En İyi Kolaj Uygulamaları

En İyi Kolaj Uygulamaları

      Ücretsiz bir fotoğraf kolajı ile fotoğraflarınızı bir sanat eserine dönüştürmek oldukça eğlenceli ve kolaydır. Fotoğrafları sürükleme ve bırakma kadar basit hale getiren ve özgün bir tasarım oluşturma işlemini gerçek bir eğlence haline getiren harika araçlar bulunuyor.

      Modern telefon kameraları çarpıcı kalitede fotoğraflar çekebiliyor ve muhtemelen şu anda telefonunuzda depolanmış şekilde birçok güzel fotoğrafınız bulunuyor. Peki onları neden orada bırakıyorsunuz? Aşağıda listeleyeceğimiz yazılımlar ve uygulamalar, muhteşem kolajlar yapmanıza yardımcı olan araçlardır. İşte piyasadaki en iyi kolaj programları:

EN İYİ KOLAJ PROGRAMLARI

1. Invideo

İşletim sistemi: Windows, macOS, Linux (tarayıcıda)

Güzel Yanları:

  • Sade ve esnek arayüz
  • Kolay paylaşım
  • Şık şablon tasarımları

       Ücretsiz kolaj programı Invideo, Fotor ve Canva'ya oldukça benziyor, ancak her ikisinden de daha esnek ve kullanımı daha eğlenceli, bu durum onu bir numaralı tercihimiz yapıyor.

       Başlamak için 'Kolaj'ı tıklayın ve bir şablon veya resimli tasarım seçin. Taç ile işaretlenmiş olanlar yalnızca premium hesap sahipleri tarafından kullanılabilir, ancak herhangi bir şablondaki resim çerçevelerini yeniden boyutlandırabilirsiniz. Ayrıca kutuların aralığını ve yuvarlaklığını ayarlayabilir ve tasarımınız için bir en boy oranı seçebilirsiniz.

       'Fotoğraf ekle'yi tıklayın, ardından bunları şablona sürükleyip bırakın. Bir resim ekledikten sonra, kolajınıza daha şık bir görünüm vermek için özelleştirilebilir Instagram tarzı filtrelerin bir listesinin yanı sıra pozlama, parlaklık, kontrast, doygunluk ve renk tonunu ayarlamak için gelişmiş seçenekler sunulur. Ayrıca kolajınıza metin ve arka plan eklemek için seçenekler bulunuyor.

        İşiniz bittiğininde, eserinizi size uyacak şekilde bir sıkıştırma ayarında ve boyutunda JPG veya PNG dosyası olarak kaydedebilirsiniz. 

 

2. Canva

İşletim sistemi: Windows, macOS, Linux (tarayıcıda); Android, iOS (mobil uygulama)

Güzel Yanları:

  • Facebook'tan görüntüler kullanma
  • Mükemmel tasarım seçenekleri
  • Masaüstü ve mobil cihazlar için

     Listedeki diğer tüm tarayıcı tabanlı ücretsiz kolaj üreticileri gibi, Canva'nın fotoğraf kolaj şablonlarının çoğunun kullanımı ücretsizdir, ancak bir ücret karşılığında premium tasarımlar da mevcuttur. Bunlar açıkça işaretlenmiştir, bu yüzden bir tasarım oluşturma konusunda endişelenmenize gerek yok.

      Başlamak için yeni bir kullanıcı adı ve şifre belirleyin veya Facebook veya Google hesabınızla oturum açın. “Kişisel kullanım” ı seçtiğinizde, sosyal medya grafikleri, afişler, kitap kapakları ve sunumlar dahil olmak üzere proje türlerinden oluşan bir menü bulunuyor. Mevcut tüm ücretsiz seçenekleri görmek için 'Fotoğraf kolajı' ve ardından 'Tüm kolaj şablonlarını görün' seçeneklerini belirleyin. Alternatif olarak, 'Öğeler'i tıklayın ve bir şablon seçin, ardından kolajınızı oluşturacak resimleri, kenarlıkları, simgeleri ve diğer öğeleri eklemeye başlayın.

      Kendi resimlerinizi eklemek için 'Yüklemeler'i tıklayın ve masaüstünüzden seçin. Ayrıca Facebook'tan veya Canva'nın kendi ücretsiz resim kütüphanesinden resim ekleyebilirsiniz. Bir şablon düzeni seçtiyseniz, bunlar otomatik olarak sığacak şekilde yeniden boyutlandırılır ve kırpılır. İşiniz bittiğinde, kolajınızı PDF, PNG veya JPG dosyası olarak kaydedebilirsiniz veya başkalarının kullanması için herkese açık hale getirebilirsiniz.

 

3. Fotor

İşletim sistemi: Windows, macOS, Linux (tarayıcıda); Android, iOS (mobil uygulama)

Güzel Yanları:

  • Mükemmel dışa aktarma formatı seçenekleri
  • En-boy oranı seçimi
  • Eğlenceli şablonlar

     Şu anda Fotor'un ücretsiz kolaj oluşturucusunun iki sürümü bulunmaktadır. Fotor'un tasarımı Canva'nınki kadar sezgisel değil, ancak çok hızlı ve çok kolay bir şekilde kolaj oluşturabilirsiniz. Fotor'un tüm temel özellik özellikleri ücretsizdir ve abonelik ücreti için ekstralar mevcuttur. 

