En İyi Roblox Oyunları

En İyi Roblox Oyunları

Oyunlar artık çocuklar için değil, onları geliştirenler için de eğlenceli. Bunun en iyi örneği Roblox. Devasa çok oyunculu bir online oyun oluşturma platformu olan Roblox’ta eğlenceli şeyler yapmak çok kolay olduğu için milyonlarca Roblox oyunu var. Doğal afetlerden kaçış, pizzacı simülasyonu veya scuba diving yapmanıza olanak sağlayan, kısacası kullanıcılar tarafından oluşturulan oyunlar bunlardan sadece birkaçı.

Simülasyonlardan RPG'lere ve macera oyunlarına kadar, çevrimiçi oyunlarda 100 milyondan fazla kullanıcıyla keyfini çıkarabileceğiniz bir sürü ücretsiz Roblox oyunu var. Minecraft ve LittleBigPlanet gibi oyunların karışımından oluşturulmuş ve bir platforma entegre edilmiş bir sistem düşünün.

Elbette platformda oynayabileceğiniz çok fazla oyun var, ancak biz kendini kanıtlamış ve kaliteli olan yapımları bir araya topladık. Aşağıda en iyi Roblox oyunlarını ve bu heyecan verici platform hakkında daha fazlasını bulabilirsiniz.

Roblox Nedir?

Roblox bir MMO (çevrimiçi çok oyunculu) ve oyun yapma platformudur. Birçok çevrimiçi oyuncusuyla Roblox’un kullanıcıları kendi oyunlarını oynayabilir ve oluşturabilir. Kısacası, oyuncuları tarafından oluşturulan bir online oyun dünyası koleksiyonudur.

Kullanımı kolay olan basit programlama dili Lua tarafından desteklenen Roblox oyunlarını oluşturmak için herkes kendi sanal araç kutusunu kullanabilir. Lego tarzına sahip grafiklere sahip çok çeşitli Roblox oyunlarını türe ve popülerliğe göre filtrelemek için seçenekler mevcut.

Platforma üye olduktan sonra, her bir Roblox oyununda kullanabileceğiniz avatarınızı oluşturabilirsiniz. Sanal bir pizza şirketinde yeni işinize başlarken beyaz bir şapka takabilirsiniz. Veya istediğiniz tişörtü mağazada arayıp giyebilirsiniz.

Roblox Güvenli Midir?

Roblox oyunları ailelere ve çocuklara yöneliktir, bu yüzden endişelenmeyin, çocukları güvende tutmaya yardımcı olacak birçok önlem vardır. Roblox, Aile Çevrimiçi Güvenlik Enstitüsü'nün (FOSI) ve Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası'nın (COPPA) maddeleriyle güven altındadır. Tüm bu bilgiler Roblox Ebeveyn Kılavuzu'nda ayrıntılı olarak verilmiştir.

Roblox’a Nasıl Üye Olunur?

Roblox giriş bilgilerinizi almak için tek yapmanız gereken bir kullanıcı adı ve şifre oluşturmak, ardından doğum gününüzü ve cinsiyetinizi eklemektir. Daha sonra gerekli tüm şartlar ve koşulları kabul ettikten sonra Roblox indirmeye başlayabilirsiniz. Roblox istemcisi yaklaşık 2 MB'lık küçük bir dosyadır.

Roblox'u indirdikten sonra barındırdığı oyunların çoğunu oynayabilir ve bunları kaydedebilirsiniz. İstemci tamamen ücretsizdir. Ancak Roblox’un sanal para birimini gerektiren bazı oyunlar, kozmetik ürünler ve araçlar var. Roblox’un para birimi Robux’tur.

Robux gerçek parayla satın alınabilir veya popüler oyunlar yaratılarak kazanılabilir. Birçok oyuncuyu çeken bir oyun yaparsanız, oyun içi reklamlardan elde edilen gelirin bir kısmını alabilir ve hatta oyunlarınıza erişim için ücret talep edebilirsiniz. Ayrıca reklamsız ve daha fazla gruba katılmanıza olanak tanıyan isteğe bağlı Roblox Builder's Club için ödeme yapmayı da seçebilirsiniz.

Robux hakkında daha fazla bilgi ve Robux dolandırıcılığı hakkındaki haberimizi de okumayı unutmayın.

 

En İyi Roblox Oyunları

 

NATURAL DISASTER SURVIVAL

Natural Disaster Survival, PlayerUnknown's Battlegrounds'a benziyor. Hangi sığınakta olursanız olun, doğal afetlere karşı umutsuzca dayanmaya hazır olun.

