En İyi The Witcher 3: Wild Hunt Modları

En İyi The Witcher 3: Wild Hunt Modları

The Witcher 3: Wild Hunt, CD Projekt RED tarafından geliştirilen bir Polonya oyunudur. The Witcher 3’teki modlar Bethesda tarafından oluşturulan oyunlar kadar popüler olmasa da, hala oyuna birçok yararlı mod bulabilirsiniz. Oyun PC, PlayStation 4 ve Xbox One’da oynanabilir. Maalesef modlar sadece PC’de kullanılabilir.

Bu mod kılavuzunda The Witcher 3: Wild Hunt modlarının kurulum süreci açıklanmaktadır. Modları doğru şekilde yüklemenize yardımcı olacak ipuçlarını ve gerekli adımları içeren bir rehber hazırladık. Ayrıca, kurulumu kolaylaştıracak, çökme riskini azaltacak ve farklı modlar arasındaki çakışma sorununu ortadan kaldıracak yararlı araçların açıklamasını da ekledik. Açıklanan tüm adımlar, kaydetme dosyalarını ve hatta oyunun kendisini bozma riskini ortadan kaldıracak. 

Witcher 3’te modlar nasıl kurulur?

The Witcher 3 için modları yüklemenin iki yolu vardır. Manuel olarak veya Nexus Mod Manager adlı bir araç kullanarak yapabilirsiniz. İlk yöntem daha hızlı olabilir ve herhangi bir ek yazılım yüklemenizi gerektirmez, ancak Nexus Mod Manager’ı kullanırken tüm modlar kategorilere göre ayrılır ve bu şekilde modları yönetmek daha kolaydır.

Mod yüklemek oyunun dosyalarına yapılacak müdahalelerin, kayıt dosyalarının veya hatta tüm oyunun bozulmasına neden olabileceğini unutmamak gerekir. Bu nedenle, kaydedilen dosyaların bir kopyasını almalısınız. Bu dosyalar BelgelerWitcher 3gamesaves klasöründe bulunur.

Manuel kurulum

  • Witcher 3: Wild Hunt’ı kurduğunuz klasörü bulun.
  • Burada, Mods adlı yeni bir klasör oluşturun.
  • İndirilen modların tüm dosyalarını yeni oluşturulan klasöre taşıyın.

Nexus Mod Manager

  • Nexus Mods web sitesine gidin. Ücretsiz bir hesap oluşturun ve Nexus Mod Manager aracını indirin.
  • Programı kurun ve başlatın.
  • Nexus Mod Manager desteklediği oyunları bulmak için disklerinizi tarar. Oyun dosyalarının yolları doğruysa, onaylayın.
  • Nexus Mods Witcher 3 web sayfasına gidin ve ilginizi çeken modları indirin. DOWNLOAD WITH MANAGER butonunu kullanabilirsiniz. Bu sayede Nexus Mod Yöneticisi otomatik olarak açılır ve seçilen modu indirir (programda da üye girişi yapmayın unutmayın).
  • Manuel olarak indir seçeneğini de seçebilirsiniz, ancak bu durumda, Nexus Mod Manager’da modun yerelleştirmesini manuel olarak belirtmeniz gerekecektir. Bunu yeşil artı simgesini kullanarak yapabilirsiniz.
  • Bundan sonra sadece Nexus Mod Manager’da modu bulmanız ve kurulumunu başlatmak için üzerine çift tıklamanız yeterlidir.
  • Yukarıda belirtilen tüm adımları tamamladıktan sonra, mod aktifleşecektir.

İşte The Witcher 3: Wild Hunt için en kullanışlı modlar:

The Witcher 3 HD Reworked Projects

The Witcher 3: Wild Hunt’ın kötü veya bitmemiş bir oyun olduğunu söyleyemeyiz. Oyun güzel ve bazı sahneler nefes kesici olsa da, bu CD Projekt RED tarafından geliştirilen oyunun daha da çarpıcı olamayacağı anlamına gelmez. The Witcher 3 HD Reworked Projects’in yaratıcısı bunu mümkün kılıyor.

