Facebook'u Silerseniz Tüm Oculus Oyunlarını Tamamıyla Kaybedeceksiniz

Facebook'u Silerseniz Tüm Oculus Oyunlarını Tamamıyla Kaybedeceksiniz

Bir Oculus VR gözlüğünüz varsa ve sosyal medya ağından çıkmak için Facebook hesabınızı silmeyi düşünüyorsanız, yeniden düşünmek isteyebilirsiniz. Oculus cihazınıza bağlı Facebook hesabını tamamen silerseniz, satın aldığınız tüm VR oyunlarına erişimi de kaybedersiniz. Yeni bir hesap açarsanız da onları geri alamazsınız.

Oculus Quest 2 başlığını kullanırken bir Facebook hesabı bağlamanız gerekir ve Facebook hesabınız iyi durumda değilse Quest 2'yi hiç kullanamazsınız. Bu bağlantı nedeniyle, yaptığınız satım alımlara erişebilmek için o hesabı kullanmanız gerekir. İlk Quest dahil olmak üzere eski Oculus cihazlarında henüz bir Facebook hesabı bağlama zorunluluğu bulunuyır ancak Oculus hesapları için destek 2023'te sone erecek ve tüm kullanıcıların Facebook'a ihtiyacı olacak.

Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmek yerine devre dışı bırakırsanız, Oculus bilgilerinizin hiçbirine de erişemezsiniz. Bununla birlikte, silme yönteminde bir “geri alma” bölümü bulunmazken, yeniden etkinleştirerek bu tersine çevrilebilir .Yeni bir hesap açarsanız, tüm bu içeriği tekrar satın almanız gerekir.

Bu kısıtlamalara rağmen Facebook, Quest platformunu son zamanlarda oldukça cazip bir hale getirdi. En son yineleme daha ucuz, daha hafif ve daha rahat br kayış tasarımının yanı sıra selefinden daha yüksek çözünürlüklü bir ekran içeriyor. Oculus Rift'in daha fazla sürümü yapılmadığından, şirket, Oculus Link kablosu aracılığıyla PC destekli VR oyunlarını da oynayabilen bağımsız kulaklıkta hepsini bir araya getiriyor. 

Ayrıca, Respawn Entertainment'tan Medal of Honor: Above and Beyond ve Ubisoft'tan yeni Assassin's Creed ve Splinter Cell oyunları da dahil olmak üzere yeni satış rekorları kıran oyunları platforma getirmek için diğer oyun şirketleriyle ortaklık yapılıyor.