Bu Roblox oyununda birbirinizle savaşmıyor olabilirsiniz, ancak sizi öldürmek için açıkça tasarlanmış çeşitli doğal afetlerden korunmaya çalışacaksınız.

Biz ilk oynayışımızda bir selden kaçmak için bir cam kulenin tepesine koşmak zorunda kaldık. Daha sonra, aynı haritadaki bir başka turda bir depremin tüm yüksek binalardan uzak durmamız gerektiğini anlayıp tekrar zirveye çıktık. Doğal afete kapıldığınız zaman avatarınız parçalanır ve bir sonraki turu beklemeniz gerekir.

 

SCUBA DIVING AT QUILL LAKE

Scuba Diving at Quill Lake rahatlatıcı bir oyundur. Derin bir göl olan Quill Lake’de hazine avı yapabilirsiniz. Bununla birlikte her şeye hemen erişemezsiniz. Derin mağaralara el feneri ile girmeli ve daha iyi ekipman takmalısınız.

Avatarınızı satmak ve yükseltmek için sualtı parasını ve koleksiyonlarını bir araya getirerek, daha geniş ve daha fazlasını keşfedebilirsiniz. Ve bu bir Roblox oyunu olduğundan, platformun MMO yönü, ipuçlarını ve desteği karşılıklı olarak paylaşmanız için size hazır bir ekip sunuyor.

 

THEME PARK TYCOON 2

Birçok Roblox oyunu 'Tycoon' adı verilen simulasyon veya yönetim oyunlarından oluşuyor. Theme Park Tycoon 2 bunlardan en iyilerinden biridir. Kısa, basit bir öğreticiden sonra, Disneyland'da kendi girişiminizi oluşturmak için büyük bir arazi alırsınız.

Kullanıcı arayüzü basitleştirilmiştir ve iyi bir düzenleme seçeneğine sahiptir. Tahmin edilebileceği gibi amaç, katılımcıların sayısı arttıkça ve bütçenizi genişlettikçe katılımcılarınızı memnun eden bir eğlence parkı oluşturmaktır.

Burada ayrıntılara dikkat etmekte fayda var. Misafirlerinizi mutlu etmek, parkınızı genişletmek ve popüler hale getirmek için yeterli kutuya ve diğer olanaklara sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.

Tüm Roblox oyunlarında ortak olan skor tabloları, devam etmenizi sağlamak için hafif bir rekabet teşvik eder. Çevrimiçi rakiplerinizin paraları ve sürekli olarak ekranınızın köşesine musallat olan konuk konuşmaları ile hayallerinizdeki tema parkını yaratmaya devam edeceksiniz. Planet Coaster gibi oyunlarda bulabileceğiniz tuhaf parkları yaratamayabilirsiniz, ancak Theme Park Tycoon zaman ayırmaya değer bir Roblox oyunudur.

 

WORK AT A PIZZA PLACE

Bu oyun kesinlikle yemek oyunları hayranları için. Bir pizza şirketi için çalışmak çok eğlenceli. Work at a Pizza Place kasiyer, aşçı, paketleyici ve teslimatçı olma hayalinizi yerine getiriyor.

İlk üç iş ile oynamak yeterince eğlencelidir, ancak müşterilerinize hizmet veren bir kasiyer olarak da oldukça eğlenebilirsiniz. Pizza sevenleri sinirlendirirseniz üzülmeyin. Teslimatçı olarak müşterinin ev kapısına pizza teslim ederek şaşırtıcı derecede sağlam sürüş mekaniğini test edebilirsiniz.

Bu da bizi bir Work at a Pizza Place’in diğer yarısına getiriyor. Sadece bir pizza yerde çalışmıyorsunuz. The Sims gibi mesai saatleri dışında, kazanılan maaşınızı evinizi düzenlemek için kullanabilirsiniz. Ayrıca bir portalın izini sürdüğünüzde, Parti Adası'na ışınlanırsınız. Pizzacı oyununun böyle bir hale geleceği kimin aklına gelir?

 

MURDER MYSTERY 2

Bu Roblox oyunu, bir cinayet gizemi ile çok bağımlılık yapan bir arena savaşının karışımı. Oyuncular, oynamak istedikleri çeşitli yaratıcı haritalardan birine oy verdikten sonra, üç rol rastgele verilir: masum, şerif ve katil.

Katil ve şerif tek silahlı karakterlerdir, ancak her turun başında, her iki sınıf da silahlarını gizleyebilir ve masumlar gibi anonim olarak tura başlar. Bu nedenle ne zaman harekete geçeceklerini anlayamayız. Herkesi umutsuzca inceledikçe ve şüphelendikçe heyecan verici bir strateji seviyesi ortaya çıkıyor.

