En İyi Ücretsiz Fotoğraf Editörü 2019

En İyi Ücretsiz Fotoğraf Editörü 2019

En İyi Ücretsiz Fotoğraf Düzenleme Programları

En İyi Ücretsiz Fotoğraf Düzenleme Programları

Fotoğraflarınızın en iyi şekilde görünmesini sağlamak için ücretsiz düzenleme yazılımlarına bir göz atın.

En iyi ücretsiz fotoğraf editörleri fotoğraflarınızı ‘OK’ den ‘amazing’ e dönüştürebilir, ancak bunun için hangisinin sizin için en iyisi olduğunu bilmek zor olabilir. Bu yüzden sizlere herhangi bir beceri ve tecrübe seviyesi için en iyisini seçmeye çalıştık.

Photoshop’a parasını harcayan özellikler içeren güçlü yazılımdan, resimlerinize birkaç tıklama ile tamamen yeni bir görünüm veren basit araçlara, herkes için bir şeyler var.

Birçok ücretsiz fotoğraf editörü, bir abonelik için ödeme yapmazsanız ya da dışa aktarılan resimlere filigran koymazsanız, yalnızca çok sınırlı sayıda araç sunar, ancak buradaki araçların hiçbirinde bu tür kısıtlamalar yoktur. İşte 2019 için en iyi ücretsiz fotoğraf editörleri listesi.

1. GIMP

1. GIMP

GIMP (GNU Image Manipulation Program) etrafındaki en iyi ücretsiz fotoğraf editörüdür. Birinci sınıf yazılımda bulabileceğiniz türden görüntü geliştirme araçlarıyla doludur ve her gün daha fazlası eklenmektedir.

Photoshop veya başka bir premium fotoğraf düzenleme yazılımı kullandıysanız, özellikle tüm araç çubuklarını ve tuvallerini Adobe tarzı bir düzende düzenleyen tek pencere modunu seçtiyseniz, GIMP’nin arayüzü hemen size tanıdık gelecektir.

Fotoğraf düzenleme araç seti nefes kesici ve katmanlara, maskelere, eğrilere ve seviyelere sahip. Akıllı seçim araçlarıyla mükemmel klonlama damgası ve iyileştirme araçlarıyla kusurları kolayca ortadan kaldırabilir, özel fırçalar oluşturabilir, perspektif değişiklikleri uygulayabilir ve izole alanlarda değişiklikler yapabilirsiniz.

GIMP, açık kaynaklı ücretsiz bir fotoğraf editörüdür. Kullanıcı ve geliştiriciler topluluğu, yardımcı programını daha da genişletmek için büyük bir eklenti koleksiyonu oluşturmuştur. Bunların çoğu önceden yüklenmiş olarak gelir ve resmi sözlükten daha fazla şey indirebilirsiniz. Bu yeterli değilse, Photoshop eklentilerini bile yükleyebilirsiniz.

GIMP İndir

2. Paint.NET

2. Paint.NET

Paint.NET‘in sadeliği ana satış noktalarından biridir; GIMP’nin saf gücünü haklı çıkarmayan önemsiz işler için ideal olan hızlı ve kullanımı kolay bir fotoğraf editörüdür.

Yine de ismin sizi aldatmasına izin vermeyin. Bu, yalnızca Microsoft’un ultra temel Paint’inin ucuz bir kopyası değil, orijinal olarak değiştirilmiş olsa bile. Uygun bir fotoğraf editörüdür.

Paint.NET’in arayüzü size kendi adaşını hatırlatacak, ancak yıllar geçtikçe; katmanlar, geri alma geçmişi, tonlarca filtre, sayısız topluluk tarafından oluşturulan eklenti ve görüntüleri yeniden birleştirmek için kullanışlı olan mükemmel bir 3D döndürme / yakınlaştırma işlevi gibi gelişmiş düzenleme araçları eklediler.

Hayal edebileceğiniz her özelliğe sahip olmayabilir, ancak makineniz biraz güçlüyse, daha iyi bir ücretsiz fotoğraf editörü düşünemeyiz.

Paint.NET İndir

3. Photo Pos Pro

3. Photo Pos Pro

Bu ücretsiz fotoğraf editörünün arayüzü GIMP’nin menü ve araç çubukları dizisinden daha akıllı ve daha erişilebilir, her şey mantıklı ve tutarlı bir şekilde düzenlenmiş. Hala korkutucu geliyorsa, Fotor’un filtre tabanlı yaklaşımına benzeyen isteğe bağlı bir ‘acemi’ düzeni de var. Seçim sizin.

‘Uzman’ düzen, gelişmiş düzenleme için hem katmanları hem de katman maskelerini ve ayrıca eğrileri ve düzeyleri el ile ayarlamak için araçlar sunar. Tek tıklatma filtrelerine ana menüden erişmeye devam edebilirsiniz, ancak odak daha iyi düzenleme üzerindedir.

