Fallout: New Vegas Sistem Gereksinimleri

Fallout: New Vegas Sistem Gereksinimleri

Fallout: New Vegas

Fallout: New Vegas

Fallout: New Vegas, bir Fallout video oyunu serisinin dördüncü büyük oyunu olan bir rol yapma video oyunudur. Oyun Obsidian Entertainment tarafından geliştirildi ve Bethesda Softworks tarafından yayınlandı. Nisan 2009’da açıklandı ve Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360 için 19 Ekim 2010’da piyasaya sürüldü. Oyun, Nevada, California ve Arizona bölgelerinden oluşan bir bölgeyi kapsayan kıyamet sonrası açık bir dünya ortamında belirlenmiştir. 2077’de “Büyük Savaş” olarak anılacak bir olayda, nükleer bir kıyametle tahrip olmasına neden olan atom çağ teknolojisi sayesinde alternatif bir zaman çizgisine sapmış bir dünyada belirlenmiştir. Bu savaş, doğal kaynaklar konusunda Birleşik Devletler ve Çin arasında büyük bir uluslararası çatışmadan kaynaklandı. New Vegas’ın ana hikayesi, Fallout 3 olaylarından dört yıl sonra 2281’de gerçekleşiyor. Doğrudan bir devam oyunu değildir, Black Isle Studios tarafından geliştirilen Fallout 2‘de bulunan bazı öğelerin geri dönüşünü işaret eder.

Oyuncular Courier olarak bilinen bir karakterin kontrolünü ele geçirirler. Bir paketin Mojave Çölü’nden New Vegas şehrine taşınması sırasında, Courier pusuya düşülür, paket soyulmuş, kafasına vurulmuş ve ölüme terk edilmiştir. Hayatta kaldıktan sonra Courier, katilini bulma ve paketi kurtarma yolculuğuna başlar, çeşitli gruplar arasında arkadaşlar ve düşmanlar edinir. Sonuç olarak New Vegas‘ı ve Mojave Vadisi’ni kimin kontrol edeceğini belirleyen bir çatışmaya kapılır. New Vegas, oyunun yazdıklarını, maceralarını ve gelişmiş oyun oynamayı öven eleştirmenlerle birlikte olumlu eleştiriler aldı. New Vegas, beş milyondan fazla kopya gönderen ticari bir başarıydı ve dünya çapında yaklaşık 12 milyon kopya sattığı tahmin edilmektedir. Oyun ayrıca 2011’de “Yılın RPG’si” dalında Altın Joystick Ödülü aldı.

Fallout 3‘ün oynanışı Fallout: New Vegas için aynı kalırken, Obsidian Entertainment, oyuna bazı eski ve yeni özellikler sunarak mevcut öğeler üzerinde iyileştirmeler sağladı.

Fallout: New Vegas Sistem Gereksinimleri

Minimum Sistem Gereksinimleri:
 – İşletim Sistemi:  Windows 7 / Vista / XP
 – İşlemci: Dual Core 2.0GHz
 – Bellek: 2 GB RAM
 – Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 6 series, ATI 1300XT series
 – Sabit Disk Alanı: 10 GB boş alan