Facebook Gaming Önemli Bir Anlaşmaya İmza Attı

Facebook Gaming Önemli Bir Anlaşmaya İmza Attı

Bu yılın başlarında, bir DMCA telif hakkı iddiaları, yayınlarında telif hakkıyla korunan şarkıları çalan Twitch yayıncılarını vurdu ve Twitch, yayıncılara telif hakkıyla korunan şarkıları hiç çalmamalarını önerdi. Twitch'in en büyük rakiplerinden biri olan Facebook Gaming ise konuya farklı bir açıdan yaklaşarak, yayıncılarının telif hakkıyla korunan şarkıları çalabilmesi için endüstri ile lisans anlaşmaları yaptığını duyurdu.

Bu gelişme ilk olarak Amazon'un sahibi olduğu Twitch'ten beklenmiş ancak herhangi bir gelişme yaşanmamıştı. Facebook tarafından yapılan duyuruda, “Facebook Oyun Ortaklarının oyunları canlı yayınlarken oynayabilecekleri geniş bir popüler müzik kataloğu açmak için müzik endüstrisi ile ortaklık yapıyoruz.” dedi. “Universal Music Group, Warner Music Group, Sony Music Entertainment, Kobalt Music Group, BMG, Merlin ve daha birçok şirket dahil olmak üzere müzik şirketleri, yayıncıları ve topluluklarla anlaşmalar yaptık.”

Şu anda, lisans yalnızca Facebook'un yayın ortakları için geçerli, ancak programı Twitch'in ortaklık programına benzer daha farklı olan bir program açmaya çalıştığı söyleniyor. Uygun olan ortaklar için yapılan bu anlaşma, kendi çalma listelerini yayınlayabilecekleri anlamına geliyor, ancak telif hakkının karmaşıklığı, Facebook'un aslında hangi şarkıların lisanslı olup olmadığını söyleyemeceği anlamına geliyor. Bu yüzden İçerik oluşturucular, bir veya iki şarkı için yayından kaldırma bildirimleri ile karşı karşıya kalmaya devam edebilirler.

Facebooki müzik haklarının 90'dan fazla ülkeyi kapsadığını söylüyor, ancak hangi ülkeler olduğunu listelemedi. Yine de, müzik lisans programı Facebook'u aniden en sevdikleri şarkıları dinlemeyi özleyen oyun yayıncıları için çok daha uygun bir platform haline getirebilir.