En İyi Xbox Oyunları

En İyi Xbox Oyunları

Tarihteki yerini göz önüne alındığında inanmak zor, ancak orijinal Xbox sadece dört yıldır piyasada. Microsoft ilk konsolunu yaptığında kaliteye değil miktara önem verdiği için konsol açısından pek değer görmedi. Konsolun beygir gücü, sabit disk miktarı ve çevrimiçi yeteneklerinden yararlanan Xbox, Kasım 2001’de tüm zamanların en başarılı oyunlarından biri markayı Xbox 360 çağına iyi sürüklemeye yardımcı olan, (Halo) ile sahneye çıktı ve bizi uzun bir seriden sonra terk etti (kuşkusuz, çoğu ne yazık ki artık yok).

Aşağıda, en iyi Xbox oyunlarını ve haklarında düşündüğümüzün bir listesini bulabilirsiniz. Bunların birçoğu Xbox One için dijital indirmeler olarak veya PC oyunları olarak 2017’de sunulmaktadır, bu yüzden bunlardan herhangi birinde kararı ertesi güne bırakırsanız, bunları kontrol etmekten başka bir şey yapamazsınız.

Başlamadan önce şunu söylemek istiyorum: Eğer sizin favorileriniz bu listede yoksa korkmayın. Sadece bir oyunda hemfikir olmadığımız ya da ”EN İYİ” adlı bir liste hazırlayacak kadar iyi olduğumuzu düşünmememiz sizin kendi hislerinizi kesinlikle şekilde geçersiz kılmıyor!

HALO

Başlangıçta Mac için bir strateji oyunu olan Halo, bir Microsoft konsolunda birinci kişi gözünden nişancı olarak bitti. Tüm zamanların en iyi lansman başlıklarından biri olarak anılmakla kalmıyor, aynı zamanda birinci kişi gözünden nişancı oyunlarının sadece bir konsolda çalışamayacağını ve olduğunda mükemmel olacağını ispatlamaktan da sorumludur.

Burnout 3

Serinin formula yarışı şeklindeki, açık dünya oyununa bulaşmadan önceki mükemmel hali olan Burnout 3, araba sürme oyunlarının olabileceği kadar hızlı ve öfkeli kaldı. Muhtemelen tek başına kaza yapma modu zamanının en iyisiydi.

ESPN NFL2K5

Madden’in NFL lisansındaki sonsuz monopoly’si ile ilgili bugünlerde yorgun bir algı var, ancak NFL2K5’in insanların kalbinde çok uzun süre yer edindiğini hatırlamaya değer çünkü oyun iyi bir spor oyunuydu. Örnek: Oyun çalışma şekli ve çizgisi, EA’nın son on yılda ortaya çıkardığı şeylerden daha iyi.

JET SET RADIO FUTURE

“Dreamcast 2” hareketinin bir parçası olan bu oyun orijinal versiyonu kadar iyi değil.Evet, bazı cezalandırma süreleri kaldırmak gibi bazı iyileştirmeler yapılmış, ancak her şey daha solgun olmuş ve Sega’nın konsolunda görünen Jet Set Radyo, bu şimdiye kadarki en taze ve orijinal video oyunlarından sadece birinin en iyi ikinci versiyonudur. 

SPLINTER CELL CHAOS THEORY

Bunun en iyi Splinter Cell oyunu olduğu yönünde bir argüman var ve bence böyle düşünmek gayet iyi bir düşünce. Tek kişilik oyuncuda, daha önceki oyunların saplantılı sükûtu ile daha sonra görülen dövüşme kargaşası arasında güzel bir denge kurarken, çok oyunculu modları -özellikle işbirliği kampanyası- on yıl sonra bile altın standart olarak kaldı.

