En İyi Ücretsiz PC Optimizasyon Programları

En İyi Ücretsiz PC Optimizasyon Programları

En İyi PC Optimizasyon Programları

En İyi PC Optimizasyon Programları

Windows PC‘niz biraz yavaş mı çalışıyor? Bu sizin hayal ettiğiniz gibi değil; zamanla sabit diskler, yavaşlamaya neden olan her türden şeyleri biriktirir. Bilgisayarınız işletim sisteminiz için sistem gereksinimlerini karşılamaya çalışıyorsa veya daha fazla RAM ya da SSD eklenmesi için iş yapıyorsa, PC optimizasyon yazılımı eskimeyi çözemez. Ama yavaşlama yazılımla ilgili ise, gerçekten yardımcı olabilir.

Bu PC optimizasyon programlarının Windows’un yerleşik sistem bakım araçlarını kullanarak yaptıklarının çoğunu yapabileceğinize dikkat etmek gerekir. Ama bu zaman alır; buradaki şeyler gerçekten kolaylık sağlayan şeylerdir. İşte en iyi ücretsiz PC optimizasyon programları listesi.

1. Iolo System Mechanic

1. Iolo System Mechanic

En iyi ücretsiz PC optimizasyon aracı ile daha hızlı, daha temiz bir bilgisayarın keyfini çıkarın.

Iolo System Mechanic gereksiz dosyaları ve istenmeyen uygulamaları kaldırır. Bloatware ve istenmeyen otomatik çalıştırma ayarlarını engeller, RAM’i temizler ve çeşitli günlükleri, tarayıcı geçmişlerini ve önbellekleri siler.

Bu ücretsiz kilit sistem kaynakları kadar, gizliliğinizi korumak için tarama etkinliğinizin izlerini de ortadan kaldırır.

PC optimizasyon araç seti gerçekten bir fark yaratıyor. System Mechanic‘i test edildiğinde, özellikle başlangıçta önemli bir hız artışı görülüyor. Ücretsiz sürüm mükemmel, ama System Mechanic ve System Mechanic Pro olmak üzere iki versiyon mevcuttur. Ücretli olanını da almaya değer.

System Mechanic İndir

2. IObit Advanced SystemCare

2. IObit Advanced SystemCare

Acemi kullanıcılar için ideal olan optimizasyona yönelik bir hands-off yaklaşımı.

IObit Advanced SystemCare iki biçimde sunulur: temel ev temizliğini kapsayan ücretsiz bir sürüm ve internet hızını artıran, gerçek zamanlı optimizasyon, gizlilik koruması, derin kayıt temizleme ve 7/24 teknik destek sağlayan bir Pro sürümü.

Hangi sürümü seçerseniz seçin, IObit Advanced SystemCare‘in arayüzü, iyi tasarlanmış, kullanımı kolaydır ve hatta en yeni PC kullanıcısı bile kullanmak için zorluk çekmez. Dikkat etmeniz gereken nokta ek programlar eklemenizi istemesidir. Ama özel bir kurulum seçerseniz bundan kolayca kaçınabilirsiniz.

Bu da ücretsiz PC optimizasyon yazılımının çoğu gibi, ihtiyacınız olmayan dosyaları ve klasörleri temizler, Windows kayıt defterini düzenler ve sabit diskinizdeki hataları düzeltir. Hepsini basit arayüzü aracılığıyla yapar.

Advanced SystemCare İndir

3. Piriform CCleaner

3. Piriform CCleaner

Gereksiz dosyaları ortadan kaldırın, kayıt defterini temizleyin ve programları yönetin.

Piriform CCleaner uzun zamandır varlığını sürdürüyor ve devam eden popülaritesinin bir sebebi de PC’nizin diğer birçok serbest sistem optimizasyon aracının yapamadığı parçaları temizlemesidir.

Gerçek zamanlı koruma ve temizleme planlaması ekleyen optimizasyon araç setinin ücretli bir sürümü de var. Ama CCleaner‘ın ücretsiz sürümü, geçici dosyaların kaldırılması, tarayıcı önbelleklerinden kurtulma, istenmeyen çerezlerin silinmesi gibi faydalı şeyleri ve benzerlerini kapsar.

PC’nizin yavaşladığını hissediyorsanız o zaman bu ilk denemek için uygun bir program olabilir. System Mechanic gibi uygulamaların tüm gelişmiş özelliklerine sahip değildir, ama yaptığı şeyler zaten PC’lerin yavaşlamasına neden olan şeylerdir.

CCleaner İndir

4. Ashampoo WinOptimizer 2018

4. Ashampoo WinOptimizer 2018

Hızlı, kapsamlı bir tarayıcı ve iyi tasarlanmış bakım araçları takımı.

Ashampoo WinOptimizer 2018‘in en büyük artı noktası esnekliğidir. Önemsiz dosyaları, bozuk kayıt girişlerini ve tarayıcı çerezlerini tek bir tıklamayla tarayabilir ve hepsini silebilirsiniz.

Alternatif olarak, taramanızın sonuçlarını tek tek gözden geçirmek için ‘Ayrıntılar’ düğmesini seçerek daha derine dalabilirsiniz. Bazı PC optimizasyon araçlarının aksine, Ashampoo WinOptimizer tam olarak ne olduğunu ve neden kaldırıldığını düşünmeniz gerektiğini açıklayan her bir sorunun tanımını verir. Daha sonra silmeniz veya saklamanız konusunda bilinçli bir karar verebilirsiniz.

WinOptimizer ayrıca, sabit diskleri birleştirmek ve başlatma işlemlerini optimize etmek gibi rutin bakım görevleri için bir ‘modüller’ paketi içerir. Bunlar, Windows içinde gerçekleştirilebilecek tüm görevlerdir, ancak hepsini tek bir yerde bulundurmak, menülerde gezinmekten daha uygundur.

Ashampoo WinOptimizer İndir

5. Razer Cortex: Game Booster

5. Razer Cortex: Game Booster

Oyuncuların PC’lerinden ekstra performans almasını sağlamak için tasarlandı.

Eğer sisteminiz oyununuzu oynatmaya çalışırken mücadele ediyorsa, Razer Cortex: Game Booster buna iyi bir cevap olabilir. Bu ücretsiz PC optimizasyon yazılımı gereksiz sistem süreçlerini askıya alır, belleği temizler ve mümkün olan en iyi oyun performansını elde etmek için sisteminizi birleştirir.

Razer Cortex: Game Booster, Windows 7, 8 ve 10 için kullanılabilir. Farklı olmaları uyumluluk konusunda size şankınlık yaşatmayacaktır. Çoğu insan için sonuçlar, şaşırtıcı performans iyileştirmeleri yerine biraz daha yumuşak görseller anlamına gelecektir. Oyun zamanı geldiğinde gereksiz yazılımları ve hizmetleri kapatma işlemlerini otomatik hale getirir.

Razer Cortex: Game Booster İndir