Facebook Messenger Yeni Tasarım

Facebook Messenger Yeni Tasarım

Facebook Messenger

Facebook Messenger

Facebook Messenger, başka bir Facebook şirketi olan WhatsApp‘ın arkasında, dünyanın en popüler ikinci mesajlaşma uygulamasıdır. Ancak WhatsApp nispeten cesur ve asgari düzeyde kalırken, Messenger‘ın özellikleri uygulamayı ezici hale getirebilir. Öyle ki, bazı insanlar bunun yerine ayrıştırılmış Messenger Lite’a döndüler.

Artık Facebook, Kaliforniya’daki F8 konferansında bugün yayınladığı yeni bir tasarımla Messenger’ın tasarımını çözmeye çalışıyor gibi görünüyor. Yeni tasarımda, sohbet listesinin en üstünde kamera ve arama düğmeleri varken, çok sayıda düğme ve sekmeyi sadece üç bölüme indiriyor.

Konuşma sırasında, Facebook düğmelerin sayısını altıdan dörde kadar azalttı. Bildiğimiz kadarıyla Facebook aslında herhangi bir özelliği kaldırmıyor, dolayısıyla herhangi bir eksiklik muhtemelen diğer düğmelerle birleştirildi. Ayrıca Messenger’ı Skype’a benzeyen yeni gradyan sohbet baloncuklarını da not edebilirsiniz. Şirket yeni uygulamanın daha da hızlı olacağını söyledi.

Ayrıca karanlık bir mod da ekleniyor. Facebook tam olarak ne zaman geleceğini belirtmemişti, ama “çok, çok yakında” demişti. Videoda Facebook Messenger’ın yeni halini görebilirsiniz. Facebook Messenger için videonun 1. saatin 31. dakikasına atlayın.

https://www.facebook.com/FacebookforDevelopers/videos/10155606814678553/