STAR WARS: KNIGHTS OF THE OLD REPUBLIC

Bu oyun Bioware temelde Sony’nin konsolunda yapamayacaklarını söyledi fakat Xbox ve PS2 arasındaki performans boşluğunun KOTOR’dan daha iyi olduğunu gösterdi. Kendi zamanı için teknik bir şaşkınlık yaratmakla kalmadı, aynı zamanda inanılmaz bir RPG ve en orijinal Star Wars deneyimlerinden biri oldu.

GTA: VICE CITY

PS2’deki en iyi GTA oyunuydı ve (uzun bir gecikmeden sonra) Xbox’daki en iyi GTA oyununu olarakta bilinmeye başladı. Oyunun soundtrackleri video oyunları için bir bulunmaz nimet.

TONY HAWK PRO SKATER 3

İlk iki oyun daha unutulmaz ses kayıtlarına sahip ancak bu zirve Tony Hawk, serinin daha sonraki başlıklarda derinlemesine sona ermesinden hemen önce çekirdek deneyimle ilgili her şeyi elde etmiş durumda.

PRINCE OF PERSIA SANDS OF TIME

PS2 sürümü için de söylendiği gibi: Zaman yetenekleri olmadan iyi bir aksiyon oyunudu! Ancak oyuncular, savaşın ortasında (veya muhteşem atışlar sırasında) kendilerini yerinden oynatmalarına izin veren bu yetenekleriyle, kendi zamanının en özgün oyunlarından biri haline geldi.

PROJECT GOTHAM RACING 2

Microsoft’un son yıllardaki birinci parti başarısızlıklarından biride yeni serilerde oyunun ölüm fermanını yayınlaması. Project Gotham, Forza’nın ciddiyetini ya da Burnout’un heyecanını yaşatamamış olabilir, ancak yaptığı şey, şehrin caddelerinde eğlenceli bir hızlı araba (ya da herhangi bir araba, hatta bir Ford Focus) sürmenizi sağlamaktı. Dayanıklılık, simülasyon ya da yumruk atma egzersizi değil, sadece eğlence.

FABLE

Zaman Fable’ye ilginç derecede nazik davrandı. Lansmanda olması gereken oyuna kıyasla, yıllar geçtikten sonra oyunu daha çok takdir ettik: RPG’ye eğlenceli, romantik bir yaklaşımların hepsi doğru olmayabilir (her şeyin doğru olduğuna karar vermemiş ya da vaat ettiği şeylere göre yapılmamış), ama yine de eğlenceli bir benzersiz, büyük önyargılı fantastik bir dünyanın macerasıydı.

BEYOND GOOD & EVIL

İnsanlar bunun gerçekte olduğundan daha iyi bir oyun olduğunu hatırlarlar, ancak Zelda benzeri overworld hareketi ve zindan karışımı, Xbox’un 2003’te ihtiyaç duyduğu türden bir tecrübeydi, özellikle de Microsoft’un konsolunda PS2’den çok daha iyi oynanıyordu.

THE ELDER SCROLLS III: MORROWIND

Evet, en başta bir PC oyunu, ancak Morrow, Halo gibidir, kişisel bilgisayarla neredeyse eşanlamlı bir oyundu -bu durumda nispeten karmaşık bir 3D RPG – ve konsolda iyi çalıştığını gösterdi.

Steel Battalion

Steel Battalion

Steel Battalion çok iyi bir video oyunu değildir. Ancak, tüm zamanların en iyi pack-in video oyun denetçisi olarak kalmıştır. Bu listede de olmazsa olmaz diye düşündük.

NINJA GAIDEN BLACK

En iyi Xbox aksiyon oyunu (spektrumun her iki ucunda da) yeni zorluklar ve diğer şeyler bir sürü eklenen bu yeniden yayınlanma ile daha da iyi oldu. Bayonetta gibi daha modern rekabet karşısında bile, bu oyun hala çok iyi.

PHANTOM DUST

Panzer Dragoon Yukio Futatsugi bir Xbox oyunu yapmaya başladığında, Phantom Dust, Xbox One’da çok üzücü bir sonuca sahip olmuş olabilir, ancak orijinal enkarnasyonu garip ve güzeldi.