     Başlamak için 'Oturum Aç'ı tıklayın ve e-posta adresinizi kullanarak yeni bir hesap oluşturun veya Facebook ile giriş yapın. İşlem tamamlandığında 'Kolaj'ı tıklayın, bir şablon seçin ve sağdaki 'İçe Aktar' düğmesini kullanarak resimlerinizi yükleyin. Soldaki 'Doldur'u tıklayın, seçtiğiniz şablondaki boşluklar yüklenen resimlerle doldurulur, kırpulur ve otomatik sığacak şekilde yeniden boyutlandırılır.

      Canva'nın aksine Fotor, bitmiş kolajınızın JPG, PNG veya PDF formatında kaydetmeden önce en-boy oranını ve çözünürlüğünü seçmenizi sağlar.

 

4. PhotoPad

İşletim sistemi: Windows

Güzel Yanları:

  • Çevrimdışı kullanılabilir
  • Filtreler ve küçük resim
  • Sade arayüz

    PhotoPad, tarayıcı tabanlı rakiplerinden daha hızlı ve daha esnek bir masaüstü kolaj üreticisidir. Kullanmak için e-posta adresinizi veya Facebook kullanıcı adınızı girmeniz gerekmez.

    Başlamak için 'Kolaj'ı tıklayın ve bitmiş tasarımlar için bir boyut seçerek tuvalinizi ayarlayın. Ardından, görüntülerinizin arkasında gösterilecek arka planı seçin. Burada sağlanan desenlerin çoğu oldukça sevimsizdir, ancak kendi resminizi veya düz bir rengi de kullanabilirsiniz.

    Bilgisayarınızdan bir fotoğraf eklemek için tasarımınızdaki bir boşluğa tıklayın. Bunlar sığacak şekilde yeniden boyutlandırılır. Ne yazık ki, tasarımınıza metin veya şekil eklemenin bir yolu yoktur ve tasarımınızı tamamlamadan önce resimlerinize yeni bir görünüm vermek için bir filtre bulunmamaktadır.

 

5. PiZap

İşletim sistemi: Windows, macOS, Linux (tarayıcıda)

Güzel Yanları:

  • Sosyal medya için ideal
  • Eğlenceli çıkartmalar ve filtreler
  • HTML veya Flash seçimi

       Diğer tarayıcı tabanlı ücretsiz fotoğraf kolaj üreticilerinin aksine, piZap sizden ilk tasarımınızı oluşturmaya başlamadan önce e-posta adresinizi girmenizi istemez; sadece düz bir şekilde takılırsınız. 

       İlk olarak, ücretsiz bir tasarım seçin; dikdörtgenler, kalpler, daireler ve yıldızlar gibi diğer şekillere dayalı seçenekler vardır. Ayrıca oldukça sevimsiz temalı seçeneklerden de kaçınmanızı öneririz. Bir şablon seçtikten sonra, fotoğraf eklemek için her kareyi sırayla tıklamanız yeterlidir. PC'nizden sadece görüntü yüklemekle kalmaz, aynı zamanda Facebook, Instagram, Dropbox ve Flickr'dan da görüntü alabilirsiniz.

       Fotoğraflarınızı yerleştirdikten sonra, bir arka plan rengi ayarlayabilir, boşlukları ayarlayabilir ve gölge ekleyebilirsiniz. Kullanılabilecek çok sayıda filtre var, ancak bunlar tek tek fotoğraflara değil, tüm tuvale uygulanıyor. İşiniz bittiğinde, ücretsiz kolaj oluşturucu size yalnızca bir dışa aktarma seçeneği sunar.

Harika bir ücretsiz kolaj yapımcısı nedir?

    Bir kolaj yapımcısı seçerken, aklınızda bulundurmanız gereken birkaç önemli faktör vardır. Belki de en önemlisi, bitmiş kolajı ne için kullanacağınızdır. Tuval üzerine yazdırabileceğiniz bir şey mi istiyorsunuz, yoksa bunu Instagram ve Facebook'ta mı paylaşacaksınız?

     Bazı kolaj oluşturucular, kreasyonlarınızı yalnızca çevrimiçi görüntüleme için iyi olan, ancak kaydetme aşamasında bulanık ve çekici görünmeyecek oldukça düşük çözünürlüklerde dışa aktarmanıza izin verir. Bunun için PDF veya JPG olarak kaydederken kaliteli hizmet sunan kolaj oluşturuları tercih etmelisiniz.

      Şablonlar başka bir husustur. Bazı kolaj üreticileri aslında size yalnızca bir ızgara verir ve sizi ona bırakır; bu ne oluşturmak istediğinize dair net bir fiktiriniz varsa mükemmel olabilir, ancak kendiniz bir tasarım oluşturmaktan çok emin değilseniz, önceden hazırlanmış akıllı şablonları içeren bir araçla sunulabilir.

     Son olarak, birçok kolaj üreticisinin kullanımının ücretsiz olduğunu, ancak daha fazla şablona, resme ve tasarıma erişmenizi sağlayan premium bir abonelik hizmetine sahip olduğunu unutmayan. Premium öğeler açıkça işaretlenmelidir, ancak bazı kolaj üreticileri diğerlerinden daha fazla ücretsiz içerik sunar.