Espor Olimpiyat Oyunları’nda Olacak mı?

Espor Olimpiyat Oyunları’nda Olacak mı?

Espor Olimpiyat Oyunları

Espor Olimpiyat Oyunları

Temmuz ayında Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), muhtemelen çeşitli röportajların, toplantıların ve tartışmaların gerçekleştiği Esports Forum‘a katılacağını duyurmuştu. Forum, IOC ve Küresel Uluslararası Spor Federasyonları Birliği arasında “Olimpiyat Hareketi ile esport ve oyun paydaşları arasındaki iletişimi sürdürmek” arasında bir Esports Bağlantı Grubu oluşturulmasına yol açtı.

Genel olarak olumlu bir sonuç gibi görünüyor. Ancak IOC başkanı Thomas Bach, Associated Press’le yapılan bir röportajda, bazı büyük değişiklikler yapılmadıkça Olimpiyatlar‘da video oyunlarına sahip olmakla ilgilenmediğini açıkça belirtti.

Bach, “Olimpiyat programında şiddeti veya ayrımcılığı teşvik eden bir oyuna sahip olamayız. Bunlar, sözde katil oyunları. Bizim açımızdan, Olimpiyat değerleriyle çelişiyorlar ve dolayısıyla kabul edilemezler.” dedi.

Bach, Olimpiyatlar’da bir ironi olduğunu kabul etti. Alında video oyunları için tamamen simüle edilen şiddeti reddeden boks, güreş, judo, hokey gibi şiddet içeren sporlar mevcut. Bach, “Elbette her dövüş sporunun kökeni insanlar arasında gerçek bir kavganın bulunmasıdır. Ancak spor, bunun hakkında uygar bir ifadedir. Eğer birinin öldürülmesiyle ilgili bir espor oyununa sahipseniz, bu bizim Olimpiyat değerlerimizle aynı çizgiye getirilemez.” dedi.

Tabii bu söylenenler, Hearthstone veya Rocket League gibi görece şiddet içermeyen oyunlara açık kapı bırakabilir. Ancak Overwatch, League of Legends, CS: GO ve Dota 2 gibi oyunlar Olimpiyat Oyunları‘nda yer almayacaktır.