Photo Pos Pro ayrıca istenmeyen lekeleri silmek için bir klon fırçası içerir ve toplu bir düzenleme ve komut dosyaları için tüm fotoğraf klasörünü iyileştirirken zamandan tasarruf etmenize yardımcı olacak ekstra destek sağlar.

Photo Pos Pro’nun ücretsiz sürümü yalnızca bir dezavantaja sahiptir: dosyalar yalnızca profesyonel olarak yazdırılmasını planlıyorsanız çok küçük olabilecek 1024 x 2014 piksel çözünürlükte kaydedilebilir.

Photo Pos Pro İndir

4. PhotoScape

4. PhotoScape

PhotoScape oldukça basit bir ücretsiz fotoğraf editörü gibi görünebilir, ancak ana menüsüne bir bakın ve çok çeşitli özellikler bulacaksınız: ham dönüştürme, fotoğraf bölme ve birleştirme, hareketli GIF oluşturma ve hatta biraz garip (ama yararlı) çizgili, grafik veya notalar kağıdını yazdırabileceğiniz işlev.

Tabii ki eğlence, fotoğraf düzenlemesinde. PhotoScape’in arayüzü, tek yapılandırmalarda sayfalara ayrılmış araçlarla bu listede incelenen tüm uygulamaların en ezoteriklerinden biridir. Photoshop’u kesinlikle denemeye çalışmıyor ve daha az özellik içeriyor.

PhotoScape’in filtreleri oldukça ileri düzeydedir, bu yüzden fotoğraflara hızlıca seviye atlamanız, netleştirmeniz veya hafif filtrelemeniz gerekirse iyi bir seçimdir.

PhotoScape İndir

5. Canva

5. Canva

Canva, web tarayıcınızda çalışan bir fotoğraf editörüdür ve favori fotoğraflarınızı kartlara, posterlere, davetlere ve sosyal medya yayınlarına dönüştürmek için idealdir. Gösterişli bir çevrimiçi varlığını korumakla ilgileniyorsanız, bu sizin için mükemmel bir araçtır.

Canva, ücretsiz ve ücretli iki kademeye sahiptir, ancak ücretsiz seviye ev kullanıcıları için mükemmeldir. Sadece e-posta adresinize kaydolun; fotoğraflarınız ve tasarımlarınız için 1GB ücretsiz bulut depolama alanı, 8000 şablon kullanmak ve düzenlemek ve çalışmalarınızı düzenli tutmak için iki klasör elde edin.

Burada klon fırçaları ve akıllı seçiciler gibi gelişmiş araçlar bulamazsınız, ancak renk tonları uygulamak, skeç efektleri, keskinleştirme, parlaklığı ayarlama, doygunluk, kontrast ve daha pek çok şey için kullanışlı kaydırıcı seti vardır. Metin düzenleme araçları sezgiseldir ve tasarımlarınızı tamamlamak için çok çeşitli arka planlar ve diğer grafikler bulunur.

Canva İndir

6. Fotor

6. Fotor

Fotor, tam bir manuel düzenleme aracından çok bir fotoğraf geliştiricidir. Belirli bir rötuş alanı varsa, klon fırçası veya iyileştirme aracı ile yapmanız gerekir. Ancak, ihtiyaçlarınız basitse, gerçekten parlatan üst düzey filtreler yığını mevcuttur.

Örneğin Fotor’un akıllı menü sisteminden kolayca erişilebilen, kusursuz bir eğim kaydırma aracı ve bir dizi vintage ve canlı renk ayarlaması vardır. Kendi eğrilerinizi ve seviyelerinizi de elle değiştirebilirsiniz, ancak ileri teknoloji araçların karmaşıklığı olmadan.

Fotor’un en parlak işlevi ve pek çok ücretsiz fotoğraf editöründe sıkça bulunmayan işlev, toplu işlem aracıdır. Tehlikeli bir kameranın veya titreyen elin sonuçlarını örtmeniz gerekiyorsa mükemmel, tek seferde hepsini filtreleyin.

Fotor İndir

7. Pixlr Editor

7. Pixlr Editor

Tarayıcı tabanlı ücretsiz fotoğraf düzenleme araçlarının çoğu, size bir dizi filtre ve başka pek çok şey veren basit Instagram tarzı işlerdir. Pixlr Editor farklıdır. Güvenilir bir internet bağlantınız varsa ve eklentilerin olmamasına aldırmazsanız, bu ücretsiz web uygulaması neredeyse en iyi ücretsiz masaüstü fotoğraf editörleri kadar güçlüdür.

Bir fotoğraf yükleyin; katmanlara, maskelere, klon damgalarına, seçim araçlarına ve birinci sınıf bir görüntü düzenleyiciden bekleyeceğiniz diğer her şeye erişebileceksiniz. Ama toplu düzenleme yok, fakat birkaç resmi bir kerede açabilir ve ayrı ayrı düzenleyebilirsiniz.

Ne yazık ki, Pixlr Editor’ın bir dezavantajı var: Flash’ın çalışması gerekiyor. Bu şu anda çok fazla bir sorun değil, ama giderek daha fazla tarayıcı varsayılan olarak Flash’ı devre dışı bırakmaya başlıyor ve Adobe, çok geçmeden eklenti desteğini sonlandırmayı planlıyor ve bu da Pixlr Editor’ı eski hale getirecek.

