Evde Sıkılanlar İçin 10 Kaliteli ve Ücretsiz Oyun

Evde Sıkılanlar İçin 10 Kaliteli ve Ücretsiz Oyun

1- Call of Duty: Warzone

Oyunun boyutu: 80-100 GB 

Çıkış tarihi: 10 Mart 2020 

 İki moddan ibaret olan oyunun ilk modu 150 oyuncuya kadar destek veren oyuncuların loot yaparak rakiplerini saf dışı bırakacağı battle royale modu. Diğer mod ise oyuncuların rakiplerini öldürerek en fazla paraya sahip olmaya çalışacağı Plunder modu. Oyun aynı zamanda Nvidia'nın Adaptive Shading, Ray Tracing ve Ansel yeteneklerini de desteklemekte. 

 

2- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO)

Oyunun boyutu: 15 GB

Çıkış tarihi: 21 Ağustos 2012

Valve ve Hidden Path Entertainment tarafından geliştirilen çevrim içi bir birinci şahıs nişancı türünde aksiyon oyunudur. Microsoft Windows, Mac OS X, PlayStation 3, Xbox, Linux üstünde çalışan oyun Steam'de ücretsiz olarak sunulmakta.

 

3- Dreadnought

Oyunun boyutu: 25 GB

Çıkış tarihi: 5 Aralık 2017

İlk PS 4'e çıkış yapan oyun daha sonra PC için 14 Ekim 2018'de çıkış yaptı. Uzay gemisi aksiyon oyunu olan Dreadnought, eski korsan gemi savaşlarının gelecekteki hali olduğunu söyleyebiliriz. Oyunun amacı elinizdeki gemiyi geliştirerek diğer gemilere üstünlük sağlayabilmek olacak. 

 

4- World of Warplanes 

Oyunun boyutu: 40 GB

Çıkış tarihi: 12 Kasım 2013

2013 yılında çıkış yapan oyuna büyük bir güncelleme gelerek Ekim 2017'de tekrardan bir çıkış yaptı ve geliştirici şirket oyunu bambaşka bir boyuta taşımayı başardı. Oyun 2. Dünya Savaş'ı tarihinde geçiyor olup 100'ün üzerinde birbirinden farklı uçaklara sahip. Uçuş oyunlarına ilginiz varsa oyuna göz atmanızı tavsiye ederim. 

 

4- Trove 

 

Oyunun boyutu: 2 GB

Çıkış tarihi: 9 Temmuz 2015

 İlk olarak birbirinden farklı sınıftan karakterlerinizi seçeceğiniz oyunda karakter için eğitimlerinizi tamamladıktan sonra Hub adı verilen bir bölgeye gönderileceksiniz. Ardından başka dünyalara açılan portallardan geçerek oyunu sürdürmeye çalışmalısınız. Bu portollardan geçmenin hiçde kolay olmadığını söyleyebiliriz.

 

5- Gwent: The Witcher Card Game

Oyunun boyutu: 4 GB

Çıkış tarihi: 25 Ekim 2016

 The Witcher serisinden uyarlanan kart oyunu Gwent: The Witcher Card Game, tamamiyle ücretsiz olarak sunuluyor. Oyun online olup iki kişi arasında oynanıyor ve her oyun 3 turdan oluşuyor. Her iki oyuncuda farklı ülklere ait karakterlerin bulunduğu kartlardan birer tane seçiyor ve rakibini bu karttaki karakterin özelliklerinden faydalanarak alt etmeye çalışıyor. 

 

6- Dauntless

Oyunun boyutu: 15 GB

Çıkış tarihi: 21 Mayıs 2019

 Geçen sene bahar ayında erken erişimle oyunseverlerin karşısına çıkan Dauntless, daha sonrada PS4 ve Xbox One platformları için 26 Eylül 2019’da çıkış yaptı. Phoenix Labs’in geliştirdiği ücretsiz bir çevrimiçi aksiyon rol yapma oyunu olan Dauntless, büyük bir felaket sonucu mahvolmuş bir dünyada geçiyor. Behemot adındaki canavarlara karşı verilen mücadele ile sürükleyici bir oyun olduğunu söyleyebiliriz.

 

7-  Warframe

Oyunun boyutu: 30 GB

Çıkış tarihi: 25 Mart 2013

 Nişancı rol yapma oyunlarından birisi olan Warframe, ciddi anlamda saygıyı hak ediyor. Diğer ücretsiz oyunların aksine büyük bir ekip tarafından geliştirilen oyunda her oyuncu istediği karakteri oluşturarak bu karakterlere özel güçler ilave edecekler ve böylece savaş sırasında rakiplerine karşı avantaj yakalamış olabilecekler. 

 

8- Heroes Generals

Oyunun boyutu: 3 GB

Çıkış tarihi: 23 Eylül 2016

 Birinci şahıs nişancı oyunu olan Heroes Generals, gerçek zamanlı bir strateji oyunu. 2. Dünya Savaşı zamanında geçen oyun geliştirici Reto-Moto, diğer çok oyunculu oyunların aksine bir oyun geliştirdiklerini söyledi. Oyunda ABD, Sovyetler Birliği veya Almanya gibi ülkelerin piyade askeri olarak başlayacak olan oyuncular ilerledikçe yeni askerler satın alarak seviye atlayabilecekler. 

 

9- Paladins 

Oyunun boyutu: 30 GB

Çıkış tarihi: 8 Mayıs 2018 

 Gerçekçi grafiklerin aksine animativ grafiklere sahip olan Paladins, Overwatch ile benzerlik taşıyan bir FPS oyunu. PC ve diğer bütün oyun konsollarında oynanabilen oyunda Champion adında birçok karakter var. Oyunseverler bu karakterler arasına bir karakter seçerek rakipleriyle kıyasıya bir mücadeleye girecek. Birinci şahıs nişancı türünde bir oyun olan Paladins MOBA türüne oldukça benziyor. 

 

10- Smite

Oyunun boyutu: 30 GB

Çıkış tarihi: 25 Mart 2014 

 MOBA türünde üçüncü şahıs bir oyun olan Smite, Steamde ücretsiz olarak sunuluyor. Oyuncular Yunan, İskandinav, Japon gibi farklı mitolojilere ait kahramanlarla MOBA tarzında rakipleriyle kıyasıya bir mücadeleye girecek.