En İyi PES 2019 Taktikleri

En İyi PES 2019 Taktikleri

PES 2019 Taktikleri

PES 2019 Taktikleri

Taktikler gerçek futbolda her zamankinden çok daha önemli ve karmaşıktır. Ekibinizin kurulduğu şekilde PES 2019 için aynı fırsattır ve elinizin altında bulunan çok sayıda seçenek, genellikle ihtişam ve acı bir kayıp arasındaki farkı ifade eder. Yenilmenize engel olacak bazı taktikleri açıklamaya çalıştık ve rakiplerinize üstünlük sağlamanıza yardımcı olacak en iyi PES 2019 taktiklerini bir araya getirdik.

PES 2019’u indirmek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

1. 5-2-3

1. 5-2-3

Bu taktiği neden kullanmalısınız?

PES 2019, garip bir şekilde, bir geri dönüş taktiğine sahip olmasa da, son yıllarda fırtına gibi görünen Premier League taktiğini hafif bir değişim ile hala kullanabilirsiniz. 5-2-3 bir savunma güvenlik ağı verirken, aynı zamanda tek bir forvet destekleyen iki kanatçı ile yıldırım hızlı karşı saldırıları sağlar. Bu, kanatlara aşırı yüklenmek ve muhalif alanı geçişlerle bombalamak isteyenler için mükemmel.

Önlem: Bu taktikle gerçekten gelişmek için; A) hem tempo hem de güç sahibi iki orta saha oyuncusunun olduğundan (aksi halde sahanın ortasında bir boşluk bırakacaksınız), B) karşı tarafın savunucuları tarafından kapatılmasını istemeyeceğinizden önde fiziksel bir varlığınızın olduğundan emin olmalısınız.

Gelişmiş Talimatlar: Bu oluşumun saldıran tarzı için, “Geniş” saldırı alanına vurgu yaparak saldıran stili “Kontratak” olarak ayarladığınızdan emin olun. Hızlı bir kontratak için destek aralığı kadranını da size çok daha fazla kapsam sağlamada bir çentik yedi veya sekize taşınabilir.

Buna ek olarak, gelişmiş talimatlar altında tam desteklere saldırmanız gerekir, aksi takdirde, tüm arka alanlar biraz fazla derinlik bırakmaya meyilli olacak, ekstra geniş oyuncuları oyunun çoğu için etkin bir şekilde gereksiz kılacak.

2. 4-4-2 (4-2-2-2)

2. 4-4-2 (4-2-2-2)

Bu taktiği neden kullanmalısınız?

Şimdi biraz eski bir okula gitmiş gibi olacağız. Daha fazlası 4-4-2, bir kerede yıkmak için zorlu ve aynı zamanda aşırıya kaçan ekipleri yakalayabilen bir oluşum olduğunu kanıtlayabilir. Bu, mutlaka savunma amaçlı bir oluşum değildir, ancak oyun stili ile işlemlere hükmedecek bir oyuncuya (veya AI) karşı çıktığınızı bildiğinizde, etki yaratmak için kullanılabilir.

Önlem: Dürüst olmak gerekirse, 4-4-2 kadronuzdaki pek çok zayıflığı maskelemek için yönetir, bu yüzden bu çok yararlıdır, ama oluşumunuzdan en iyi şekilde yararlandığınızdan emin olmak için iyi bir şekilde yönlendirilecek birkaç şey vardır. Yavaş, çok geniş oyuncular bunlardan biri. Kanatlar, 4-4-2’nin başarısının anahtarıdır ve onlar olmadan, geri itilmek için ciddi tehlike altındasınız demektir. Ayrıca, forvetlerden herhangi biri burada rahat olurken, sahanın merkezinde daha savunmacı bir oyuncu biraz daha derine inerek atağa katılabilecek ve saldırı bombardımanı bir oyunun olması çok önemlidir. Aksi halde ön çift yalnız kalabilir.

Gelişmiş Talimatlar: 4-4-2’nin savunma yeteneklerine özellikle güveniyorsanız, Akıcı Taktikler’i “Açık” olarak ayarladığınızdan ve yalnızca kullanım dışı kaldığında kullanılacak 4-4-2’yi kullandığınızdan emin olun. Bu, savunmasız bir şeklidir ve daha sonra, bu listedeki en ağır saldırılardan birine hızlıca geçerek oyunun son çeyreğinde vurucu darbe indirebilirsiniz.

Gerçek gelişmiş talimatlara gelince, Counter Target’ı defansif talimatların bir parçası olarak koymanın, özellikle hızlı bir oyuncunuz veya iki oyuncunuz varsa, diğer herkes savunurken, son adamın markajında kalmasını sağlayabilirsiniz. Onlara gelen hızlı bir ayak hareketi her zaman, beceriksizliği aşan takımları yakalama şansı elde etmenizi sağlar.

3. 4-5-1 (4-1-4-1)

3. 4-5-1 (4-1-4-1)

Bu taktiği neden kullanmalısınız?

