Europa Universalis IV, Epic Games Storeda Ücretsiz Oldu

Europa Universalis IV, Epic Games Storeda Ücretsiz Oldu

Epic Games Store haftalık olarak ücretsiz oyunlar dağıtıyor ve bu ücretsiz oyun kampanyalarının bu yılın sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Her hafta perşembe günü ücretsiz oyunları ile oyun severlere birbirinden güzel oyunlar sunan Epic Games, bu hafta da birçok kişinin seveceği bir oyunu ücretsiz kıldı. 

Şu andan itibaren 7 Ekim'e kadar ücretsiz olarak sunulacak olan Europa Universalis IV,  Paradox Development Studio tarafından geliştirilmiş ve Paradox Interactive tarafından  13 Ağustos 2013'te PC platformuna yayınlandı. 

Her geçtiği döneme göre farklı bir oyun tasarlayan firma 1444 yılında başlayan Europa Universalis IV ile de döneme has bir hava yaşatan arayüz ile karşımıza çıkıyor. Ortaçağdan yavaş yavaş yeni çağa geçen, aristokrasinin yükselmeye başladığı, kralların kılıç kullanmak yerine daha çok başka bir işle ilgilendiği bu oyunda yeni dünyaların keşfedildiği bir döneme yelken açıyoruz. 

Oyun içerisinde bulunan her bölgenin birbirinden farklı özellikleri söz konusu olduğu gibi, yine her bir bölge kendi konumuna, ticaret hacmine, ticaret ürünlerine ve ödediği vergiye göre değerleniyor. Bölgelerin içerisinde ünite ve bina yapabiliyoruz. Oyunun geneline hükmeden üniteler süvari, piyade ve menzilli silah dışında gemi ve kiralık asker olarak bölünüyor. Binalarımız altı grup altında ve her bina kategorisinin iki adet de Special Building kısmı bulunuyor. Fakat her bölgeye sadece bir bina kategorisinin “special” serisini çıkabiliyoruz. EUIV’te Religion,Treasury, Manpower, Stability, Prestige ve Legitimacy altılısına dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardandır.