FBI, IŞİD’in eBay ve PayPal’ı Kullanarak ABD’ye Para Aktardıklarını Açıkladı

FBI, IŞİD’in eBay ve PayPal’ı Kullanarak ABD’ye Para Aktardıklarını Açıkladı

IŞİD Terör Örgütü

IŞİD Terör Örgütü

FBI, Elshinawy’nin 30’ların başında PayPal yoluyla ödemeleri alabilmek için eBay’de bilgisayar yazıcıları sattığını iddia ediyor. 

FBI’ın yakın zamanda açılmamış yeminli bir bildiriyi yayınlamasıyla ortaya çıkan detaylara göre; Elshinawy’nin IŞİD’i finanse etmek için bu tür kanalları kullanan dünya çapında bir ağın bir parçası olduğuna iddia edildi. Elshinawy, üst düzey IŞİD terör örgütü yetkilisi olan Siful Sujan’ın teknoloji şirketi aracılığıyla yaptığı beş PayPal ödemesini de içeren IŞİD terör örgütünden 8,700 dolar aldı. Bu fonlar, beyannameye göre sözde IS ile iletişim kurmak için bir dizüstü bilgisayar, bir cep telefonu ve bir VPN satın almak için kullanılıyordu. Sujan, 2015’te bir drone vuruşuyla öldürüldü.

EBay ce PayPal cephesinden yapılan açıklamalarda ise; Ebay sözcüsü The Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, “pazarımızdaki suç faaliyetlerine tolerans gösterilmediğini” söyledi. Şirket yetkililere yardım ediyordu. Bu arada, PayPal’ın bir sözcüsü “Terör eylemini önlemek için önemli miktarda zaman ve kaynak harcıyoruz … Şüpheli faaliyetleri proaktif olarak rapor ediyoruz ve kolluk kuvvetlerine soruşturmalara destek vermek için yasal taleplerde hızlı bir şekilde yanıt veriyoruz” dedi. 

Elshinawy, IŞİD terör örgütünü desteklemekten suçlu bulunmadığını iddia etti ancak savcılar, aldığı paranın ABD’de olası terör saldırısı için kullanılacağını iddia ediyor. Elshinawy, bir saldırı gerçekleştirmeyi planlamadığını ve şu anda yargılanmayı beklediğini iddia ediyor.