İlk bakışta, bu oluşum herkes için biraz fazla ama belki de en çok gözü kara taktiklerden biri olabilir. Bununla birlikte eğer devam ederseniz, kendinizi her zaman, doğru talimatlarla kontrol ettiğinizden emin olmanızı sağlayan son derece saldırgan bir taktiğe sahipsiniz demektir.

Bunların hepsi küçük bir detaydan dolayı. PES 2019 sahadaki aksiyonun % 99’unu gerçekleştirebilir, ancak yine de topla değilken boş alanda AMF (OOS) pozisyonundaki herkesin yönetmeyi başardığı garip tuhaflığı da içerir. Bunnu görmezden gelebilirsiniz ya da avantajlarından faydalanabilirsiniz.

Önlem: Hızla top sürme yeteneğine sahip birkaç oyuncunuz yoksa bunu kullanmayın. İlk (ve ikinci, üçüncü ve dördüncü dokunuşlarını) gören herhangi bir oyuncunun başka bir posta koduna girmesi, bu oluşumun altında herhangi bir oynatma ekibini görmemelidir. DMF (DOS)’nizin de elit düzeyde olduğundan emin olun.

Gelişmiş Talimatlar: Bu taktikteki oyuncularınızın başlangıç pozisyonlarına aldanmayın. Attacking Instructions altında etkinleştirilmiş Possession Game ile işleri basit tutun. Bu, her zaman önünüzde boş bir adama sahip olmanızı sağlar.

Ayrıca, Gelişmiş Talimatlar’ın yanı sıra Frontline Pressure ile birleştirilen Gegenpress, agresif baskı ve oldukça yüksek bir savunma hattının oluşturduğu sahte bir 9, rakibin bir dakika dinlenmeyeceği anlamına gelmektedir.

4. 4-5-1 (4-2-3-1)

4. 4-5-1 (4-2-3-1)

Bu taktiği neden kullanmalısınız?

Muhtemelen oyundaki en güçlü çok yönlü taktik, bu 4-5-1 varyantı sahanın ortasındaki şeyleri sıkı tutar ama aynı zamanda nasıl oynamak istediğiniz ile ilgilli yeterli özgürlük sağlar. Orta sahaya saldıran bir Kevin de Bruyne-vari figürü kullanmak ister. Ama böyle hissettiğinizde kanat tabanlı bir saldırıya geçmek ister misiniz? Burada her şey mümkün.

Önlem: Bu taktikten kaçınmanız gereken gerçekten çok şey yok. Maçta hem destekten hem de alanın açıldığı anlar olabileceğinden forvet, ilk kez çekilen şutları oldukça iyi bir şekilde vurabilir. Bu iki DMF (DOS) pivotunun, savunabileceği en az bir orta saha oyuncusu olması gerekir.

Gelişmiş Talimatlar: Daha önce de belirttiğimiz gibi, nasıl oynamak istediğinize bağlı olarak, burada ne yaparsanız yapın hemen hemen her şeyi yapabilirsiniz. Ama, Centring Targets uygulamak, çok iyi reaksiyon süreleri olan forvetler için son derece iyi çalışır. Bu bir yana, tüm savunmacı Gelişmiş Talimatları kapatmak gerçekten akıllıca olabilir. Bu oluşumla alanın o tarafında sadelik anahtardır. Savunucuların savunmasını ve saldırganların en iyi yaptıkları şeyi yapmasına izin verin.

5. 3-2-4-1

5. 3-2-4-1

Bu taktiği neden kullanmalısınız?

Doğru akılların gerçek hayatta kullanamayacağı bir ayardır. Fakat bu, PES 2019’da işe yaramayacağı anlamına gelmez. 3-2-4-1 (aslında Konami’nin garip numaralandırmasına rağmen 3-4-2-1) size her iki dünyanın en iyisini sunar: sağlam, katı bir savunma, artı her zaman beş oyuncuyla saldırma olasılığı. Geniş orta sahalardan iyi bir şekilde faydalanmalısınız.

Önlem: Yavaş orta saha oyuncuları, yine, gerçekten burada çok fazla kullanılmayacak. Tüm taktik, oyunu değiştiren geniş oyunculara adanmıştır. Bu yüzden rakibin gerilmesine yardımcı olmak için kanadı yukarı ve aşağı doğru bombalamak zorunda kalacaklar. Bunun yanı sıra, iki AMF (OOS) oyuncusundan birinin topu pasla iyi bir şekilde geçirebilmesi gerekiyor, aksi takdirde işler kolayca bozulabilir.

Gelişmiş Talimatlar: Wing Rotation, burada mutlak bir zorunluluk hissi veriyor. Çoğu zaman, geniş orta sahalardan birinin rakibin bekini kendisine doğru sürükledikten sonra, iki AMF’nin boşta kalması için kullanılabilir. Aslında, biraz fazla iyi olabilir. Bazı noktalara yama gelmesi için bekleyin. Ama şimdilik, iyi etki için bunu ve Attacking Full Backs’i kullanın.