En İyi Su Altı Oyunları

En İyi Su Altı Oyunları

En İyi Sualtı Oyunları Burada!

Platform oyunlarındaki su altındaki seviyeler ve açık dünya oyunlarındaki dalış bölümleri genellikle kusursuz değiller. Yüzme kontrolleri genellikle oyuncuları korkutur; çünkü onları çevreleyen her şeyle aynı bakıma ya da inceliklere sahip değildirler. Islanacaksak adam gibi ıslanalım, bunun için de oyunların kendilerini su altı dünyasını tamamen yansıtmaya adamaları gerekir. İşte bu listedeki oyunlar bunu yapmış!

Bu oyunlar kesinlikle deniz altında silahla oynamak veya ajan balıkları yönetmekle ilgili değil. En iyi su altı oyunları, deniz canlılarının yaşam döngülerinden, su içinde ilerlemenin nasıl hissettirdiğine, okyanusun tüm tehlikelerinin arasında duran mucizelerine kadar size yansıtacaktır.

En İyi Sualtı Oyunları Burada!

1. Flow

Flow tam anlamıyla kendine has bir oyundur. Oyunda küçük plankton benzeri yaratıkları yiyen mikroskobik solucanımsı bir canlı olarak oynuyorsunuz. Mavi olanlarını yerseniz daha açık sularda seyahat edersiniz, kırmızı olanları yerseniz daha derinliklere koyu maviliklere yolculuk edersiniz. Geçiş yaparken bir üstteki yaratıkları görebiliyorsunuz. Boyunuzdan üç kat büyük bir yaratık her an turuncu olup bulanıklığını yitirebilir ve sizin için tehdit arz edebilir. Flow interaktif bir ekran koruyucudan dönüşerek hayat döngüsünü anlatan bir oyun olmuştur.

1. Flow

2. Insaniquarium

Akvaryuma yem attığınızda balıklarınız onu ya yeyip büyüyecek ya da alaşağı olacak, ki bunu istemezsiniz. Basit bir dille Insaniquarim balık sahibi olduğunuz ve onlara baktığınız bir oyundur. Balıklar oyunda açlıktan ölmemek için her şeyi yapacaktır. Akvaryumda, balıklarınızın düşürdüğü paraları toplamaya yardım eden bir salyangoz ve tankınızın içindeışınlanabilen uzaylı istilacılarla savaşmanıza yardımcı olan bir kılıç balığı bulacaksınız. Eğer uzaylıları engelleyemezseniz balıklarınızı yerler. Insaniquarium, akvaryum sahibi olmanın sıkıcılığını video oyununa döküyor ve eğlenceli hale getiriyor.

 2. Insaniquarium

3. Silent Hunter 3

Denizaltı(taşıt) simülatörlerinin indiği gibi Silent Hunter 3, özellikle de modları ile gerçekten derinlere ulaşıyor. Oyunda görevlerin süresi yok. Yani görevler bir günden fazla sürebiliyor. Bu yüzden oynayanların uyku düzenlerini değiştirmesi gerekebilir. 2005 dönemi görünümlerini sergilemek ve şimdiye kadarki simülasyonarın en hasını oynamak için grafik modları kullanabilirsiniz.

3. Silent Hunter 3

4. Sub Commander

Oyunda nükleer santralinizde yangın çıkacak ve baharın güzelliği aniden radyoaktif atıklarla dolacak. Herhangi bir devriye veya çarpışmaya kadar, görevin üstesinden gelmeli, mürettebatı donatmalı ve onları acil onarımlara atamalısınız. Onların boğulmamalarını sağlamalısınız çünkü sonraki kaçınılmaz acil durumlar için onlara ihtiyacınız olacak. Belki hepsi bir gün Montana’yı görebilirler.

4. Sub Commander

5. Song of the Deep

Song of the Deep’de okyanus, yengeçlerin kabuklarında dükkanlarının olduğu, bir bebek su canavarının sizinle arkadaş olmak istediği ve ev yapımı bir sarı denizaltı kullandığınız bir çocuk kitabıdır. Fakat sadece çocuklar için değildir. Ayrıca Aquaria akıntısında bir 2D metroidvania-sualtı pasajları, taşlar veya tombul bir puffura tarafından engellenen sualtı geçitleri de var ve her engelin üstesinden gelmek için yükseltmeler var. Bu sular peri masallarından gelmektedir. Çocuklar ve ebeveynleri tarafından zevkle oynanabilir.

5. Song of the Deep

6. Subnautica

Subnautica, vahşi bir uzaylı okyanusunu evcil hale getirmek ve onu nasıl yararlı hale getirebileceğinizle ilgilidir. Bir çift yüzgeç yapmak için sentetik kauçuğa ihtiyacınız olacak. Bu kauçukları da asma ağacından elde edebilirsiniz. Daha sonra Subnautica temel şeylerin ötesine geçecek ve kendi bilgisayarlarınızdan gerçek bir habitatı oluşturmaya başlayacaksınız. Sudaki canlıları evcilleştirdikten sonra aynı anda çiftlik evi ve bir akvaryum olan bir ev yapın.

6. Subnautica

7. Abzu

Abzu’da yüreğiniz ağzınıza gelip gelip geri inecek. Bu belkide bir orkla yarıştığınızda belki de çok yakından her şeyi yiyen bir balina geçtiğinde olacak. Gösterişli dalıcınızın asla nefes alması gerekmez ve ilginç balıkları ya da ırkları bir akımla birlikte sürmek, döndürmek ve takip etmekte serbestsiniz. Her denizaltı alanı bir sonraki alanı açmak için basit bir bulmaca ve sözsüz bir hikaye gibi sırlarla doldurulmuş durumda. En önemlisi de, mercan kayalığı olsun derin hendek olsun, her alan, yüzmek için bolca canlı bulunduruyor.

7. Abzu

8. The Aquatic Adventure of the Last Human

The Aquatic Adventure of the Last Human’in başlarında okyanusun altında küçük bir denizaltı aracını donmuş insan ötesi bir tarihte komuta ediyorsunuz. Dev deniz solucanının ağzından girip malum yerinden çıkarak içini temizlemesiniz. Hayatta kalan en son kişi olarak, tek amacın basitçe yaşamaktır, bu da çevrenizdeki devasa, mutasyona uğramış deniz canlılarıyla çokta kolay bir iş değil. Siz keşfederken, siz hariç herkesi öldüren tufanlı hava olaylarına yol açan şeylerin öyküsünü keşfedeceksiniz ve onları yenmek için masum deniz yaşamını öldürmek için daha verimli olmak için gemi yükseltmeleri bulacaksınız, ne gaddarca. Çekici ve kasvetli bir soundtrack’a da sahip olan The Aquatic Adventure of the Last Human aksiyonlu keşif oyunlarında büyük bir dönüm noktası niteliğinde.

8. The Aquatic Adventure of the Last Human