Mod tasarımcısı oyuna çok sayıda yüksek kaliteli doku uygulamış ve uygun optimizasyonu sağlamış. Görsellerin iyileştirilmesi oyunun performansını da azaltmıyor. Modlar birçok nesneyi etkiliyor, ancak en büyük gelişmeler detaylarda görülüyor. Mesela Novigrad’ın tuğla duvarları, zeminler, çatılar, kasalar, köylerin etrafına döşenen çuvallar ve evlere yerleştirilen masalar gibi. The Witcher 3 HD Reworked Projects aynı zamanda kaya, ağaç ve yatak dokularını geliştirerek manzaraya detay katıyor. Bütün bu modlar mükemmel görünüyor ve oyunu keşfetmek orijinalinden daha da keyifli hale geliyor.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

The Witcher 3 HD Reworked Projects

Primal Needs

Primal Needs, oyunun derinliğini arttırmak için mükemmel bir mod. Bu mod oyuna susuzluk, açlık, yorgunluk mekaniği ve banyoyu kullanma gereğini ekliyor.

Yukarıda belirtilen tüm ihtiyaçların karşılanması gerekiyor. Aksi takdirde, Geralt açlık, tükenme veya üriner retansiyonun olumsuz sonuçlarıyla karşılaşacaktır. Örneğin böyle durumlarda yüzükoyun pozisyonda Witcher düşman darbelerini engelleyemez ve su eksikliği dayanıklılık yenilenmesi eksikliğine yol açabilir. Ayrıca, mod geliştiricisi biraz gerçekçilik uygulamak istemiş. Örneğin yemeğin türüne bağlı çeşitli etkiler var. Tatlı yemek, enerjinin aniden ama geçici olarak artmasına neden olur. Buna karşılık, büyük öğünlerin etkisi çok daha uzun süre devam eder.

Dahası, bu mod mesane ve bağırsakları boşaltmanın yanı sıra içme, yemek yeme ve yeni animasyonlar sunar. İlginçtir ki, son ikisi halka açık yerlerde kabul edilemez, bu yüzden bunu yaparsanız örn. bir şehirde, gardiyanlar size saldırabilir.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

Primal Needs

The Daily Monster Hunt Challenge

The Daily Monster Hunt Challenge oyuna bir tür günlük görev ekler. Bunlar CD Projekt RED tarafından tasarlananlarla eşleşebilecek maceralar olmasa The Witcher 3: Wild Hunt’un sunduğu tüm şeyleri zaten keşfetmiş olan oyuncular memnun edebilecek seviyedeler.

Bu mod, oyuna her gün Novigrad, Velen ve Skellige’deki ilan panolarında görünen ‘günlük görevler’ getiriyor. Bu görevler, bir oyuncunun rastgele bir canavar avına katılmasına izin verir. İşin içine Gaunter o’Dim girince, biraz kumar oluyor. Tahtadan gelen bildirimi okuduktan sonra, size döner, oyununu oynamaya ve ödüllendirmeye davet eder. Eğer seçilen canavar gün batımından önce öldürülürse, oyuncu kabul ettiği ödülün iki katını kazanır, ancak anlaşmayı yerine getiremezse, tek bir kuruş alamaz. Görev sırasında canavarın yaklaşık konumu haritada gösterilir.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

The Daily Monster Hunt Challenge

Random Encounters

The Witcher 3: Wild Hunt’daki kısıtlı dövüş sayısından şikayet edildiği için oyunun daha büyük bir meydan okumaya sahip olmak isteyenler var. Random Encounters modu buna olanak sağlıyor.

