut: Tam boy | Makrolar: 6 | Arka Işıklar: Yok | Geçitler: Yok | Medya Kontrolleri: Var | Bilek desteği: Sabit

Kablosuz donanımların arkasındaki teknoloji çok yol kat etti. Logitech’in LIGHTSPEED kablosuz bağlantısı buna en iyi örnek. Kullandığımız haftalarda, G613 masalarımızdaki kablosuz cihazların bolluğuna rağmen hiçbir zaman bağlantıyı kesmedi. Kararlılık ve cevap verme açısından kablolu donanımlara kesinlikle uyuyor. Bir çift AA pil 18 ay boyunca sürekli kullanımda dayanmayabilir.

Çıkarılamamasına rağmen, geniş tutuşlu bilek dinlenmesini de seviyorum. Pillerin uzun süre dayanması için arka ışıkların çıkarılmış olması gayet anlaşılabilir bir şey.

Tüm high-end Logitech klavyelerinde olduğu gibi, G613’de Logitech’in Romer-G düğmesiyle geliyor. Hafif ve sessiz doğası, sessiz ortamlarda bile hem oyun oynamanız hem de yazmanız için uygundur.

2. Corsair K63 Wireless

En iyi kompakt kablosuz klavye

Anahtar: Cherry MX Kırmızı | Boyut: TKL | Makrolar: Yok | Arka Işıklar: Mavi | Geçitler: Yok | Medya Kontrolleri: Var | Bilek desteği: Ayrılabilir

Kompakt Corsair K63 Wireless bir çok özellikle birlikte geliyor. Cherry MX Kırmızı anahtarlar, medya kontrolleri, bilek desteği, mavi arka ışıklar…

Son noktadaki tereddütümün sebebi, K63 Wireless’ın pil ömrünün zaten mavi arka ışıklar kapalıyken de berbat oluşu. Entegre şarj edilebilir pili, ışıklar orta ve 25 saat en düşük parlaklığa ayarlanmış durumdayken yaklaşık 15 saat dayanır. Corsair’in pil ömrü arka ışık kapalıyken 75 saattir. Corsair, kesintisiz bir oyun için fişi takmanızı öneriyor ancak bu kablosuz klavyenin amacına aykırı değil mi?

Batarya sorunu bir yana K63 Wireless aslında sağlam bir klavye. Duyarlı anahtarları ve diğer tüm kullanışlı özellikleri işinizi çok kolaylaştırıyor. Kompakt, kablosuz mekanik bir klavyeye ihtiyacınız varsa, bundan daha iyi bir seçenek bulamazsınız. Ayrıca oturma odasında oyun oynamak için K63 kablosuz Corsair Lapboard’da oturabilirsiniz. 

3. Logitech K350

En iyi bütçeli kablosuz klavye

Anahtar: Kauçuk kubbe | Boyut: Tam boy | Makrolar: Yok | Arka Işıklar: Yok | Geçitler: Yok | Medya Kontrolleri: Var | Bilek desteği: Sabit

K350, kullanımı son derece konforlu hale getiren ergonomik tasarım özelliklerine sahiptir. Yazma alanı, yazarken bileklerinizin doğal bir şekilde dönmelerine olanak sağlamak için kavislendirilip, yükseltilmiş. Şekline rağmen, oyun oynarken ona uyum sağlamakta zorlanmadım. Rahat, nefes alabilen köpük bilek desteği geniş bir destek sağlıyor.

Bütçe seçeneği olarak, K350’nin membran şalterleri kullanması şaşırtıcı değil. Logitech, sabit sürüş ve daha az anahtar salınımı sağlamak için gövdede ek oluklarla birlikte kare kılavuzları kullanmayı tercih etmiş. Kılavuz, tuş vuruşlarını daha dengeli hissetmenize yardımcı olmak için mükemmel bir iş çıkarsa da, oldukça gürültülü bir ses çıkarıyor.

K350, iki adet AA pil kullanır. Herhangi bir fantezi özelliği veya arkadan aydınlatma özelliği bulunmadığından  Logitech, pil ömrünün üç yıl olduğunu belirtiyor. Bu iddiayı doğrulayamasam da,  klavyeyi yoğun kullandığım günlerde  pili bitiremedim. Çılgın pil ömrü nedeniyle K350, kablolu bağlantı seçeneğiyle gelmiyor.

Bonus seçim: kablosuz klavye ve fare kombinasyonu

Razer Turret

Konsol ile de çalışan high-end kablosuz oyun faresi ve klavye

Anahtar: Razer Yeşil Dokunsal | Boyut: Tam boy | Makrolar: Yok | Arka Işıklar: Yok | Geçitler: Yok | Medya Kontrolleri: Yok | Bilek desteği: Sabit

Tek seferde kabloyla ilgili sorunları çözmek isterseniz, Razer Taret bunun için biçilmiş kaftan. Hem PC’ler hem de Microsoft’un en yeni konsol ailesi olan Xbox One ile sorunsuz bir şekilde çalışan, kablosuz fare ile eşleştirilmiş, geri çekilebilir mouse pad ile mükemmel ve sağlam bir mekanik klavyedir.

249,99 dolarlık perakende satış fiyatıyla Taret, gerçekten iyi bir kablosuz oyun faresi ve klavyesi için ayrı ayrı ödeyeceğiniz bir paraya denk geliyor ve paranızın karşılığını tam olarak veriyor. Taret’teki Mamba eşdeğeri, 16.000 CPI sensörü ve sağlam bir IPS derecesine sahip ayrı karşılığı ile birlikte performans gösterir ve klavyenin BlackWidow’dan performans açısından hiçbir farkı yoktur.

Kablosuz klavyeleri nasıl test ediyoruz?

Kablosuz klavyeler için belirleyici faktör bağlantısının sağlamlığıdır. Kullanılan kablosuz bağlantı teknolojisine bakılmaksızın, kart her zaman sabit ve duyarlı bir bağlantı kurabilmelidir. Test boyunca dikkat ettiğimiz en önemli özellik budur.

Klayvenin kendi performansını ölçmek için en iyi oyun klavyelerimiz için kullandğımız test takımını kullanıyoruz. Her klavye Starcraft, Battlefield 4’teki birkaç maçtan ve Witcher 3’teki birkaç dövüş dizisinden geçiyor. Anahtarlarının performansı hakkında notlar alıyoruz. Duyarlılar mı? Herhangi bir anahtar atlama veya Ghosting var mıydı?

Kablosuz bağlantının içsel kısıtlamaları nedeniyle bazı özellikler kablosuz klavyelerde yoktur. USB geçitleri söz konusu değil. Diğer taraftan, ses geçitleri yapılabilir ancak çoğu zaman ihmal edilir. Bunun nedeni ses sinyallerinin gürültüye karşı çok daha duyarlı olmasından dolayı, subpar ses üretiminden kaynaklanıyor olabilir. Arka ışıklar iki ucu keskin bir kılıçtır. Estetiği arttırırlar ancak aynı zamanda pil ömrünü kısaltırlar.

Klavyenin sürekli şarj edilmesi gerekiyorsa veya haftada bir AA pil destesini bitiriyorsa, kablosuz özelliği bir satış noktası yerine bir sorumluluk haline gelir. Batarya tipi de önemlidir. Entegre bataryalar paradan tasarruf etmenizi sağlar ancak zamanla tükenebilir. Bunun yanı sıra çıkarılabilir piller takılıp çıkarılabilir ve anında şarj edilebilir.