Masumları bilinmeyen katilden korumak şerifin görevi ve kurtardığı her masum için bonus puan alır. Silahsız tek sınıf olan masumlar sürekli kaçmak zorunda.

Basit ama dengeli bir oyun. Katil aşırı güçlenmelerini önlemek için bir silahtan ziyade bir bıçağa sahip ve bu da ciddi bir eğlence yaratıyor. Bunun yanı sıra şerifte ise bir tabanca mevcut.

 

JAILBREAK

Jailbreak, Roblox oyunlarının GTA 5 RP dünyasına gidecek kadar yakın. İki rolden birini seçerek başlıyorsunuz: Polis Memuru veya Suçlu. Eğer suçluyu seçerseniz, ya dışarıda özgürce dolaşıp silahlanabilir, ya da günlerinizin geri kalanını hapishanede geçirebilir ve bahçedeki trambolinlere atlayabilirsiniz.

Kaçmak için polis memurlarının kartına ihtiyacınız olacak. Fallout ve The Elder Scrolls V: Skyrim'i bilen herkes, bu Roblox oyununda yankesici mekaniğinin nasıl çalıştığını bilecek.

Bu arada, bir polis olarak huzurlu mahkumlarınızın kaçış girişimlerini engellemek için bir tabanca, şok tabancası ve bir kelepçe ile silahlandırılacaksınız. Ancak mahkumlar kaçarlarsa, oyun açık dünya olduğu için onları yakalamak zorlaşacak. Bu noktada bir saklambaç oyunu ortaya çıkıyor. Kısacası hırsız ve polis. Jailbreak hala beta aşamasında olmasına rağmen, umut vaat eden bir Roblox oyunu.

 

SUPER BOMB SURVIVAL!!

Oyun öncesi lobinin gerçek oyun kadar eğlenceli olduğu hayatta kalma oyunlarını nadiren oynarız. Ama birazdan buna değineceğiz. Natural Disaster Survival gibi, Super Bomb Survival’da tek parça halinde kalmanız gerekir. Bunun için gökten dökülen çeşitli fizik tabanlı tehditlerden kaçınmanız gerekir.

Hava kaynaklı tehditler birçok şekilde ortaya çıkıyor. Zamanlayıcı bombalar, patlayan dinamitler ve Molotof kokteylleri. Patlamalar iki buçuk dakika boyunca sürekli olarak değişen kalıcı yapısal hasar bırakır.

Bombaya maruz kalmak dünyanın sonu değildir. Bunun yerine, kalan hayatta kalanları umutsuz çabalarında izlemek için kaosu çevreleyen seyirci alanına ışınlanırsınız. Ve bu yeterince heyecan verici değilse, seyirci alanında üzerinde zıplayabileceğiniz piyano tuşları, kendinizi ateşleyecek toplar ve hatta bir futbol topu var.

 

SPEED RUN 4

Speed Run 4 mükemmel bir klasik hızlı platform oyunudur. Başlangıç çizgisini geçtikten sonra, otomatik olarak sürat moduna geçersiniz ve hedefiniz 31 seviyenin her birinde mümkün olan en kısa sürede yarışmaktır.

Çok basit evet, ama seviye tasarımı çok iyi. Bir harita parlak mor platformlarda sürüklenmenizi sağlayabilirken, diğeri düz beyaz olabilir.

Birçok Roblox oyununda olduğu gibi Speed Run 4 de arkadaşlarla birlikte keyifli. Yalnızken de eğlenceli olan bu oyunda Roblox arkadaşlarına karşı yarışmak eğlenceyi bir üst seviyeye çıkarılabilirsiniz.

 

HIDE AND SEEK EXTREME

Saklambaç çocukların sevdiği bir oyundur. Gerçekte oynadığımızda yağmur, ot gibi şeylere maruz kalabilir ve aşınan dizlerimizin acısından yorulabiliriz. Hide and Seek Extreme ile masaüstümüzden en iyi oyun deneyimini yaşayabiliriz.

Bir oyuncu rastgele olarak Ebe olarak seçilir ve verilen süre içinde saklananları bulmak zorundadır. Süre çok uzun değildir.

Peki “Extreme” tam olarak nedir? Her Ebe’nin standart Saklambaç oyununa kattığı kendi yetenekleri vardır. Seçtiğiniz noktaya güveniyorsanız dikkatli olmalısınız. Ebe özellikleri sayesinde yerinizi kolayca bulabilir.

İşte oynayabileceğiniz en iyi Roblox oyunları bunlardı. Platformda keyfini çıkarabileceğiniz binlerce kullanıcı tarafından oluşturulan oyun var, bu yüzden mümkün olduğunca çok şey denediğinizden emin olun.