Bu mod, yol üzerinde karşılaşabileceğiniz daha fazla düşman ortaya çıkarır. Modun yaratıcısı, modu kendi tercihlerinize göre ayarlayabileceğiniz özel bir konfigürasyon menüsü tasarladı. Saldırıların sıklığını değiştirmek ve düşman türlerini seçmek mümkün. Hem uçan hem de kara canavarları, Wild Hunt ve haydutlar. Buna ek olarak, şehirlerdeki karşılaşmalar kapatılabilir, ganimet sınırlandırılabilir ve hassas canavar türleri (Blood and Wine DLC’sinde de mevcuttur) seçilebilir.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

Random Encounters

Gwent Plus Plus

The Witcher 3: Wild Hunt’da bulunan Gwent kart oyununda yeni bir şey arıyorsanız, Gwent Plus Plus modu sizin için mükemmel.

Bu mod birden fazla yeni kart ekler (yani kuşatma motorları, bir Doppler ve bir Nekker savaşçısı gibi), ama en önemlisi, mevcut kartları değiştirir ve yeni yetenekler ekler. Örneğin – Villentretenmerth öldürüldükten sonra savaş alanına Borkh Üç Jackdaws olarak geri dönüyor. Tüm kart oyunu daha dengeli hale geldi ve tüm desteler güçleri açısından karşılaştırılabilir. Orijinal oyunda, desteler birbirinden önemli ölçüde farklıydı.

Bu modun yaratıcısı, modu yükledikten sonra yeni bir oyun başlatmayı öneriyor, ancak aynı zamanda iki başka çözüm daha öneriyor. Crow’s Perch’te Yoana’dan yeni kartlar satın almak veya oyunun konsoluna updategpp komutunu yazmak.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

Gwent Plus Plus

Skilled Humans

The Witcher 3: Wild Hunt’da soğuk çelik kullanan düşmanlar, en keskin kılıçları kullanmasalar da, sofistike savaş yetenekleriyle de şaşırmıyorlar. Neyse ki, Skilled Humans modu insansı düşmanların savaş algoritmalarını geliştirir.

Artık düşmanlarımız çok daha iyi savaşıyorlar ve sizi daha sık engelliyorlar. Geralt’ın saldırılarına karşı çıkıyorlar ve hatta bazı numaralarını bile öğreniyorlar. Sadece Witcher için ayrılmış darbelerden ve saldırılardan kaçınırlar. Ayrıca, savaş alanında daha hızlı hareket edebiliyorlar ve çok daha agresifler.

Bütün bunlar, zorluk seviyesini artıran ve daha karmaşık kavgalarla sonuçlanan bir karışım sağlar. Bu da oyuncuların elindeki karşılaşmalar için taktiklerini daha iyi hazırlamalarına neden olur. Artık alınan her zafer çok daha tatmin edici.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

Skilled Humans

All Quest Objectives on Map

Yalnızca bir görevi etkinleştirme seçeneği, CD Projekt RED’in orijinal oyuna koyduğu garip bir özellikti. Neyse ki, mod geliştiricileri Geralt’in oyunlarda sunulan maceralarını eksik bırakmadı.

All Quest Objectives on Map, aktif tüm görevlerin hedeflerini haritaya yerleştirir. Yukarıda belirtilen hedefler, görev için gereken karakter seviyesi hakkında uygun renklerle bilgi verir. İmlecin bulunduğu bir hedefin üzerine geldiğinde, önemli bilgiler ortaya çıkar.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

All Quest Objectives on Map

Extra Animations

Hayranlar için mükemmel bir başka mod. Extra Animations modu Geralt’ın gerçekte birçok aktivite yapmasına neden olur (oyunun orijinal versiyonunda olduğu gibi büyülü ve görünmez bir şekilde değil).

Artık iksir içmek, yemek yemek, bitki toplamak, bıçakları yağlamak, kılıçları ve zırhı tamir etmek ve geliştirmek, ayrıca kapları açmak için uygun bir animasyon mevcut. Üstelik Geralt artık oturabilir. Yeme ve içme animasyonları sadece hızlı erişim yuvalarındaki öğeleri dikkate alır.

