En İyi Torrent (indirme) Siteleri

En İyi Torrent (indirme) Siteleri

Torrent Siteleri

Torrent Siteleri

Torrent, verileri ve elektronik dosyaları Internet üzerinden dağıtmak için kullanılan eşler arası (eşten eşe “P2P”) dosya paylaşımı için bir iletişim protokolüdür. Torrent, TV şovları veya video klipler içeren dijital video dosyaları veya şarkı içeren dijital ses dosyaları gibi büyük dosyaları aktarmak için kullanılan en yaygın protokollerden biridir. Torrent dosyalarını kullanabilmeniz torrent programlarına ihtiyaç vardır. En çok bilinenler; μTorrent, Xunlei, Transmission, qBittorrent, Vuze, Deluge, BitComet ve Tixati’dir.

İnternet ortamında; film, mp3, oyun, program ve daha fazlasını arıyorsak bir çok kişinin ilk bakacağı yerlerdir torrent siteleri. Her ne kadar bazıları kapatılsa da kullanımı gün geçtikçe hızla artmaktadır. Böyle olunca da bir çok torrent sitesi mevcuttur. Aralarından en popüler ve iyi olanları seçmeye çalıştık.

En iyi torrent siteleri listemiz.

1. Zamunda

1. Zamunda

Zamunda.net, bir Bulgar torrent tracker’idir. 27 Şubat 2007 itibariyle, site 500.000’in üzerinde kayıtlı kullanıcısına sahiptir. Zamunda.net, en çok ziyaret edilen Bulgar siteleri arasındadır ve Bulgaristan’ın en çok ziyaret edilen 5 sitesinden biridir. En popüler torrent sitelerinden biridir.

2. The Pirate Bay

2. The Pirate Bay

Thepiratebay.org, Dünya’nın en çok ziyaret edilen torrent sitesidir. The Pirate Bay, “Korsan Koyu” anlamına gelir. Pirate Bay, ziyaretçilerin BitTorrent protokolü kullanıcıları arasında eşler arası dosya paylaşımını kolaylaştıran mıknatıs bağlantılarını ve torrent dosyalarını aramasına, indirmesine ve katkıda bulunmasına olanak tanır. Bir çok kez kapatılmasına rağmen halen en popüler torrent sitesidir.

3. RARBG

3. RARBG

RARBG, BitTorrent protokolünü kullanarak eşler arası dosya paylaşımını kolaylaştırmak için torrent dosyaları ve manyetik bağlantılar sağlayan, 2008 yılında kurulmuş bir web sitesidir. Her sene mutlaka en popüler torrent siteleri arasındaki yerini almıştır ve bu böyle devam edecek gibi.

4. 1337X

4. 1337X

1337x, BitTorrent protokolü aracılığıyla eşler arası dosya paylaşımı için kullanılan torrent dosyalarının ve mıknatıs bağlantılarının bir dizinini sağlayan bir web sitesidir. TorrentFreak haber bloguna göre, 1337x, Haziran 2016 itibarıyla Dünya’da altıncı en popüler torrent sitesidir. Özellikle Avrupa’da oldukça popülerdir.

5. Turktorrent

5. Turktorrent

Türkiye’nin en popüler torrent sitelerindendir. Turktorrent sitesinde sürekli yeni ve güncel içerikler üretilse de zaman zaman ratio limiti olduğundan can sıkıcı olabiliyor. Ama Türkçe içerik istiyorsanız aradığınız torrent sitelerindendir.

6. ArenaBG

6. ArenaBG

Texas, Frisco’da bulunan Bulgar BitTorrent sitesidir. ArenaBG, torrent sitesi de kapatılmalarla bir çok kez uğraşmıştır. O yüzden site Bulgaristan dışına taşınmıştır. Ama hala en popüler torrent sitelerindendir.

7. Bitturk

7. Bitturk

Bitturk, Türk torrent sitesidir. Bazı dönemler kapatılsa da yoluna devam etmiştir ve şuan Türkiye’deki en popüler torrent sitelerinden biridir. Bulması zor olan Türkçe içerikler arıyorsanız Bitturk işinizi görür.