En İyi PES 2020 Taktikleri

En İyi PES 2020 Taktikleri

    PES 2020, yıllar geçtikçe e-spor odaklı hale geliyor. Bundan dolayı oyun içi ayarların önemi de artıyor. Konami'ninde en önem verdiği önceliklerden biri taktikler. 

      Taktik seçiminizi doğru yapmak, genellikle çevrimiçi maçlarda farkı ortaya çıkartır. Sonuç olarak eFootball PES 2020, takımınızın tam olarak ihtiyaç duyduğunuz şekilde oynamasını sağlamak için size çok sayıda stratejik seçenek sunar. Bu seçenekler yeni PES 2020 oyuncuları için karışık gelebilir, bu yüzden onlara yardımcı olmak ve en iyinin daha da iyi olmasını sağlamak için bu PES 2020 taktikleri uzman klavuzu hazırladık.

EN İYİ PES 2020 TAKTİKLERİ

4-3-3 (PES 2020'de 4-2-1-3)

Şunun için iyi: Kanattan atak yapmayı seven oyuncular daha fazla ceza sahasına girebilir

Nasıl Atak Yapılır: Bu taktik, kanat oyuncularınızın rakin savunmasının merkezine doğru kat edebiliyor ve doğrudan şut çekme veya ileriye doğru pas geçme olasılığını arttırıyor.

  Bu taktikte, saha genişliğini kullanmak için rakibinizin alanında olabildiğince yüksek olan kanat açıklığına ihtiyacınız vardır. Bundan dolayı taktik ayarıyla ilgili önceden “Touchline'ı Sar” seçeneğini kullanın.

   Bu taktik yavaş bir tempoda oynamanız ya da karşı ataklar yapmanızdan ziyade daha çok uzun pas ve daha verimli destek oyuncuları oluşturmanıza olanak sağlar.

Nasıl savunulur: Bu formasyonu kullanırken, savunmanız kanattan gelen rakibin karşı atağına eğilimlidir çünkü kanat savunucunuz normalde geride kalar ve pozisyonlara geri dönmez.

    Bunun önüne geçebilmeniz için, DMF olarak savunucunuzun bıraktığı boş alanı doldurabilecek iki orta saha oyuncusuna ihtiyacınız var.

İhtiyacınız olan şey: Kanatta harika top sürme becerilerine, rakibin ceza sahasının içinde son vuruşu iyi ve yüksek dayanıklılığa sahip DMF oyuncular.

4-2-1-2-1 (PES 2020'de 4-3-2-1)

Şunun için iyi: Yavaş tempoda oynamayı seven oyuncular.

Nasıl Atak Yapılır: Bu taktiğin amacı, topa sahipken topu kısa paslarla yavaşça rakip oyuncunun sahasına doğru hareket ettirmektir.

    Ayarlarda, “iyelik atak tarzı” kullanılabilir ve “düşük destek menzili” kullanarak hücum planınızı şekillendirebilirsiniz, böylece oyuncularınız pozisyonlarından çok uzaklaşmayacak ve hücum seçenekleriniz çok olacaktır.

Nasıl savunulur: Bu taktiğin avantajı, rakibinizin topu çalmayı başarması halinde oyuncularınızın rakip oyunculara baskı yapmasıdır. Topu çalarken rakibin oyuncularına basmak için taktik ayarından “agresif basınç” kullanın.

   2 DMF oyuncusunu arka koyun, böylece geri dönüş yapabilirsiniz ve rakibinizin karşı ataklarını durdurma şansını arttırabilirsiniz.

İhtiyacınız olan şey: Atak yaparken sabır, kısa paslar ve verimli hareketler.

5-3-2 (PES 2020'de 5-2-1-2)

Şunun için iyi: Maçlarda savunmaya öncelik veren oyuncular

Nasıl Saldırı Yapılır: Bu taktiğin önceliği, rakibin karşı ataklarına kontra atak yaparak gol atmak. Bu yüzden hızlı ataklar yapabilen iki forvete ihtiyacınız var.

    Uzun paslar bu planın en önemli detayıdır. Formasyonda karşı atak yaparken forvetlerinizi hedef olarak ayarlayabilirsiniz.

Nasıl savunulur: Bu defansif bir oluşumdur, bu yüzden rakibiniz karşı atağında pek seçeneğiniz yoktur. Sadece rakibinizi dar bir alana sıkıştırdığınızdan emin olmanız gerekiyor. Rakibiniz topa sahip olduğu anlarda atakları bastırmak için iki DMF kullanın.

İhtiyacınız olan şey: Üç güçlü merkez def ve ayrıca uzun paslar almak için bir güçlü ve uzun merkez forvet.

4-2-1-3

Şunun için iyi: PES 2020 esports sporcusu olmak isteyen oyuncular.

Nasıl Saldırı Yapılır: PES World Champ, UsMakebyle tarafından kullanılan formasyon tek bir amaç için tasarlanmıştır: saldırı. Bu taktiğin ana odağı, golü atmak için topu ileriyle doğru gitmeden önce orta saha oyuncu ile sahayı kontrol etmektir.

    Basit gelebilir, ancak üç orta saha oyuncunuzun hızlı ve etkili olduğundan emin olmanız gerekiyor. Orta saha oyuncularınız her zaman topu alabilecek konuma olacak şekilde “destek aralığını” mümkün olduğunca düşük bir değere ayarlayın.

Nasıl savunulur: Üç ileri oyuncu kullanmak savunmak kabiliyetimizi azaltacaktır. Bunun önüne geçebilmek için, topu rakibinizdeyken çok hızlı ve dengeli bir şekilde baskı yaparak çalmanız gerekiyor.

  “Ön cephe basıncı” seçeneğini kullanın ve rakibinize kendi savunmanızda alan vermemek için “savunma hattı” seçeneğini mümkün olduğunca kullandığınızdan emin olun. Dikkatli olmanız gerekiyor, çünkü topu uzaklaştıramazsanız, rakibiniz savunmanızın arasına çok hızlı bir şekilde girebilir.

İhtiyacınız olanlar: Yüksek pas yeteneği ve ileride son vuruş kabiliyetlerine sahip orta saha oyuncuları. Baskıyı yüksek tempoda tutabilmek için oyuncularınızı gerektiğinde değiştirebilmeniz için iyi bir takım derinliğine de ihtiyacınız var.