Tabii ki, tüm bu yenilikler oyunu daha gerçekçi hale getiriyor ve genel atmosfere katkıda bulunuyor, ancak daha uzun süre etkinleştirilen bu modla oynamak çok pratik değil. Her etkinlik, Geralt üzerinde birkaç saniye boyunca kontrolümüzü kaybetmemizi sağlıyor. Bazı durumlarda bu, istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

Extra Animations

Witcher Book Collection

The Witcher 3’ün son sürümü planlanan kitapların çoğunu içermiyor. Mevcut tüm kitapları zaten okuduysanız ve hala sizin için yeterli değilse, Witcher Kitap Koleksiyonu modunun sundukları sizi heyecanlandıracak.

Bu mod, geliştiricilerin oyuna uygulamayı başaramadıkları 70’in üzerinde kitap ve belgeyi geri getiriyor. Modun tasarımcısı bu kitapları oyun dünyasına mantıklı bir şekilde yerleştirdi. Kitapların çoğu uygun yerlerde bulunur veya belirli satıcılarda bulunur. Ayrıca, oyuncunun belirli görevleri tamamladığı için ödül olarak aldığı kitaplar da vardır.

Dahası, bu mod ayrıca The Witcher serisinde önceki oyunlarında bilinen kitapları da oyuna yerleştirir. Bu kitaplar Novigrad şehir meydanında bulunan satıcıdan satın alınabilir. Tüm kitaplar sadece İngilizce olarak mevcuttur.

Bu modun geliştiricisi bir yenilik daha ekledi. Yüzlerce öğenin kısa açıklamalarını, özellikle görevlerle ilgili nesnelerin yanı sıra kitaplar ve simya malzemelerini de oyuna kazandırdı.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

Witcher Book Collection

Devil’s Pit Mod

The Witcher 3 için üretilen bu fan yapımı mod, oyuna tamamen yeni bir konum kazandırıyor. Bu yüzden en iyi mod listemize eklenmesi gerektiği oldukça açık. Devil’s Pit modu, haydutların işgal ettiği Devil’s Pit’i genişletir. Orijinal oyunda erişilemeyen bir mağara olduğunu biliyoruz (sadece hile kodlarını kullanarak girebilirsiniz), ancak bu mod mağaraya giden yolu açar ve mağarayı yeni NPC’lerle doldurur.

Mağaranın görünümü fazla etkileyici olmasa da mağaranın içinde birçok yeni silah bulabilirsiniz. Yeni bomba türleri, Raven’ın zırhı (serinin ilk kısmından hatırlayabilirsiniz), yeni kılıçlar ve hatta yeni fırlatma bıçakları. Buna karşılık, Witcher’in sakalına bakmaktan hoşlanan oyuncular yeni bir taşınabilir sakal tıraş takımı bulacaklar. Bu mod pişirme becerilerinizi test etmenizi de sağlar. Tencere ve tavalarını kullanarak oyuncular Geralt’a bir omlet hazırlamanın yanı sıra et veya bir somun ekmek pişirebilir.

Hepsi bu değil. Mağarada, bir tüccar (yukarıda bahsedilen eşyaları sunar) ve canavar katili ile seyahat etmeye hazırlanan bir arkadaş da dahil olmak üzere tamamen yeni karakterler sizi bekliyor. Ayrıca kendinizle savaşma şansını da bu mağarada elde ediyorsunuz. Geralt’ın ikizine karşı bir düello kazanırsanız, yeni bir çelik kılıçla ödüllendirileceksiniz.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

Devil's Pit Mod

Sezon Burz Witcher’s Gear

The Witcher 3 Wild Hunt’a yeni silahlar ekleyen sadece birkaç mod var, bu yüzden yeni bir Witcher ekipmanı arıyorsanız, Sezon Burz Witcher’s Gear adlı modu kaçırmamalısınız.