Pixlr Editor İndir

8. Pixlr X

8. Pixlr X

Pixlr X, Pixlr Editor’ın halefidir. Mükemmel bir fotoğraf editörü (ve Flash yerine HTML5 kullanıyor, bu yüzden herhangi bir modern tarayıcıda çalıştırabilirsiniz), ancak ikisi çok farklıdır.

Pixlr X, kaygan ve iyi tasarlanmış, ancak Adobe Photoshop Express ile daha çok ortak noktaya sahip. Renklerde ve doygunlukta ince değişiklikler yapmanızı, görüntüleri netleştirmenizi ve bulanıklaştırmanızı, skeç efektleri uygulamanızı ve birden fazla görüntüyü birleştirmenizi sağlar. Ancak Pixlr Editor ile aynı devasa araç kutusuna sahip değildir. Boya fırçası veya kalem aracı yoktur, sıfırdan yeni bir görüntü oluşturamaz veya katmanları kullanamazsınız ve enstantanenizi sabitlemek için iyileştirici veya kırmızı göz araçları yoktur.

Fotoğraflarınız temelde sağlamsa, Pixlr X, kaydırıcılarını birkaç tıklatmayla harika görünmelerini sağlar, ancak yaratıcı veya doğru sorunları elde etmek istiyorsanız, Pixlr Editor üstün bir seçenek olmaya devam ediyor.

Pixlr X İndir

9. Adobe Photoshop Express Editor

9. Adobe Photoshop Express Editor

Adından da anlaşılacağı gibi, Adobe Photoshop Express Editor, şirketin dünya lideri fotoğraf düzenleme yazılımının kesilmiş, tarayıcı tabanlı bir sürümüdür. Belki şaşırtıcı bir şekilde, indirilebilir Photoshop Express uygulamasından daha kapsamlı bir araç kitine sahiptir, ancak yalnızca JPG formatındaki 16 MB’nin altındaki görüntüleri destekler.

Yine, bu Flash tabanlı bir araçtır. Ancak Adobe tüm platformlar için kullanışlı mobil uygulamalar sağlar, böylece bir akıllı telefon veya tablet kullanıyorsanız kaçırmazsınız.

Bu ücretsiz çevrimiçi fotoğraf editörü, Adobe’den bekleyeceğiniz tüm göstergelere sahiptir ve rakiplerinden bazıları kadar mükemmel araçlara sahip olmamasına rağmen, orada mükemmel olan her şey gösterişlidir.

Pop Color aracı, özellikle ilginçtir. Görüntünüzün belirli bir bölümünün renk tonunu hızla değiştirebilmenizi sağlar. Fill Light da ideal aydınlatma koşullarından daha az çekilen fotoğrafların telafi edilmesine yardımcı olan hoş bir ektir. Bunların üzerine, iyileştirici bir fırça, otomatik renk düzeltme ve beyaz dengesi ve pozlamanın elle ayarlanması mevcuttur. Hepsi çok kaygan ve kullanımı kolaydır.

Adobe Photoshop Express Editor kullanmak bir zevktir. Tek dezavantajı, yüklenen dosya boyutu ve türleri ile ilgili sınırlamalar ve katmanlar için destek eksikliğidir.

Adobe Photoshop Express Editor İndir

10. Pizap

10. Pizap

Ücretsiz çevrimiçi fotoğraf düzenleyici piZap, hem HTML5 hem de Flash sürümlerinde mevcuttur ve bu özellik herhangi bir cihaza uygundur. Sabit sürücünüz, Facebook, Google Photos, Google Drive, Google Search veya bir stok fotoğraf kataloğundan bir fotoğrafla çalışmayı seçebilirsiniz. Bu etkileyici bir seçimdir, ancak stok görüntülerin bazıları yalnızca premium abonelere açıktır ve doğrudan Google Görseller’den bir resim kullanıyorsanız, telif hakkı sorunlarına dikkat etmeniz gerekir.

piZap’in düzenleme arayüzü, hızlı ayarlamalar için kaydırıcıları yoğun şekilde kullanan karanlık ve modern bir tasarıma sahiptir. Dokunmatik ekranlı bir cihaz kullanıyorsanız, zor simgelerden ve açılır menülerden daha iyi çalışan bir sistemdir.

Fotor’da olduğu gibi, piZap, ücretli hesabı olan kullanıcılara daha birçok seçenek ile çok sayıda çıkartma sunar. Tüm seçenekler eğlenceli, çizgi film estetiğine sahiptir.

İşiniz bittiğinde, yarattıklarınızı en büyük sosyal medya ağlarının yanı sıra piZap’in kendi sunucuları, Dropbox ve Google Drive’da paylaşabilirsiniz. Alternatif olarak, sabit sürücünüze kaydedebilir, e-postayla gönderebilir veya bir embed kodu alabilirsiniz.

Pizap İndir