Modun geliştiricisi, Witcher’in evreninin yazarı Andrzej Sapkowski’nin ek kitabı Season of Storms kitabından ilham alarak modu yaptı. Bu modun yaratıcısı, kitapta yer alan açıklamalara dayanarak oyuna birkaç yeni öğe uyguladı. Mod sayesinde Geralt yeni bir yelek, pantolon ve ayakkabı giyebilir ve düşmanlarına iki yeni kılıç veya tatar yayı ile saldırabilir. Ayrıca, Roach yeni eyerinden memnun olmalı. Tüm ürünler Bram’un White Orchard’daki mağazasından satın alınabilir.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

Sezon Burz Witcher's Gear

Henry Cavill and Anya Chalotra

Netflix’in The Witcher serisi dünya çapında yankılanıyor ve son derece popüler hale geliyor. Bu serinin The Witcher 3 Wild Hunt’ın popülaritesi üzerinde büyük bir etkisi oldu. Oyuncu sayısı önemli ölçüde arttı ve serinin temalarına ve özelliklerine göre modlar internette yayılmaya başladı.

Bunun en başarılı örneklerden biri, Geralt ve Yennefer’in görünümünü değiştiren Henry Cavill ve Anya Chalotra modudur. Artık orijinal karakterlerimizi dizideki ünlü aktörlerin oynadığı karakterlere benziyorlar. Geralt birkaç iksir içtikten sonra mod aktifleşir.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

Henry Cavill and Anya Chalotra

FCR3 – Immersion and Gameplay Tweaks

The Witcher 3 Wild Hunt’ın karmaşıklığının belirli bir dezavantajı var. Ayrıca oyunun birçok aksaklığı ve küçük hataları var. Oyun sizi saatlerce başında tutsa da, bir noktada oyunun eksik olduğunu hissedebilirsiniz. Oyun hakkında böyle bir izleniminiz varsa, FCR3 – Immersion ve Gameplay Tweaks kullanışlı olabilir.

Başlangıçta, resmi oyun geliştiricilerinden biri, CD Projekt RED’de kıdemli bir oyun tasarımcısı olarak çalışan Andrzej Kwiatkowski tarafından modun oluşturulduğunu belirtmek gerekir. Uygulanan tüm değişikliklerin bir listesini yapmak imkansız. Geliştirici, oyunun dengesini ve derinlik seviyesini artırdı. Örneğin, Quen işareti biraz zayıfladı (ancak bu Geralt’ı ölümsüz yapmaz). Diğer taraftan, tatar yayının verdiği hasar karakter geliştikçe artar. Bahsedilen derinliğe bir göz atalım. Artık Geralt, karanlıkta görme yeteneğini geliştirmek için Cat’in iksirini kullanmak zorunda değil. Sonuç olarak, iksirin kendisi de değiştirildi ve şimdi kritik saldırı için ek bir şans sunuyor.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

FCR3 - Immersion and Gameplay Tweaks

Lore-Friendly Witchers

Geralt’in kitaplarda tasvir edilen maceralarının hayranları, The Witcher 3 Wild Hunt’ın cadılarla ilgili bazı içeriklerden yoksun olduğunu görebilirler. Tabii ki, sorun oyunda kullanılan görsellerin veya mekaniklerin genel kalitesiyle ilgili değil. Bazılarına göre, CD Projekt RED tarafından yaratılan canavar avcıları çok iyi görünüyor.

Cadıların görünümünü değiştiren iki mod seti olan Lore-Witchers yardımınıza geliyor. Şimdi daha çok bir kedinin gözleri gibi görünen ve karanlıkta parlayan gözlerle başlayalım (Bu, oyunda tanıştığımız tüm cadılara uygulanır). Ana karakter ayrıca düzgün bir yüz gerginliği alıyor. Geralt’ın ten rengi daha soluklaşıyor, kaşlarının ve çenesinin rengi saçlarının rengine benziyor.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

Modun diğer parçası için tıklayın

Lore-Friendly Witchers

BLOOD

The Witcher 3 Wild Hunt için en iyi modların listesi, savaş izlenimlerinizi geliştirebilecek bir mod içermelidir. Bir büyücü olarak canavarları veya insancılları (ayrıca insanları) öldürmek için çok zaman harcamanız gerektiğini inkar etmiyoruz. Bu yüzden oyunun bu yönüne dikkat etmeye değer.

BLOOD modu, savaş görsellerinizi geliştirmede çok kullanışlı olacaktır. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu mod oyun içi kan splatter sistemini etkiler. Geliştirici, yüksek çözünürlüklü kan dokuları uygulamış ve kan sıçraması sistemini de değiştirdi. Böylece kan biraz daha gerçekçi duruyor.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

BLOOD

Geralt Cloak

The Witcher 3 Wild Hunt’ın Geralt’ı bir kapüşon ve pelerinle tasvir eden ilk fragmanlarından birini hatırlıyor musunuz? Giyim unsurları ana karakterin gizemini büyük ölçüde etkiler, ancak ne yazık ki bu orijinal oyunda mevcut değildi. Neyse ki, Geralt Cloak adlı mod bu boşluğu dolduruyor ve bahsi geçen koüşon ve pelerini ekliyor.

Velen’de yağmurdan veya Skellige’de kardan rahatsız mısınız? Artık kapüşon ve pelerin takmanın zamanı geldi. Dahası, eşyaların giyilmesi ve çıkarılması eylemleri yeni animasyonlarla zenginleştirildi. Modu kurduktan hemen sonra yeniliklere erişebileceğinizi de eklemekte fayda var. Kapüşon ve pelerin envanterde görünmez. Öğeleri takmak veya çıkarmak için klavyedeki 8 ve 9 düğmelerini kullanın.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

Geralt Cloak

Super Turbo Lighting Mod

The Witcher 3 Wild Hunt için mevcut en iyi modlar arasında grafikleri geliştiren bir mod olmalı. Super Turbo Lighting Mod yeni doku veya 3D model eklemeyip, sadece oyundaki aydınlatma sistemini geliştirir. Tüm oyunun görsel kalitesi üzerinde bu modun büyük bir etkisi var.

Özenle seçilmiş aydınlatma ve özel efektler sayesinde The Witcher 3 daha güzel hale geliyor. Modun geliştiricisi, oyunun düşürülmeden önceki grafik seviyesinden, yani daha iyi performans ve kararlılık elde etmek için CD Projekt RED tarafından kasten düşürülen grafik kısıtlamalarından ilham aldı. Etki birebir aynı olmasa da modun tasarımcısı başarıyla görevini yerine getirmiş.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

Super Turbo Lighting Mod

Fast Travel from Anywhere

Bazıları bu tür modları gereksiz kolaylaştırma veya hatta hile olarak düşünebilir, ancak birçok oyuncu Fast Travel from Anywhere modunu yükledikten sonra rahat bir nefes alır.

Bu mod, bir oyuncunun haritadaki herhangi bir yerden, hatta vahşi doğada bile keşfedilen tabelalara ışınlanmasına izin verir. Fast Travel from Anywhere, hızlı seyahat noktalarına tekrar tekrar seyahat etmeyi durdurur. Bu, oyunu ilk kez oynayanlar için değil, ancak mevcut tüm görevleri tamamlamak için uygun bir mod. İyi tasarlanmış bu dünya zaten oyuncular tarafından biliniyor, bu yüzden bazı yerleri atlamak yanlış olmasa gerek. Haritanın herhangi bir yerinden hızlı bir şekilde seyahat etmek oyun dinamiğini önemli ölçüde artırır.

Mod’u İndirmek İçin Tıklayın

Fast Travel from Anywhere